Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyiben támogattátok a...

Ti mennyiben támogattátok a gyermekeiteket, miután elköltöztek otthonról?

Figyelt kérdés

Adott a szituáció: 22 éves lány, 10évvel idősebb párjához költözik. Lány szülei nem helyeslik, mert a lány egyetemre jár, a pasi "tartja el". A szülők a lány részéről semmi támogatást nem adnak (még akkor sem amikor tisztában vannak azzal, hogy szüksége lenne rá).

Ti mit gondoltok erről?

2012. febr. 16. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
61%
Már ment ezerrel az oda-vissza, és volt szó büfé, nem büfé szakokról. Én is azt mondom, egy komoly szak mellett nem lehet annyit dolgozni, hogy meg lehessen belőle élni. De kérdező, annyiszor felmerült már az egyetemed nehézsége, mégis milyen szakra jársz?
2012. febr. 18. 19:16
 62/70 A kérdező kommentje:
Írtam már, hogy mérnöki szakot végzek :)
2012. febr. 19. 13:16
 63/70 anonim ***** válasza:

Nem az a kérdés hogy a kérdező dolgozik-e, luxus-e a jogsi

az a baj hogy felnőtt fejel nem gondolta végig hogy az adott keretből telik e 1 kiadásra, a teljes összegre nem csak a felére

nem mész úgy kenyeret venni hogy 20 forint hiányzik a teljes árból.

A jogsira szánt pénzt félre kellet volna rakni ha ez nem megy nem belevágni

mivel az ösztöndíj az egyetlen bevételed várható volt hogy a napi kiadások is ebből mennek így könnyen kifuthatsz a pénzből. Rosszul mérted fel az anyagi helyzeted és ezt a hibát nem küszöbölhetik ki a szüleid felnőtt meg kell tanulnod a pénzel bánni.

2012. febr. 19. 21:03
 64/70 anonim ***** válasza:
Igen, olvastam, hogy mérnök szak, nem vagyok hülye. De ilyen nevű szakot valahogy sehol sem találni. :-) Milyen mérnök szak(rohadtul nem mindegy, hogy pl. környezetmérnök vagy vegyészmérnök)?
2012. febr. 21. 08:31
 65/70 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy ha nincs kereseted, nincs bevételed(ha megengeded az ösztöndíjat nem veszem figyelembe), nem tudsz dolgozni mert tanulsz, de azért fogod magad és elköltözöl. Ha a párod nem fizeti ki, gondolom nem álltok olyan jól. Nem értem, hogy hogy viseli el egyáltalán hogy élősködsz rajta. Valamint a szüleid tanácsa, véleménye nem kell, de a pénzük jó lennel. Ha a legtöbb hozzászóló ezt így látja az nem rosszindulat stb. akkor talán végiggondolhatnád, hogy még elég gyerekes a gondolkodásod. 22 éves vagyok, minden vágyam, hogy én is lelépjek, de én is tanulok még. Jogász szakon vagyok, diákmunkát vállalok mellette, amiből el tudom látni magam és a szükségleteimet, de a szüleim támogatására is szükségem van. Ezt belátva befogom a szám.

Sajnálom, de szerintem végig kellene gondolni ezeket a hozzászólásokat, nem felkapni a vizet, mert itt senki nem akar rosszat szerintem a másiknak.

2012. febr. 21. 14:05
 66/70 anonim ***** válasza:

Miért költöztél össze a pároddal? Távkapcsolat? Mert nekem amiatt kellett. Ugyanannyiba kerül látnunk egymást, mintha együtt élünk és itt lakom nála...

Hoztál egy hibás döntést a szüleid gondolom haragszanak vagy neheztelnek. Biztos ők is követtek el hibákat, mégha nem is emlékeznek rá vagy nem látják be. Megtehetik egyáltalán azt, hogy támogassanak? Biztos vagy benne? Én a szüleimről biztosra tudom, hogy nem. Ha egy szülő tudja támogatni a gyerekét akkor támogassa akár úgy, hogy megkéri valamire, bármilyen segítségre, hogy a gyerek nehogy azt higgye a két szép szeméért kapja, hanem a pénzért dolgozni kell valamit. Bevásárlás, főzés, ha kertes házban vannak a szüleid akkor kerti munka. Legszomorúbb az egészbe, hogy ezek a szülők csodálkoznak a legjobban, ha a gyerekük le se fogja őket kakilni, ha majd egyszer Ők szorulnak segítségre.

Nem tudom, mi van a szüleid és közted. Nem tudom melyikőtök a hibás, de ahogy elnézem mindannyian azok vagytok közös lekakilás van mindhármótok részéről.

Próbáljátok helyrehozni a dolgaitokat.

Ui.:De én azt nem értem minek követelik, hogy ott aludj náluk hetente vagy havonta x napot? Ha hagytak elmenni, nem támogatnak (ha nem tehetik más tészta) de nem is normálisak veled?

2012. febr. 25. 09:13
 67/70 A kérdező kommentje:

Tehetnék...amúgy meg egyáltalán nem kértem azt, hogy konkrétan támogassanak..szerintem félreértettétek picit..azt kértem, amit megígértek, meg amikor valami komolyabb dologra szükségem van akkor...pl laptopom aksija tönkrement ilyenek...napi dolgokra, kaja, bérlet, ruha, nem kértem semmit.

Azt, hogy miért kell hazajárnom meg ott aludnom( már nem) azt meg ne tőlem kérdezd....így kell lennie és punktum. Őszintén én már nem igazodom ezen ki.

2012. febr. 25. 21:39
 68/70 anonim válasza:
86%
Függetlenül a kérdéstől, nem értem a kommentelők többségét... 30 éves vagyok, mindig támogattak a szüleim (bár Édesapám 16 éves koromban meghalt - Anyukám az árvasági ellátást adta nekem), és a nagyszüleim. Pénzzel addig, amíg szükségem volt rá (és ahogy tehették), lakással addig, még én nem éreztem idejét, hogy elköltözzem, érzelmileg pedig mindig!!! 9 éve dolgozom, talán ebben is szerencsém van, de biztos egzisztenciát teremtettem magamnak, és most én támogatom az Anyukámat és a Nagymamámat, amivel csak tehetem. És természetesnek érzem, hogy a saját gyerekemnek mindent megadok amit csak tudok, pláne, ha szüksége van rá!!! ez nem annak a kérdése, hogy tetszik e a döntése, ez nem annak a kérdése, hogy én mit érzek, hanem annak, hogy szülő vagyok, és ezt nem addig vállalom, amíg a gyerek x éves lesz, és nem addig teszem, amíg irányíthatom. Én úgy érzem, ez nem szülő-gyerek dolog, hanem annak a kérdése, hogy ki kit tud támogatni, és mennyire vagyunk ott egymásnak, mint család. Sajnálok mindenkit, aki ezt nem így látja... (nyilván szerencsés aki megteheti,hogy anyagilag támogatja a gyereket/szülőt, de mindenki szerencsétlenné teszi magát, aki támogathatná, de nem teszi!)
2012. márc. 29. 00:07
 69/70 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Köszönöm a kommented, végre valaki egy picit látja, hogy nem fekete és fehér a világ.. :) irigylésre méltó a családod! :)

2012. márc. 29. 16:34
 70/70 anonim ***** válasza:
50%

Én eleve azt sem értem,hogy lehet valakinek suli melett párkapcsolata.

Akik meg azt mondják,hogy nappali tagozat mellett lehet dolgozni,azok kb 40 évesen megfognak halni,mert az ilyen típusú embereket nem érdekli az egészség,amíg fiatal szétbarmolja a testét a sok hülye.Ha levelezős lenne még akkor is nehéz lenne dolgozni mellette,mert tanulni is elég kemény munka.

Abban igazuk van,hogy nem lett volna szabad a párdohoz költöznöd,ha már van(bár szerintem ez annyira gyerekes kapcsolat,hogy majd ő fizet mindent,van egy tippem miért.

De szerintem nem a párkapcsolatod dolga,hogy támogassa a tanulmányaidat,hanem a szüleidé,ezt nem várhatod el tőle,főleg,ha még ő sem él meg könnyen).

Egy jó tanács!Ne szülj gyereket!És megáll ez az örökös körforgás.Amíg gyerek valaki,akkor a szüleitől vár el mindent,mikor meg neki lesz gyerek,akkor meg alig várja,hogy a gyerek leléceljen.Semmi értelmét nem látom ennek a körforgásnak.

Ha nő lennék eszem ágában sem lenne senkinek sem gyereket szülni.A párkapcsolatok amúgy sem tartanak örökké.

De valamiért mindig azt veszem észre,hogy a hasonló helyzetben élők közül,akiknek gondjuk volt a szülő-gyerek kapcsolattal ennek ellenére ugyanazt elkövetik,mint a szülők,hiszik,hogy nálunk nem lesz ez,pedig de....ez egy hülye körforgás.

Szerencsére én ettől magamtól rájöttem és nem nekem kell lennem annak,aki szenved a saját hülyeségében:)))

2013. okt. 30. 05:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!