Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyiben támogattátok a...

Ti mennyiben támogattátok a gyermekeiteket, miután elköltöztek otthonról?

Figyelt kérdés

Adott a szituáció: 22 éves lány, 10évvel idősebb párjához költözik. Lány szülei nem helyeslik, mert a lány egyetemre jár, a pasi "tartja el". A szülők a lány részéről semmi támogatást nem adnak (még akkor sem amikor tisztában vannak azzal, hogy szüksége lenne rá).

Ti mit gondoltok erről?

2012. febr. 16. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 A kérdező kommentje:

26/N!

Megkérdezhetem mit dolgoztál hétvégén? Nagy segítség lenne. A diákmunkák,(előbb írtam) nem éppen nappalisokra vannak kitalálva. Tanítani tanítok, de az nem sokra elég.

2012. febr. 16. 10:49
 22/70 anonim ***** válasza:
79%

Ha a szülök akarata ellenére elköltöztél tölük, akkor nem várhatsz el semmilyen támogatást, mert TE szakitottad meg a jó viszonyt.

Azzal, hogy akaratuk ellenére elkötöztél, te deklaráltad magad függetlennek, és te szakitottad meg a köztetek lévö kapcsolatot. Ne legyél annyira pofátlan, hogy azt akard, azért pénzt adjanak neked.

Az, hogy a jogositványt nem tudod befejezni, az a saját hülyeséged, ez szintén nem a szülök problémája.

De ha már elköltöztél, akkor kérj kölcsön attól, aki eltart és add vissza idövel az ösztöndijadból.

2012. febr. 16. 10:51
 23/70 anonim ***** válasza:
72%

ma 10:43

Engem idéztél.

Igen,elolvastam amit írtál.Hogy már csak a végét kéne fizetni,a nagy részét te álltad. ÉS?? Miért is kéne a szüleidnek rendezni a többit??

Elköltöztél.Felnőtt nő lettél.Te akartál kilépni a nagybetűs életbe és bizony ennek ára van.Neked az,hogy a szüleid nem támogatnak.Nem sírni kell,hogy nem adnak hanem minden más lehetőséget mérlegelni,hogy le tud tenni a jogosítványt.

Írod,hogy elvárják hogy hazamenj időnként.Te miért is mész haza?? Megmondom.Mert mindig reménykedsz benne,hogy egyik nap csak a kezedbe nyomják a maradék pénzt,reménykedsz hogy a szüleid mégiscsak támogatnak téged..

Ne reménykedj.Haza járhatsz,hiszen a szüleid,de csodát ne várj.Ha végre felfogod,hogy ezentúl csak magadra számíthatsz akkor már nem is fogod kötelezőnek érezni,hogy hazalátogass a szüleidhez. Akkor nyugodtan nemet mondhatsz,nyugodtan kikérheted magadnak a normális viselkedést a részedről.

Tudod azért én 1 dolgot nagyon nem értek.Írod,hogy már csak a végére kell a jogsi,mert lassan 2 év és süllyesztőbe megy ha nem teszed le..Írod hogy a párod 10 évvel idősebb.Ő nem adnak neked kölcsönt??Érdekes egy kapcsolat,ha el is tart,de nem segít rajtad..

2012. febr. 16. 10:53
 24/70 anonim ***** válasza:
70%

Mérlegelni kellett volna. Van keretem különköltözni? Nincs? Akkor maradok még.

Kérj pénzt a pasidtól, gondolom, ő tart el most is. Az ösztöndíjakat lassan utalják.

2012. febr. 16. 10:53
 25/70 anonim ***** válasza:
79%

ma 10:47 vagyok

Egy elektronikai gyárba mentem szalagra dolgozni.Reggel 6-tól délután 4-ig.Volt lehetőség túlórázni,így dolgoztam ilyen sokat..Megérte,mert megálltam a lábamon.

2012. febr. 16. 10:56
 26/70 anonim ***** válasza:
58%
szerintem a pasidnak kellne fizetnie ezt neked, még csak eszébe sem jutott, hogy segítsen neked??
2012. febr. 16. 10:58
 27/70 anonim ***** válasza:
89%

Huuu...most le leszek pontozva, de rettenetesen, mégis leírom, hogy az én szüleim milyenek.

Amikor az egyetem miatt elköltöztem úgy állapodtunk meg anyuval, hogy amit kap utánam csp-t (tartósan beteg vagyok így emeltet kapok a mai napig) nem teszi be a betétkönyvembe, hanem azt adja "zsebpénznek". Apu kifizette az albérletet és a rezsi rám eső részét. Sose kérte tőlem, de mindig tételesen elküldtem neki hó végén, hogy mi mennyibe került, és csak annyit fogadtam el, amennyibe a számlák kerültek. Dolgozni nem tudtam suli mellett.

Most már végeztem, külföldön élek és dolgozom. A szüleim a mai napig támogatnak, ha véletlenül megemlítem, hogy nincs elég pénz a bankkártyámon. Ezt eddig 3* játszották el, azóta nem szólok (nem azért nincs mert költekezem, hanem mert a repülőjegyem a magyar kártyámmal szoktam venni és ha egyszer lemerítem, akkor addig nincs újra rajta pénz, még haza nem megyek és az egyik számlámról át nem pakolom a másikra).

Ami a vicces, hogy a szüleim megemlítették, hogy akkor a húsvéti szünetben ha hazamegyek menjünk el egy hosszú hétvégére együtt. Húzodozok, mert jelen pillanatban nem engedhetek meg magamnak plusz 1 hét szabadságot és fizetés kiesést. A szüleim válasza: a gyerekünk vagy, ha tehetnénk sose engednénk vissza és alap, hogy fizetjük az utadat. (na ezen elsírtam magam).

Hogy a lány helyzete ilyen a szüleivel, nagyon sajnálom. Nem lehet, hogy azért nem támogatják mert nincs pénzük vagy mert haragszanak, hogy egy idősebb férfival él együtt?

A jogosítvány szerintem nem luxus dolog. Ma már minden második tizenévesnek van. Amikor a jogsim "kaptam" (születésnapi ajándék volt) a szüleim fizették a tanfolyamot és a vizsgadíjjakat, viszont amikor első körben megbuktam, megmondták, hogy a pótvizsgák az én saram.

Szerintem az, hogy nem támogatják anyagilag nagyban függ a szülő és gyermek kapcsolattól, hogy milyen volt mielőtt a férfi feltűnt a lány életében. lehet, innen gyökerezik a probléma.

23/N.

2012. febr. 16. 11:01
 28/70 A kérdező kommentje:

Nos:

A hazamenést nem érzem kötelezőnek, a szülők követelik ki. Ugyanis ha nem merészelek hazamenni, akkor kapok ám hideget meleget..most nem kezdem el részletezni, hányszor bőgtem, hogy nem akarok hazamenni mert szar a hangulat,de nem volt mese...azt sem részletezem, hányszor jöttem el otthonról bőgve, azért amit kaptam....

De igen eszembe jutott, hogy kifizethetné a "pasim", de az meg nektek nem jutott eszetekbe, hogy ennyire nem vagyunk eleresztve?:) Azért mert megélünk valahogy, nem tud úgy hitelezni, még nekem sem.

Az ösztöndíjat pedig kinek utalják, kinek nem. Nekem az elmúlt félévben sem utaltak és most sem fognak.

2012. febr. 16. 11:03
 29/70 A kérdező kommentje:
10:47-es köszönöm!
2012. febr. 16. 11:04
 30/70 anonim ***** válasza:
65%

ma 11:01 nek

Külföldön élsz,és nem oldottad meg eddig a kártyát???

Akkor segítek.Ha jóba vagy a szüleiddel,akkor megoldható.

Ahol élsz az adott városban,menj be a bakba és a külföldi bakkártyádhoz kérj egy társ kártyát.Ha nem adnak ,akkor menj egy másik bankba új kártyát igényelni.Ha megvan,akkor ezt az új kártyát,haza küldöd anyudéknak,és te minden hónapban kint külföldön INGYEN áttehetsz pénz az otthoni külföldi kártyára.otthon meg anyudék leveszik az összeget(minimális levonással jár) és átteszik a magyar bankkártyádra..Ilyen egyszerű.Mi így csináljuk már vagy 6 éve..

2012. febr. 16. 11:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!