Ti mennyiben támogattátok a gyermekeiteket, miután elköltöztek otthonról?
Adott a szituáció: 22 éves lány, 10évvel idősebb párjához költözik. Lány szülei nem helyeslik, mert a lány egyetemre jár, a pasi "tartja el". A szülők a lány részéről semmi támogatást nem adnak (még akkor sem amikor tisztában vannak azzal, hogy szüksége lenne rá).
Ti mit gondoltok erről?
ma 11:01
A te estedet a 10%.. A legtöbb fiatalt (ahogy engem is) nem támogatnak a szülők,és nem azért mert nincsenek jóba.
Az én szüleim szeretnek.Ha megyek hozzájuk etetnek,itatnak,beszélgetnek velem..De anyagilag nem tudnak támogatni,mert örülnek ha ők is a hónap végéig ki jönnek a pénzből.Az én szüleim amióta az eszemet tudom nem voltak húsvétkor sem nyaralni.
Nemcsak én vagyok így,hanem sok ezer fiatal akiknek a szülei nem jómódúak,és örülnek ha élnek.
Vannak szülők akik úgy vannak vele,hogy "ha a gyerekem elköltözött,és önálló életet él,akkor már nincs szüksége rám" Innentől kezdve a szülő magának él,elvan..Nem támogatja a gyerekét,mert már felnőtt,és megáll a lábán..
Te nagyon szerencsés vagy,és örülj is ennek..Nem mindenki ilyen szerencsés.Ahogy nem mindenki születik milliomosnak sem..
11:01 vagyok.
Hu tényleg kössz mintha magamtól nem tudnám :)
Csak van egy apró bibi. 1 éves tartózkodási engedélyt kaptam első körben, amivel se bankártya nem igényelhető se mobil szerződést nem köthetek. Hm... akkor mit is csináljak?
Ne nézz már hülyének kérlek. Elhiheted, hogy ha tehetném, lenne külföldi kártyám. Most kaptam időpontot tartózkodási engedély hosszabítására, mely 5 éves (B. kategória). Na ha ezt megkapom, akkor már lehet kártyám.
UTolsó: egy szóval nem modtam, hogy nem vagyok szerencsés, sőt rettentően hálás vagyok a szüleimnek. Nem vagyok nagyképű, egoista és beképzelt ember, csak azért mert többet kaptam az élettől.
Én csak a kérdésre válaszoltam, arról tényleg nem tehetek, hogy ezt kaptam.
Tanulmányi ösztöndíj: ha nem kapsz, akkor még rosszul is tanulsz..
Ha te tényleg képes voltál különköltözni a SEMMIRE (hisz se munka, se ösztöndíj), akkor én a helyedben nem a jogsin rugóznék, hanem pl. olyanokon, hogy kaja, rezsi. Ja, hogy eltart a pasid? Akkor a szüleid miért is tartsanak el továbbra is?
Te nem önállósodsz, csak lecserélted az eltartódat. Nem tudlak sajnálni, nem gondolkodsz felelősen.
Annak a válaszolónak meg igaza van, aki azt írta, hogy tudat alatt abban a reményben jársz haza, hogy egyszer csak meggondolják magukat a szüleid, és a kezedbe nyomják a pénzt.
Kár tagadni. Ha ANNYIRA rossz otthon, és már el is költöztél, akkor marhára nem kötelező elmenni. 22 éves vagy, oda mész, ahova akarsz, csak majd nehéz lesz visszatáncolni. De nem foglak sajnálni, mert csak nemet kellene mondanod, ha nem teszed, az azért van, mert nem mered elvágni magad teljesen tőlük, amit meg is értek, ugyanis ha a pasiddal vége lesz, igen nagy bajban leszel.
ma 11:25
bocsi,nem hülyének néztelek,csak meglep amit írtál..1 éves tartózkodásra nem kapsz bankkártyát?? Ez is meglep.
Én amikor kimentem New Yorkba,először 1 éves szerződéssel.Az első utam a bankba volt,és rögtön nyitottam számlát..Meglep hogy esetleg más országokban ez nem lehetséges,főleg azért mert szinte mindenhol már banki átutalással intézik a fizetést,és nem szívesen utalnak külföldi számlára,mert az a cégnek is sokba kerül..
Nem, nem kaphatsz. Svájcban élek. 1 éves, L. kategóriás engedéllyel max. csak igazolhatod magad, eü. biztosítást köthetsz illetve munkát vállalhatsz. B. kategória (5 év) a következő kör, ha azt megkapod, már lehet itteni jogosítvány, bankkártya és telefon előfizetés.
A következő szint az állampolgárság, amit 15 év után kaphatsz meg vagy házasság útján. És mind a kettőnél eltének a követelmények.
Előbbinél tökéltes nyelvutdás a követelmény és 15 éves svájci tartózkodás. Utóbbinál elég 5 éves tartózkodás és 3 év házasság, a nyelvtudás nem érdekli őket.
Kissé bonyolultak :)
"Tanulmányi ösztöndíj: ha nem kapsz, akkor még rosszul is tanulsz.."
Nem osztják ingyen. Írtam, nem könyvtár-büfé szak, nem olyan egyszerű hű de jó átlagot produkálni.
Amúgy félre értettél. Egyáltalán nem azon izéltem, hogy miért nem tartanak el továbbra is. Megint megkérdezem. Olvassátok amiket írok? :(
"Annak a válaszolónak meg igaza van, aki azt írta, hogy tudat alatt abban a reményben jársz haza, hogy egyszer csak meggondolják magukat a szüleid, és a kezedbe nyomják a pénzt."
Ezt is leírtam. Legszívesebben haza sem mennék hónapokig..De így is én vagyok a rohadt szemét. Hát még úgy..de köszönöm szépen, hogy jobban tudod.
Jöhetnek még válaszok, de legyetek szívesek elolvasni, amiket eddig írtam.
Milyen szakra jársz? Ne haragudj, de a barátnőm orvosi mellett dolgozik és kap ösztöndíjat. Nem mondom, hogy sokat, de az, hogy nullát kapsz, az nem arra utal, hogy te annyira keményen tanulsz. Pedig más dolgod sincs. Ennyi erőből dolgozhatnál is.
És ha te vagy a rohadt szemét, akkor mi van? Ha ennyire kegyetlenek veled, nem kell hazajárni, nem kell velük körülvenned magad. Ködösítesz csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!