Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérdésem elsősorban elvált...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérdésem elsősorban elvált szülőkhöz szól! Ti hogy léptetek túl? Hogyan törődtetek bele abba, hogy csak heti 1-2 alkalommal láthatjátok a gyermekeiteket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

31 éves férfi vagyok. Van két csodálatos gyermekem 2 kislány. Feleségemmel válunk. Most már 8 hónapja különélünk ő is a szüleihez költözött vissza és én is. Közös házunkat ő elakarja adni én megszeretném tartani személyes okokból. Viszont van a két kislányunk. Most nála vannak és minden héten hétvégén vannak nálam, vagy ha az exem elszeretne menni bulizni vagy tudom is én mit csinálni.. De egyszerűen nem tudom, megemészteni azt, hogy heti 1-2szer láthatom őket, holott azelőtt mindennap velük voltam. Tudtam, mikor betegek, hogy mi fáj nekik, hogy ki bántja őket az iskolában illetve az oviban. Most is tudok ezekről a dolgokról de lényegesen kevesebbet. Nos én csak azt szeretném megkérdezni kedves elvált szülők, apák, (akikkel majdnem hogy ugyanez történt) kérem adjatok tanácsot, hogy ezt hogy éljem meg úgy hogy annyira ne fájjon!!?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2011. jan. 2. 19:58
 1/7 anonim válasza:
Én 32 vagyok, és egy pici fiunk van. Most fogom beadni a válókeresetet, mert sajnos elhidegültem a feleségemtől teljesen, és helyrehozhatatlanul. Nem tudom, hogy a kicsivel hogy lesz, nagyon remélem, hogy mindent meg tudok majd adni neki, amit megadhatnék, ha együtt élnénk. A feleségem viszont összeroppan lelkileg, és ezzel nem tudok mit kezdeni, bármennyire is fáj. Neki csak egy megoldás lenne jó, ha vele maradnék, ami nekem egyszerűen nem megy. Szerintem meg fogunk tudni egyezni úgy, hogy akkor megyek a gyerekhez, amikor csak akarok. Téged mi korlátoz abban, hogy ne lásd a lányaid minden nap, ha erre van igényed, és ők is várnak?
2011. jan. 3. 16:21
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Engem igazából a munkám akadályoz nagyrészt illetve a feleségem is kismértékben. Nem az van, hogy tiltja tőlem őket, de azt se engedi, hogy mindennap találkozzunk. Vagy csak akkor, ha ő éppen délutános vagy más programja van. Most karácsonykor "elengedte" velem a lányokat egy wellness hétvégére, de ott is folyamatosan telefonált, hogy hogyan vannak a lányok. Értem én az aggódást, hogy félti őket, de istenem mégis csak az apjuk vagyok és tudok rájuk vigyázni. Szóval engem igazából ez akadályoz a mindennapi láthatásban. Szeretnék velük lenni minél többet, de nem tudok sajnos. Még egy kérdés: Van egy kialakulóban lévő kapcsolatom egy fiatal hölggyel, nem kertelek még csak 20 éves, de a koránál érettebben gondolkodik. Kezdem nagyon megkedvelni és szerintem ő is engem. Nem tudom, hogy a lányaimmal kijönne-e. Már találkoztak többször is főleg ha focimeccsen összefutottunk. Sokat beszélgetünk és megkedveltem. Nem semmi több nem volt a beszélgetésen kívül, mert még nem érzem azt, hogy képes lennék kapcsolatra. Szerintetek? Nem túl nagy a korkülönbség ? Ti belevágnátok? Hátha összejön ? :O

2011. jan. 3. 16:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem túl nagy. Kis túlzással a lányod lehetne. Ha most működik is, mi lesz tíz év múlva, amikor ő még konkrétan huszonéves lesz, te meg már középkorú? A környezetemben egyetlen kapcsolat működik sok év után is ekkora korkülönbséggel, és ott a férj egy kicsit az apja helyett apja is a feleségének. Szerintem ez egészségtelen.
2011. jan. 4. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Már tényleg feladtad a feleségeddel való ujrakezdést.Ha szereted a gyermekeidet és már most érzed hiányukat vagy aggódsz,mert ugy gondolod hogy védtelenek lettek ,akkor állitom bele fogsz pusztulni.Én végigjártam.Kb 1o-15 év kellett ahhoz, hogy a karácsony estéjét ugy éljem meg, hogy mosolyogtam az uj családommal, mert állandóan az elhagyott gyerekeim jártak az eszembe.Ha lelkizős tipus vagy az uj háézasságod is rámegy, pláne akkor,ha az uj kedvesed vagy feleséged megunja az álladóan savanyu ábrázatodat.Emiatt nem válnék soha, legalábbis nem ugy,hogy kiskoru gyereket hagyok el.Aztán jön valamelyik gyerekedtől az unoka, ami ugy néz ki, hogy egyeztetni kell, mikor ne találkozzatok a régi feleségeddel, mert az a gyermekednek sem lesz egy kellemes pillanat.Gondold végig !
2011. jan. 7. 17:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Én a lányok szemszögét ismerem csak, meg valamennyire a tiédet is. 13 voltam mikor elköltöztünk, nem tudom nálatok mi volt az ok, de nálunk az alkohol (apukám részéről). Ketten vagyunk lányok, de a húgom szinte egyáltalán nem tartja apukámmal a kapcsolatot, csak akkor, ha szeretne valamit. Én már az elején is mindig rászóltam, hogy viselkedjen velem úgy, ahogy eddig, mert amikor ott voltam nála, akkor sokkal több dolgot vett nekem, meg mindent megcsinált, más volt mint régen. Aztán mostanában velem is szokott veszekedni (alkohol), de én például nagyon megszenvedtem ezt az egészet. Azt is meg merem kockáztatni, hogy most emiatt vagyok ilyen amilyen (bizalmatlan, ritkán beszélek a problémáimról, maximalista stb).

A lényeg, hogy tudom hogy apukám is nagyon megszenvedte ezt az egészet, a legfontosabb szerintem, hogy soha ne szidd a lányok előtt az anyukájukat, mert az nagyon kellemetlen tud lenni. Tarts mértéket, úgy mint eddig, ha valamire nincs pénzed, hát nincs pénzed, ne versenyezz az anyjukkal. Nem tudom mennyi idősek a lányok, de nálunk pl megoldás volt az is, hogy vett magunknak kártyát, amin x ideig ingyen beszélgettünk, ha befizetett valamennyi pénzt, gondolom most is vannak ilyenek. És minden este beszéltük fél-egy órát.

Most nézem, nagyon összeszedetlen lett, neharagudj, ezek jutottak most így eszembe hirtelen. Gondolom sok segítség nem volt, de azért remélem hogy gyakran tudtok majd találkozni a lányokkal :)

16L

2011. jan. 7. 21:51
 6/7 anonim ***** válasza:

34 éves nő vagyok. Eleinte nehezebb lesz, de nem szabad,hogy ez határozza meg a további életedet. Ha szükséges, elmehetsz pszichoterápiára. Beszélgess egy olyan férfival(orvos),aki már nem egy ilyet látott. később jobb lesz, csak ne hagyd el magad! A korkülönbség alapvetően nem jelenthet problémát. Max. az, hogy a lány mennyire gondolja komolyan ezt veled, és hogy felvállalja-e ezeket a dologokat. Gondolok itt például arra, hogy esetleg felmerülhetnek a későbbiekben problémák a gyerekek anyukájával. Ezt sajnos nem lehet előre tudni. Sok pasi esküszik, hogy az ő párja nem ilyen, nem olyan és baromira leesik az álluk, amikor kiderül, hogy a gyereket használják fel az exek egy kis szívatásra vagy nagyobbra. De előtted még az élet! Élj! Próbáld meg megtalálni a társad! Egy jó társ sokban segíthet! Akkor is,ha egyedül érzed magad. Egy idő után ( persze, ha nem megy, ki kell valahogy harcolni), hogy igenis a te gyerekeid is, és neked is jogod van hozzájuk.

A környezetemben több olyan második házasság van, ahol a korkülönbség több, mint 10 év. Remekül működik. Nem az életkor, az érettség számít. Ezt viszont neked kell tudnod, vagy majd tapasztalnod, ki alkalmas arra, hogy a társad legyen. Ha szereted a gyerekeidet, tegyél meg mindent, hogy amikor veled vannak, jól érezzék magukat (nem anyagiakra gondolok). Ragaszkodni fognak hozzád is, az anyukájukhoz is. Itt is boldogok lesznek, ott is. Ha szeretnek téged elfogadják majd az új barátnőt,de ehhez te is kellesz. Ahhoz, hogy ők milyen képet kapnak, hogy történik az ismerkedés stb. Akkor mutasd be nekik sztem a barátnődet,ha már valamennyire megismertétek egymást. Pár hónap, fél év nem lehet azért ezt pontosan megmondani. Addig legyél a gyerekekkel, utána meg vele. Kiderül, tényleg ő az,akivel lenni szeretnél, akivel összepasszoltok, utána mehet az ismerkedés a gyerekekkel játékosan.

2011. jan. 10. 14:05
 7/7 Milana válasza:

Szia, csak most lattam a kerdesedet, remelem azota jobban erzed magad.

Igazabol a masodik, korkulonbsegre vonatkozo kerdesedre valaszolnek. A parom es koztem ket honap hijan 12 ev korkulonbseg van (en 25 eves no vagyok) es negy es fel eve egyutt vagyunk. Ugy, hogy o mas nemzetisegu, es eleinte havonta egy, majd ket hetveget toltottunk egyutt. Nem mondom, hogy konnyu volt, vagy hogy soha nem ereztem a korkulonbseget koztunk, eltero elettapasztalat, karrier, gondolkodasmod, nemzetisegbol adodoan mas szokasok. Eleinte nem ertettem, mit akar tolem, o meg nem ertette, hogy en it nem ertettem, neki annyira termeszetesek voltak az elvarasai. Azota en nagyon sokat valtoztam, elonyomre. Elotte is eleg komoly lany voltam, de a kapcsolatok teren nagyon sokat tanultam tole, bar neki en vagyok az elso komoly kapcsolata. Azota sokkal megertobb, megfontoltabb vagyok, jobban at tudom elni a masok gondjait, igy konnyebben tudok tanacsot is adni. O viszont lazabb, gondoskodobb lett, igy mindketten adtunk vmit a masiknak, tanultunk vmit, fejlodtunk.

En azt tanacsolnam, hogy probaljatok meg, sok kompromisszumot kell majd kotni, de ha mindketten akarjatok, nem lehetetlen.

Sok erot es kitartast kivanok az uj kapcsolathoz, valamint minel tobb egyutt eltoltott, boldog pillanatot a kislanyokkal.

2011. jan. 14. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!