Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan szedhetnénk szét a baráti házaspárt? Elsősorban vallásos emberek tanácsát várom!
Első körben szeretném tisztázni, hogy nem szívesen szólok bele mások életébe, de a barátnőm nagyon szenved!
2 éve házasok, és pár hete kiderült, a férjének több, mint egy éve szeretője van.
Barátnőm rengeteget fogyott, és elköltözött, de a szülei visszazavarták. Azóta megszakított velünk minden kapcsolatot és teljesen magába fordult.
Ő sem akar válni, mert nagyon vallásos, akárcsak a szülei, és a válást teljes kudarcként élné meg.
Tegnap találkoztunk, azóta még soványabb lett. Teljesen össze van törve, nem is beszélgetett velünk, csak magába fordulva ült a férje mellett. Azt hittük, kibékültek, de mikor a férje hozzáért, majdnem felugrott, és látszott rajta, nem sok tartja, hogy elsírja magát az érintésétől.
Elmondása szerint le is fekszik vele, de a hányinger kerülgeti.
Hogyan tudnánk kirángatni ebből az állapotból? Vagy mivel adhatnánk meg neki a kellő lökést, hogy észrevegye, tönkre teszi az életét!
24 éves, gyerek még nincs!
Kérlek segítsetek! Nem akarom végignézni, ahogy tönkreteszi az életét!
szerintem probálj vele beszélni, hogy fiatal, előtte az élet ne csessze el, pláne egy ilyen baromra. a szülei meg ő vallásos addig oké, de a vallás lényege nem, az hogy tönkretedd az életed és szenvedj hanem hogy higyj valamiben!!
ha nem hallgat rád és senkire, akkor meg magának árt...
A vallásosság nem erről szól. Lapozd fel a Bibliát, keress találó idézeteket. Talán úgy meggyőzheted, hogy ez így nem mehet tovább.
Az is egy megoldás, hogy nekimész a férjnek. Én tuti ezt csinálnám. :D Ha egy barátnőmet bármelyik pasija megcsalná, annak először tőlem kellene félnie!
Én vallásos vagyok,de ezt nem tartom jónak. A vallásos is elválhat (katolikus),csak nem esküdhet újra templomban.
Mond a barátnődnek,hogy a gyóntatójával beszéljen a problémájáról. Ha fiatal,akkor adhat neki hasznos tanácsot,amit ő is elfogad. Azt viszont mond meg neki,hogy semmiképpen ne vállaljon gyereket ebbe a házasságba.
Ajánld figyelmébe a Máté 5:32-t: "Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül (!), paráznává teszi azt; és aki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik."
Tehát: nem válunk, kivéve, ha a másik megcsalt. Akkor ő megszegte a szövetséget, tehát a másikat sem kötelezi semmi!
Furcsának tartom, hogy ha valaki tényleg olyan vallásos, és nem ismeri ezt az igerészt, mert elég híres.
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Épp azért lett ennyire fontos, mert tegnap a srác azzal jött, hogy gyereket szeretne a barátnőmtől, de szerintem ha most abba beleegyezik, végképp tönkretesz mindent :(
Szia!
Ha nincs gyerek, akkor könnyebb helyzetben van a barátnőd. Ilyen esetben simán lehet érvényteleníteni a házasságot, vagyis akár később házasodhat újra templomban is. Ugyanis hivatkozhat arra, hogy nincs gyerek, azért nincs, mert a férje nem teljesítette házastársi kötelezettségeit, plusz még félre is lépett. Szerintem a helyi plébánián kezdje, vagy egy megbízható papnál, ha vallásosak, biztos ismer párat. És váljon el tőle, mert ez így tényleg nem élet.
A Biblia megengedi, hogyha házasságtörés van, akkor elváljanak. Jobb, ha elmondod neki. Ezt hívőként illene ismernie.
Máté 19:9 Mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét - a paráznaság esetét kivéve -, és mást vesz feleségül, az házasságtörő."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!