Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ugy néz ki válunk. Elsösorban a nejem akarja.5 éves fiam
van. Mi az esélyem hogy nálam maradhasson? Nem akarok
vasárnapi apuka lenni!
Szia! Először is iszonyatosan sajnálom :( Iszonyatosan nyomós oka kell legyen annak, hogy elvegyék az anyjától, Magyarország anyacentrikus. A legjobb, amit jelen esetben tehetsz, hogy aláíratsz vele egy papírt, miszerint akkor látod a fiadat, amikor csak akarod. Ha aláírja nem tehet semmit. Van indok ami miatt esetleg nem alkalmas a gyereknevelésre?
2010. jan. 12. 00:08
Akkor ítélhetik meg neked a gyereket, ha az anya nem tud róla gondoskodni, alkalmatlan a gyereknevelésre. De az hosszú folyamat, ha netán be akarod bizonyítani, hogy alkalmatlan rá-..
2010. jan. 12. 01:29
Űljetek le a nejeddel és beszéljétek meg hogy a gyerek érdekében ne szabájozza be a láthatást,sőt kérjél közös gyermek felügyeletet és így akár beoszhatjátok egymás között a hét napjait!De szerintem ha tényleg vállásra kerül a sor akkor kérdezzétek meg a gyereket ő mit szeretne és azt figyelembe véve cselekedjetek!
2010. jan. 12. 09:34
már miért kerülne hozzád a gyerek??!!!
el ne képzeld már, hogy nyomós ok nélkül elveszik az ANYJÁTÓL?
te meg bosszúvágyból elvennéd tőle....gratulálok. ez aztán az önzőség...
majd megszab a bíróság egy bizonyos láthatást, de ha a feleséged megengedi, akkor ezen kívül is láthatod a gyereket.
2010. jan. 12. 09:49
Kedves utolsó! Te mennyire indulatos vagy! Menj orvoshoz.
Kérdező!
Sajnos ahogy az előttem szólók is írták, hacsak az anya alkalmatlansága be nem bizonyosodik nem valószínű, hogy "megkapod". Főleg mert még kicsi (5év).
A közös felügyeletet azért nem javasolnám, mert később problémássá válhat. A jog szerint ha kéthetenkénti láthatásod van, vagyis kéthetente hétvégén viheted el magaddal, meglátogatni akkor és olyan gyakorisággal látogathatod meg, ahogy csak szeretnéd. Ezt alá sem kell írnia a jövendőbeli exnejednek. Van rá egy hatályos kormányrendelet. :)
Türelemmel és kompromisszumkészséggel közeledj a nejedhez, mert akkor nem fog "bekeményíteni".
Kitartást.
2010. jan. 12. 10:51
Én férjem sem akart vasárnapi apuka lenni. Ütött vert a gyerekek előtt és nem engedett elválni sem. Elszöktünk otthonról és évekig rettegtem anyámáknál, hogy megöl. Harcolt a bíróságon a gyerekekért, megpróbált bemocskolni hazugságokkal. A bíróság a gyerekeket nekem ítélte, érdekes módon azóta csak nagyon ritkán van ideje rájuk (kb havi fél napot töltenek vele), pedig én nem korlátoztam a láthatást, akkor vitte őket amikor akarta, de ő állítólag mindig dolgozik. A gyerektartást vonják a fizujából szerencsére, mert tudom, amúgy ő nem adna semmit. Remélem te nem ilyen vagy, nem ilyen leszel. Nem az a lényeg, hogy ne akarj vasárnapi apuka lenni, csak akard szeretni őket és meg tudd mutatni nekik, hogy az ők érdekeit tartod szem előtt, nem a sajátodat. Ha normális vagy, a nejed sem fog korlátokat szabni neked. Sajnos Mo-n tényleg nincs esély, hogy te kapd meg a gyereket, kivéve ha a nő alkoholista és nincs hol laknia, nincs állása pl.
2010. jan. 12. 11:07
Én is úgy gondolom, hogy ha normális tudtok válni, akkor nem kell vasárnapi apukának lenned. Nem egy ismerősöm van, akik szépen le tudták a házasságukat zárni, és nem szabtak korlátot annak, hogy mikor láthatja az apuka. Ki-be járkál az életükbe (persze egyeztet anyuval), de nincs az, hogy most akkor kéthetente hétvégén, meg heti egy napon. A nőnek is fel kell fogni,hogy a gyereknek apára is szüksége van. Persze, ez kell intelligencia mind két fél részéről. Barátnőm volt férje, heti többször is viszi a gyereket. Sőt van, hogy akár 2-3 éjszakát nála is alszik. A gyerek kiegyensúlyozott, boldog.
2010. jan. 12. 11:23
09:49-re inkább nem mondok semmit...biztos példás családanya....
2010. jan. 12. 19:06
Kapcsolódó kérdések: