Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyiben támogattátok a...

Ti mennyiben támogattátok a gyermekeiteket, miután elköltöztek otthonról?

Figyelt kérdés

Adott a szituáció: 22 éves lány, 10évvel idősebb párjához költözik. Lány szülei nem helyeslik, mert a lány egyetemre jár, a pasi "tartja el". A szülők a lány részéről semmi támogatást nem adnak (még akkor sem amikor tisztában vannak azzal, hogy szüksége lenne rá).

Ti mit gondoltok erről?

2012. febr. 16. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 A kérdező kommentje:
Igazából..visszaolvasva amiket írtok és írtam...egy komplett idióta vagyok, hogy úgy ugrálok ahogy nekem mondják. Pff.
2012. febr. 16. 11:48
 42/70 anonim ***** válasza:
79%

Nos, én a másik oldalán vagyok egy hasonló helyzetnek.

Én pályakezdő vagyok, most végeztem, barátnőm meg első éves egyetemista. Összeköltöztünk egy albérletbe. Szerencsére szülők segítenek, különben esély nem lett volna, hogy összejöjjön a dolog, mellesleg barátnőmnek akkor sem lenne sokkal kevesebb a költsége, ha koleszos lenne(enni akkor is kell). Én egyelőre gyakornoki fizetésért dolgozok, ami az én költségeimet sem fedezi albérlet és a rezsi rám eső felét beleszámítva, közben keresek jobb állást(folyamatban van vagy 20 pályázat), de az sem lesz elég kettőnkre, talán majd ha 3-4 év szakmai tapasztalatom lesz, akkor igen. Szóval nekem is segítenek a szüleim, ő meg teljes mértékben a "szülein él".

Erre mondja a sok nagyokos, hogy egyetem mellett lehet dolgozni. Nos, barátnőm egy nagyon nem büfé szakon majdnem mindenből ötös. Hétköznap nyilván ott van napi 8 óra, utána tanul, jegyzőkönyveket ír, de már a 3-4-edik héten a hétvégét is végig tanulja. Ösztöndíjat fog kapni, de az édeskevés. Náluk mondjuk az 5 éves képzésben nagyon sok kötelező szakmai gyakorlat lesz, lesz egyszer nyáron, egyszer meg az utolsó félévek valamelyikében félév közben, tehát azt sem lehet mondani, hogy mivel tanulásra "pazarolta" az idejét, lemaradna szakmailag.

Én az utolsó évemben dolgoztam gyakornokként egy cégnél(nem az ahol most dolgozok), de ez azért volt, mert csúsztam. Ha mintatanterv szerint mindig mindent megcsináltam volna, akkor nem jutott volna idő év közben szakmai gyakorlatra(nyáron igen, dolgoztam is többször nyáron, de nem szakmában). A diákmunka iskolaszövetkezeten keresztül is olyan, hogy mondjuk hívnak, hogy gyere szerdán ide, és akkor 6 vagy 8 órát le kell dolgozni, és akkor normál esetben lógni kell óráról.

Szóval szerintem nappalin csak csúszással vagy nagyon büfé szakon lehet dolgozni egyetem mellett. Egyébként mindenkinek javaslom, nem azt hogy bukás miatt csússzon, hanem azt, hogy mondjuk egy 3,5 éves Bsc szakra szánjon szándékosan 4,5 évet, úgy hogy az utolsó évre csak pár tárgya vagy csak a diplomalabor maradjon, és keressen szakmai gyakorlatot, mert különben csak kapcsolatokkal lehet elhelyezkedni.

OFF: Ha már rizsáztam egy szépet, felteszek egy kapcsolódó kérdést, hátha tudja valaki a választ. Munka mellett a levelezőt képzést hogy lehet kivitelezni? Csak mert én egy másik szakot is el akarok végezni, de azt levelezőn. Gyakorlatilag mindenütt péntek-szombat a képzés, van ahol minden héten, van ahol csak kéthetente, de félévente 7 db. pénteki szabadság sem kivitelezhető. Akik levelezőre járnak, hogy oldják meg? A levelező nem arra lenne elvileg, hogy a főállásban dolgozók tanulni tudjanak?

2012. febr. 16. 11:50
 43/70 anonim ***** válasza:
37%

"Az én szüleim amióta az eszemet tudom nem voltak húsvétkor sem nyaralni. "

Az én szüleim nem csórók, de ezt a húsvétkor nyaralni menni típusú népszokást nem ismerem, sosem hallottam róla. Nyaralni nem nyáron szoktak az emberek? A tehetősebbek között vannak akik még télen elmennek síelni, de a húsvéti nyaralásról életemben nem hallottam. Olyanról hallottam, hogy valaki Húsvétkor elment egy wellness hétvégére, de az meg nem nyaralás.

2012. febr. 16. 11:53
 44/70 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a másik oldal válaszát!! Ment a zöld kéz!
2012. febr. 16. 11:58
 45/70 anonim ***** válasza:

#42 - nagyban függ a szaktól és az adott intézménytől. Van olyan iskola, ahol teljes mértékben megoldott a távoktatás, csak szemeszterenként két szombaton kell (lehet) bemenni személyes konzultációra.

Vagy ott a Pázmány jogi kara, ahol szombatonként vannak csak előadások.

BGF távoktatás - csütörtök VAGY szombat, be LEHET járni, de nem kötelező.

Hirtelen ennyi, amit konkrét karokról tudok.

2012. febr. 16. 12:11
 46/70 anonim ***** válasza:

ma 11:53

Okos gyerek,olvasd már el hogy írtam

"húsvétkor SEM' A nyaralás lehet akár 3 napos hétvégi wellness is..

2012. febr. 16. 12:13
 47/70 anonim ***** válasza:

A szüleid és közted levő rossz kapcsolatért valószínűleg mindketten tettetek, tehát a feladat is közös, hogy javítsatok rajta. Nem sokat írtál a pasidról, de gondolom ellene van kifogása a családodnak. Különben miért tiltakoznának ennyire? Felnőtt vagy, hoztál egy döntést, viselned kell a következményeit. Én nem mondom azt, hogy jó, hogy a szüleid ennyire mereven kezelik ezt a kérdést, mégis el kell fogadnod, hiszen felnőtt vagy, már nincsenek kötelezettségeik veled szemben. Két lehetőséged van. Odamész hozzájuk, megpróbálod megértetni velük, hogy szeretnéd élni a saját életedet, de azért szükséged van a támogatásukra. Vagy nem mész oda, és megoldod magad. Más nem nagyon van.

A pénzről meg annyit, hogy a férjem egyetem mellett kutyakaját járt csomagolni éjszakás műszakban, mégis lediplomázott, nem is rossz eredménnyel.

Én levelezőn végeztem a fősulit, 3 gyerek mellett. Oké, csak büfészakra jártam (mérnök-informatika), de ott volt a munkahely, a gyerekek, a háztartás. Az alváson spóroltam, mert máshol nem tudtam.

Amúgy ezt a jogsikérdést sem igazán értem. Ha két éve kínlódsz vele, és már csak 2-3 óra + a vizsga van, akkor teremtsd elő akár a föld alól is, mert ez már nem egy őrült összeg. Kérj a Providenttől, mert bár magas a kamat, többet buksz, ha most nem fejezed be.

2012. febr. 16. 12:27
 48/70 anonim ***** válasza:

11:50

nekem pl cég fizeti,és cég enged el péntek 11kor ugy hogy nem kell bedolgoznom.

viszont ide vagyok kötve 7 évre (3,5 éves suli,és dupláját kell itt lenni,persze sulikezdéstől számolva)

2012. febr. 16. 12:37
 49/70 anonim ***** válasza:
69%

Az hogy a diákmunka nem nappalisoknak van kitalálva hülyeség, hisz CSAK nappali mellett mehetsz diákmunkára.

Vannak olyan diákmelók, amiknél nincs kötött munkaidő pl. szórólapozás, hostess, hétvégi munkák, idénymunkák stb. Én pl édességet csomagoltam, teljesítménydíjas volt, akkor mentem amikor akartam és aznap kifizettek. Nem fogsz vagyonokat keresni de jobb mint a semmi.

Tényleg hülyeség volt a semmire elköltöznöd, ne haragudj, de ez így van. Menj át levelezőre a szakodon és mellette vállalj rendes állást, hisz nem várhatod el hogy a párod tartson el.

Szerintem amíg be nem bizonyítod hogy felnőttél és érett vagy a külön életre addig ne is várj támogatást. Gondolom ha látnák hogy boldogulsz szépen, akkor kicsit könnyebben belenyugodnának az elköltözésbe.

2012. febr. 16. 12:53
 50/70 anonim ***** válasza:
53%
Vagy diákhitel...
2012. febr. 16. 12:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!