Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyiben támogattátok a...

Ti mennyiben támogattátok a gyermekeiteket, miután elköltöztek otthonról?

Figyelt kérdés

Adott a szituáció: 22 éves lány, 10évvel idősebb párjához költözik. Lány szülei nem helyeslik, mert a lány egyetemre jár, a pasi "tartja el". A szülők a lány részéről semmi támogatást nem adnak (még akkor sem amikor tisztában vannak azzal, hogy szüksége lenne rá).

Ti mit gondoltok erről?

2012. febr. 16. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
74%

most láttam, hogy nem az sulihoz kell, akkor bizony valóban luxus

Anyukádék ellenezték a költözést, előtte megígérték, hogy segítenek, de mivel te nem fogadtál szót mentél a saját fejed után így ők is elfeledkeztek az ígéretről.

2012. febr. 16. 10:38
 12/70 A kérdező kommentje:
Nem a sulihoz kell, hanem mint már írtam, kresz vizsga utáni két év miatt sürgős. Több félévi ösztöndíj ment rá. Kár lenne úgy eldobni. A királylány kisasszony pedig tudja, hogy ez nem okozna gondot a szülőknek, csak dac.
2012. febr. 16. 10:38
 13/70 A kérdező kommentje:

"Anyukádék ellenezték a költözést, előtte megígérték, hogy segítenek, de mivel te nem fogadtál szót mentél a saját fejed után így ők is elfeledkeztek az ígéretről."

Igen, valószínűleg ez van. De nem teljesen csak erről van szó. Mint általában, itt sem az egész történet van leírva. Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Mindenkinek megy a zöld kéz.

2012. febr. 16. 10:41
 14/70 anonim ***** válasza:
62%

Nézd,22 évesen már messze nem a szülőknek kell támogatni a gyereküket.Főleg ha elég érettnek,felnőttnek érezte magát,hogy egyetem mellett,szülei tiltakozása ellenére több mint 10 évvel idősebb pasihoz költözött.Ha megtette,akkor legyen annyira felnőtt hogy megálljon a lábán.

Nem kötelező a szülőknek támogatni..

A jogosítvány meg manapság luxus.Ha akar a lány jogsit akkor szerezze meg rá a pénzt.

2012. febr. 16. 10:41
 15/70 anonim ***** válasza:
54%

Anyukámék neked is azt mondták, ha a fizetésemből havonta haza adok x összeget akkor fizetik majd a lagzimat, mivel én nem adtam haza így nem is várom el tőlük, hogy ha majd férjhez megyek akkor ők is beszálljanak.

Szerintem érthető, hogy nem támogatnak, elköltöztél úgy gondolják, hogy te már önálló akarsz lenni így az anyagiakat is old meg ahogy tudod.

2012. febr. 16. 10:42
 16/70 A kérdező kommentje:

"A jogosítvány meg manapság luxus.Ha akar a lány jogsit akkor szerezze meg rá a pénzt."

Olvassátok már el légyszi, amiket eddig írtam. Nagy részét a lány fizette. Kb 2-3 vezetési óra + a vizsgadíj kellene. Ennyi.

2012. febr. 16. 10:43
 17/70 anonim ***** válasza:
Kérj kölcsön tőlük, mondjad, hogy majd megadod nekik ha összegyűlik annyi pénzed. Így lehet, hogy adnak és az is lehet, hogy vissza se kérik.
2012. febr. 16. 10:45
 18/70 A kérdező kommentje:
Ennek fejében elvárják, hogy hetente minimum kétszer otthon legyek (egész nap, déltől este hatig nem egész nap!) és vágjak jó képet mindenhez (értsd. folyamatos beszólogatások, célzások, bántó megjegyzések). Ha a rengeteg házim van, meg zh-k és el vagyok úszva, nincs kifogás. Ha ezt mondom, kiröhögnek.
2012. febr. 16. 10:46
 19/70 anonim ***** válasza:
64%

Én 22 évesen elkötöztem otthonról a szüleim tiltakozása ellenére.Egyetemre jártam(szintén nem büfészak).Mégis hétvégén mindig tudtam dolgozni.Az egy kis pénz.

Emellett vállaltam általános iskolásokat,és korrepetáltam őket fizikából,kémiából.Ez is kis pénz.Az interneten meg vállaltam 2 felnőtt (majdnem 40 éves nők) angol nyelv tanítására.Ez is egy kis pénz volt.Szépen megálltam a lábamon.

26/N

2012. febr. 16. 10:47
 20/70 A kérdező kommentje:
17-es: Erre az volt a válasz nincs miből. Majd a hátam mögött hallottam, hogy lenne...
2012. febr. 16. 10:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!