Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál, ha ezt mondaná a...

Mit szólnál, ha ezt mondaná a férjed?

Figyelt kérdés
Anyám novemberben infarktust kapott. Azóta már hazaengedték, de azt mondták neki, hogy amennyire lehet, pihenjen. Nem szenvedett maradandó károsodást, de a teljes felépüléséig jobb ha többet pihen. Én városban dolgozom, onnan járok haza autóval egy másikba, hazafelé útbaesik anyám szülőfaluja, úgyhogy azóta hazafelé bevásárolok neki, segítek fát bevinni, meg amit kell. Kb. félóra egy nap, ennyivel érek haza később. A probléma a férjem. 3 éve vagyunk házasok. Eddig nem volt ilyen gond. Hétvégente, ha ráértünk elmentünk a szülőkhöz. Jó viszonyban vagyunk egymás szüleivel. Illetve, eddig azt hittem. Ugyanis amióta fél órával később érek haza, azóta szinte mindennap a következő fogadtatásban részesülök. Hazaérek úgy kb. fél hatkor. És azzal fogad, hogy "Már megint anyádnál voltál? Miért nem rakod be az elfekvőbe? Ott lenne a helye." Ezt a véleményt egyszerűen nem tudom mire vélni. Ennyire nem tudja tolerálni a betegséget, vagy mi lehet vele? Azt már kérdeztem tőle, hogy mit tenne, ha beteg gyereke születne. Azt mondta, az náluk kizárt. Olyan még nem fordult elő. Most már kinézem belőle, hogy intézetbe adná a saját gyerekét is. Szerintetek érdemes tovább is együtt maradni, vagy fogjam fel úgy mint tanulópénzt? Mert még engem is bedug valami intézetbe, ha valami bajom lesz. 33/N 35/F
2012. febr. 8. 13:01
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem inkább csak van valami rossz tapasztalata. Állj a sarkadra és mond meg, hogy te márpedig napi fél órát édesanyád segítésével töltesz.

De már látom, hogy nem csak ez a problémád.

Ha félsz neki gyereket szülni, akkor nem érzed magad biztonságban.

Én megkérdezném a férjedtől, hogyha terhesség alatt izületi gondjaid lennének, akkor téged berakna az elfekvőbe?

Nekem terhességi lumbágóm volt, három hónapig (a baba nyomott egy ideget a gerincemben) iszonyatosan kiszolgáltatott voltam. Volt hogy melléültem a vécének és magam alá piszkítottam :( iszonyúan szégyeltem magam, de olyan fájdalmam volt, hogy nem bírtam felkelni.

És a férjemnek kellett felsegíteni, lefürdetni, ágyba rakni, és feltakarítania utánam + lelkisegély, mert bent zokogtam az ágyban.

2012. febr. 8. 14:19
 32/45 anonim ***** válasza:
92%
Ha valaki ezt mondaná az anyukámról, szájba vágnám, elmennék, és soha többé nem érdekelne, mit akar mondani.
2012. febr. 8. 14:22
 33/45 anonim ***** válasza:
33%

Kedves Kerdezo

jol vettem kı a szavaıdbol? Csak azert maradnal vele, mert gyereket szeretnel, es ha elhagynad, akkor talan kıfutnal az ıdobol?

2012. febr. 8. 15:43
 34/45 A kérdező kommentje:
Nem én azon gondolkodtam, hogy érdemes-e várnom még arra, hogy esetleg megváltozzon. De egyre inkább azt érzem, amit az egyik válaszoló mondott, hogy nem érzem magam biztonságban mellette, mert ezek szerint betegségben nem lehetne rá számítani. Úgyhogy valószínűleg inkább ki fogok lépni ebből a kapcsolatból. És mással fogok gyereket vállalni.
2012. febr. 8. 15:59
 35/45 anonim ***** válasza:
91%
Jól teszed. A ne idegeskedjen, mert megy az elfekvőbe mondatot én is belőném neki.
2012. febr. 8. 16:01
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem nézném jó szemmel senkitől.

Jól teszed kérdező, hogy elgondolkodsz azokon a bizonyos dolgokon.

2012. febr. 8. 16:04
 37/45 anonim ***** válasza:
94%

Hát én nem szoktam menekülj, keress mást párti lenni, mert mindenhol vannak problémák, de ez esetben ezt kell mondjam pedig.

És örülök, hogy nem tiltakozol ettől a lépéstől.

Méghogy a beteg ember púp a háton, és elvárja, hogy foglalkozzanak vele.

Azaz magából indul ki !!!!!! Másra viszont orrol az ilyen helyzetben.

Sok különösen nőnek ez nem öröm, hogy kell neki segítség, hanem a baja mellett még nagyobb baj, hogy nem tudja magát ellátni, de a férjed eszéig ez nem is jut el.

Vajon ha ő beteg lesz mit tenne. Hát amit mond, elvárná, hogy foglalkozz vele, de te nehogy beteg merj lenni, mert púp leszel egyből.

Arról nem is beszélve, hogy egy gyerek mekkora púp.

Az aztán elvárja a vele való foglalkozást, miután már esze van, addig csak természetesen látja el az ember, pedig még nem is kéri a pici.

Egyébként ő miért vár téged annyira haza ? Nem azért, hogy vele foglalkozz, pedig nem is beteg ?

Hű tudod hidd el nincs még késő, és rátalálni egy normálisabb emberre, mert ez nagyon gáz, nagyon megszivatod magad vele. TUdom nem könnyű, biztos vannak jó tulajdonságai is, de azért nem mindegy a súlyossága a dolgoknak.

Nem tudok észheztérni, hogy ember ilyet mondhat.......

2012. febr. 8. 16:14
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

A férjem nagymamája 87 éves, most kezdenek kisebb zavarok jelentkezni nála (szerintem néha nem iszik és kiszárad, ettől zavart lesz). Kétszer oda kellett mennie anyósomnak, egyszer bevásárolni, egyszer meg azért, mert a nagyi zavart lett és össze-vissza beszélt. Amúgy ellátja magát és köszöni korához képest nagyon jól van.

Viszont anyósom azóta hivogatja a férjemet és panaszkodik neki, hogy milyen nehéz az anyjával, keresni kellene neki egy elfekvőt.

Férjem lazán benyomta, hogy oké, de akkor ő is nézzen magának olyat, ami tetszik, hogy ha esetleg eléri azt a kort, hogy be kell neki vásárolni, akkor tudja, hogy milyen telefonszámon intézze az elfekvőt. Anyós azóta nagyon lapít :)

2012. febr. 8. 16:19
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon durva! Inkább fel kéne ajánlania a segítségét, amikor ilyen nehéz helyzetben van az anyukád. Fúj, de gusztustalan féreg!!!

Ez jó figyelmeztetés, hogy mennyire számíthatsz rá a bajban! Páros lábbal rúgnám ki, mert egy ilyen sivár lelkivilágú emberrel nem tudnék jövőt tervezni.

2012. febr. 8. 18:28
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyon durva! Férjednek fogalma nincs arról, milyen egy elfekvő, milyen az egészségügy helyzete!

Hát elég kemény dolog. Ez volt az első ilyen reakció, vagy már engedett el hasonlót? Ha nem, akkor most mutatta ki a foga fehérjét, és én meggondolnám, együtt maradjak-e vele.

2012. febr. 8. 19:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!