Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál, ha ezt mondaná a...

Mit szólnál, ha ezt mondaná a férjed?

Figyelt kérdés
Anyám novemberben infarktust kapott. Azóta már hazaengedték, de azt mondták neki, hogy amennyire lehet, pihenjen. Nem szenvedett maradandó károsodást, de a teljes felépüléséig jobb ha többet pihen. Én városban dolgozom, onnan járok haza autóval egy másikba, hazafelé útbaesik anyám szülőfaluja, úgyhogy azóta hazafelé bevásárolok neki, segítek fát bevinni, meg amit kell. Kb. félóra egy nap, ennyivel érek haza később. A probléma a férjem. 3 éve vagyunk házasok. Eddig nem volt ilyen gond. Hétvégente, ha ráértünk elmentünk a szülőkhöz. Jó viszonyban vagyunk egymás szüleivel. Illetve, eddig azt hittem. Ugyanis amióta fél órával később érek haza, azóta szinte mindennap a következő fogadtatásban részesülök. Hazaérek úgy kb. fél hatkor. És azzal fogad, hogy "Már megint anyádnál voltál? Miért nem rakod be az elfekvőbe? Ott lenne a helye." Ezt a véleményt egyszerűen nem tudom mire vélni. Ennyire nem tudja tolerálni a betegséget, vagy mi lehet vele? Azt már kérdeztem tőle, hogy mit tenne, ha beteg gyereke születne. Azt mondta, az náluk kizárt. Olyan még nem fordult elő. Most már kinézem belőle, hogy intézetbe adná a saját gyerekét is. Szerintetek érdemes tovább is együtt maradni, vagy fogjam fel úgy mint tanulópénzt? Mert még engem is bedug valami intézetbe, ha valami bajom lesz. 33/N 35/F
2012. febr. 8. 13:01
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
91%

Mennyıre ıgaz, hogy a bajban ısmerszık meg az ember!!!

A kedves ferjed elbukott ezen a vızsgan.

en nem mernek mellette hosszu jovot terveznı... az elso olyan alkalommal, amıkor ''pup leszel a hatan'', ugy elhagy, mınt a pınty!

2012. febr. 8. 13:46
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
hasonló a lassan volt férjem is, olyan azért van a szülő, hogy adjon,ha nincs neki, hagyjon. Nálunk meg is született a beteg gyerek(pedig itt sem volt még ilyen a családfán, mint a legtöbb helyen, sehol sem halmozódnak a sérültek a családban, mindenhol van egy 1.), és könyökkel löki arrébb. Nem tesz félre neki egy fillért sem, azzal győzködött, adjuk intézetbe. Válunk. A helyedben gondolom nem kell leírnom, mit tennék.
2012. febr. 8. 13:47
 23/45 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem édesanyádnak nem az elfekvőben a helye , mivel önellátó csak most még gyenge ez az állapot nála ideiglenes , egyre jobban lesz.Ezzel ellentétben az elfekvőben lévő betegek , nem képesek rendesen gondoskodni magukról ,széklet és vizelet ürítésre önállóan képtelenek emellett szellemi képességeik leépültek és fokozatosan gyors ütemben épülnek le.

Bárki kaphat infarktust , fiatal , idős , férfi , nő ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk is és egyik sem megy elfekvőbe.

A párod most vagy rosszindulatú vagy pedig nincs tisztában az elfekvő fogalmával.Persze ha egy szülőm úgy járna mint fentebb leírtam akkor én is beraknám egy színvonalas idősek otthonába és hetente látogatnám.Édesanyádnak csak pihennie kell és nem szabad erőltetni magát , nem kell semmilyen elfekvő.

2012. febr. 8. 13:47
 24/45 A kérdező kommentje:

22-nek.

Ettől tartok én is. De ugye ez csak akkor derülne ki, ha már lenne gyerekünk. De én már nem nagyon merek vele gyereket tervezni. Még nem vagyok elkésve, találhatnék mást. De ha még éveket vele töltök, akkor már egyre kevesebb esélyem lesz saját gyerekre.

2012. febr. 8. 13:56
 25/45 A kérdező kommentje:

23-nak.

Szerinte az elfekvő azért van, hogy a "megunt" hozzátartozókat legyen hová tenni. Azt tudja, hogy öregek otthonába nem menne, mert minek, tud magáról gondoskodni, ez az állapot átmeneti, amiben most van.

2012. febr. 8. 13:59
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
Megjegyzem, a férjednek elég erős hiányosságai vannak a szociális intelligencia terén. Alap, hogy nem beszélünk így egy idős nőről, de még ront a helyzeten, hogy a házastársa anyjáról nyilatkozik így. Ha háromnál több agysejttel rendelkezik, akkor rájöhet, hogy ezzel megbántja a feleségét, akit elvileg szeret.
2012. febr. 8. 14:06
 27/45 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó válaszoló a kérdező a férj és akiről beszél az a felesége.
2012. febr. 8. 14:09
 28/45 A kérdező kommentje:
Én vagyok a feleség. És a férjem akarja bedugni anyámat az elfekvőben. De azt hittem ez egyértelmű.
2012. febr. 8. 14:12
 29/45 anonim ***** válasza:
82%

Elfekvőbe azokat a betegeket teszik, akik valószínűleg már nem hagyják el a kórházat saját lábukon...

Tudom, mert a nagymamám is ott töltötte utolsó óráit ill. a dédim is.

2012. febr. 8. 14:13
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező a feleség. Az érzéketlen ember akiről beszél az a férje.
2012. febr. 8. 14:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!