Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy oldanátok meg a házimunká...

Hogy oldanátok meg a házimunkát, ha a párotok beteg?

Figyelt kérdés

Nálunk a következő a felállás: táppénzen vagyok második hete, és még egy darabig maradok is, mert olyan bőrgyulladásom van a sípcsontomon, hogy feküdnöm kell.

A betegség már november óta tart, csak most feküdtem rendesen le vele. Előtte is kímélve voltam a házimunkától valamennyire. Bár orvos úgy mondta, ok, járjak el dolgozni, de otthon pihenjek. Ám mivel ez nem használt, elmentem táppénzre, mert lassan járni sem tudtam. (igen, tettem már fel kérdést erről!)

Párom nagyon igyekszik, de nem sokra megy egyedül, azt veszem észre. :( Főzni nem igen tud, így oda be kell állnom, valamit alkotni, ha enni akarunk. A mosogatás az, amit napi szinten megcsinál, de ahhoz is káromkodik egy sort és sokáig elmaszatol vele. A konyha szalad, a megmosott edényeket a földre rakja száradni, a pár m2-es konyhában mindenütt belebotlik az ember... Söprés, felmosás nuku. Morzsa már térdig ér lassan, a pult, gáztűzhely morzsás, rászáradt foltok... Második hónapja lakunk itt, de eddig talán ha 3x lett felmosva... az is én voltam végül, mivel ő csak halogatta. Azt látom, hogy sokat tökök a házimunkával, de sehova sem jut: végeredményben okádék az egész lakás. Holnap jön a tulaj lakbért szedni, hát rendbe kellene rakni a lakást. Szerinte persze minek, így most, hogy elment 2-kor dolgozni, én raktam rendet mindenütt. (szobákban meg halomszámra állnak a ruhák, minden bútoron és a földön) Érdekes mód, fél óra alatt összesöpörtem és felmostam minden helyiséget és rendet is tettem az edények közt, plusz megszereltem a konyhaszekrényt, amit ő "majd megcsinál".

Tudom, hogy igazságtalan vagyok, mert a munka mellett rászakadt ez is, de nem tudom, mi lenne a megoldás. A lábam most hála az erőlködésnek, megint duzzad és fáj, de legalább rend van...

Ti voltatok ilyen helyzetben? Hogy oldottátok meg?

23L

2012. febr. 7. 18:07
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen egy hisztis elkényeztetett anyámasszonykatonája pasi. Hisztizik és sipákol mert büdös a munka. Egy átlag nő dolgozik+háztartás+gyereknevelés és egy kis sipákolást sem ad ki.
2012. febr. 8. 07:10
 32/38 anonim ***** válasza:
Én szólnék anyukámnak hogy segítsen be. Ha beteg az ember nem árt a segítség, legalább ráncba szedné kicsit lakást. Én is segítenék bármely családtagnak ha így jár.
2012. febr. 8. 08:18
 33/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom, hogy nem ugyanaz, de szulés után ulve probáltam meg elvégezni a házimunkát. Kulon élunk a férjemmel. Miután kijottem a korházbol takarítanom és foznom is kellett azon a héten. Fozésnél is lassan, tobb szakaszban és ulve probáltam mindent megoldani. Portorlésnél is leultem a foldre, amit ugy elértem. Igaz, hogy a felmosást édesanyám csinálta, de a férjem is sokat segített (nem balkezes). Nincs valaki a kornyezetedben, aki legalább heti 1x be tudna segíteni_

25 N

2012. febr. 8. 11:27
 34/38 A kérdező kommentje:
Sajnos tényleg hisztis. :( Ma is ment a hőbörgés, mert főzni kell, épp csak a zöldségpucolást csinálta meg, ülve, én meg állhattam a tűzhely mellett. :D Ha de mindegy, talán holnapra is elég a kaja, egy darabig nyugtom van.
2012. febr. 8. 11:34
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

én nem értem ezt a házimunka mizériát....

szennyes szétválogatása - 2 perc, mosógép betölt, gomb benyom, teregetés kb 10 perc

mosogatás evés után semmiség, nem szárad rá, szinén kb 10perc... főzés közben el lehet kezdnei mosogatni ami már nem kell..

söprés, szintén 10perc se... én egyedül csinálok mindent, mert szeretem, párom kérdezi néha kell-e segítség de olyankor takarítok amikor dolgozik, nekem ez megnyugvás, relaxálás :D

vagy dugja be a fülébe az mp3at amig mosogat akkor gyorsabban telik az idő :)

2012. febr. 8. 12:03
 36/38 anonim válasza:
Keress egy ételfutár céget és rendeljetek onnan pár hétig,sok olyan van,amivel két ember még olcsóbban jön ki,mintha mindig főznétek.Heti egyszer pedig kérd meg anyukádat egy nagyobb takaritásra,vagy ha nem tud senki segíteni,hívj hetente v.kéthetente 1x takarítót.A mosógépet bepakolni két perc,ezt meg tudod te is csinálni,ennyit biztos állhatsz.A férjednek maradna a teregetés,(utána a leszedett ruhákat ülve össze tudod hajtani)és neki csak elpakolni kell.Ezen kívül a bevásárlást,a mosogatást és a napi egy felsöprést,és két naponta felmosást megcsinálná,ez se kevés,de neki sem szakad minden egyszerre a nyakába,te sem idegeskedsz annyit,nincs annyi vita,mert rajta is kevesebb kicsit a teher,így gondolom szívesebben is csinálná a házimunkát,és te is tudsz feküdni egész nap amíg meggyógyulsz. Annyiból megértem őt is,hogy biztos hirtelen szakadt rá minden egyszerre,és nem látja a sok munka végét,így én is utálok nekiállni,mikor nagyon felgyűlik.Beszéld meg vele esetleg ezeket,hátha közös nevezőre tudtok jutni.A rendeléssel és anyukád vagy takarítónő heti 1x-i segítségével szerintem sok problémátok megoldódna.
2012. febr. 13. 14:23
 37/38 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a jótanácsokat, de bármikor előfordulhat, hogy anya beteg, gyerek beteg, és a pasira szakad a házimunka. Miért kizárólag a nőktől várjuk el, hogy munka után még pluszba házimunkázzanak? Miért nem érti meg a párod, hogy áldozatot kell hoznia érted, és most övé a házimunka??? Ez csak egy átmeneti állapot.

Apám egy rántottát nem tudott megcsinálni, anyám a fürdővizet is megengedte neki, míg jól volt, de amikor kórházba került és műtötték, utána 6 hétig feküdt, apu meg kiszolgálta. Kaját hozatták, heti egyszer takarítás volt, naponta kis mosogatás, rendrakás, mosógép kimos magától. Apám kibírta. Persze azóta megint kerüli a konyhát, de hat hétig megcsinálta, mert szereti anyámat. ez a kulcsszó. Ha nem csinálja meg, hogy meggyógyuljál, akkor mit vársz még tőle az életben??

2012. febr. 13. 14:23
 38/38 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat.

Hát már nem is azért, de ezt a párodnak kéne megoldania. Komolyan a világon semmi házimunkát nem csinált eddig? Mert te is dolgoztál emellett. Most még lehet, hogy enm akkora baj ez ha nem vagy beteg, de később nagyon el fog kényelmesedni a párod. Tapasztalat. Szóval szépen mondd meg neki mit hova rakjon, mert egy sima mosogatás csak akkor nem megy ha nem is akarja. És osszátok meg jobban a házuminkát a továbbiakban. És ez a jelenlegi helyzetre is igaz.

2012. febr. 13. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!