Magára maradt az egyik szülő, aki tanyán él, beteg, műtötték. A gyerekek kb.10 km-re laknak, de mindenki dolgozik. Hogyan lehetne megoldani az ápolását és a magányán enyhíteni?
Szia!
Falu/tanyagondnoki szolgáltatást keressétek meg, önkormányzatnál kell igényelni a szolgáltatást, x összegbe kerül. Valamint, ha jobbat nem tudsz, akkor a gyerekek dobjanak össze pénzt ideiglenesen egy ápolónőre, akire szükség lehet. Közeli szomszédokat, barátokat megkérni, hogy látogassák. S amikor csak tudnak a gyerekek is látogassák meg.
Idősek otthona. 24 órás nővér szolgálat van mellette, napi 3 étkezés, közösségi programok (felolvasó estek, filmvetítések, szentmise, stb.) Saját minigarzonszerű "lakáska", a lakás minden helyiségében csengő, amellyel hívhatja a nővéreket. Társasága akad bőven, hiszen nem egyedül lakik egy házban, hanem sokan laknak egy nagy házban. A szomszédok átjárnak egymáshoz beszélgetni, sétálgatnak együtt, van akik pl. együtt sütnek sütit, ilyesmi. Az én nagymamám itt lakik: [link] és nagyon jól érzi magát. A gyerekei kb. 30-40 km-re laknak az idősek otthonától és beosztották egymás között (4 testvér), hogy melyik héten ki megy a mamához.
Nem tudom hol laktok, de ezt az otthont én mindenképpen ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!