Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy oldanátok meg a házimunká...

Hogy oldanátok meg a házimunkát, ha a párotok beteg?

Figyelt kérdés

Nálunk a következő a felállás: táppénzen vagyok második hete, és még egy darabig maradok is, mert olyan bőrgyulladásom van a sípcsontomon, hogy feküdnöm kell.

A betegség már november óta tart, csak most feküdtem rendesen le vele. Előtte is kímélve voltam a házimunkától valamennyire. Bár orvos úgy mondta, ok, járjak el dolgozni, de otthon pihenjek. Ám mivel ez nem használt, elmentem táppénzre, mert lassan járni sem tudtam. (igen, tettem már fel kérdést erről!)

Párom nagyon igyekszik, de nem sokra megy egyedül, azt veszem észre. :( Főzni nem igen tud, így oda be kell állnom, valamit alkotni, ha enni akarunk. A mosogatás az, amit napi szinten megcsinál, de ahhoz is káromkodik egy sort és sokáig elmaszatol vele. A konyha szalad, a megmosott edényeket a földre rakja száradni, a pár m2-es konyhában mindenütt belebotlik az ember... Söprés, felmosás nuku. Morzsa már térdig ér lassan, a pult, gáztűzhely morzsás, rászáradt foltok... Második hónapja lakunk itt, de eddig talán ha 3x lett felmosva... az is én voltam végül, mivel ő csak halogatta. Azt látom, hogy sokat tökök a házimunkával, de sehova sem jut: végeredményben okádék az egész lakás. Holnap jön a tulaj lakbért szedni, hát rendbe kellene rakni a lakást. Szerinte persze minek, így most, hogy elment 2-kor dolgozni, én raktam rendet mindenütt. (szobákban meg halomszámra állnak a ruhák, minden bútoron és a földön) Érdekes mód, fél óra alatt összesöpörtem és felmostam minden helyiséget és rendet is tettem az edények közt, plusz megszereltem a konyhaszekrényt, amit ő "majd megcsinál".

Tudom, hogy igazságtalan vagyok, mert a munka mellett rászakadt ez is, de nem tudom, mi lenne a megoldás. A lábam most hála az erőlködésnek, megint duzzad és fáj, de legalább rend van...

Ti voltatok ilyen helyzetben? Hogy oldottátok meg?

23L

2012. febr. 7. 18:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
20%

BŐRGYULLADÁS, ráadásul a sípcsontodon.

Már ne haragudj, ezzel miért ne lehetne házimunkát végezni?

Nekem mindkét kézfejemen van a tenyeremig (állítólag ekcéma, alig hajlanak tőle az ujjaim), néha felöltözni nem tudok egyedül, mégis megcsinálom minden teendőmet.

2012. febr. 7. 18:13
 2/38 bánomisén ***** válasza:
98%

Távirányítsd, amikor éppen ügyködik, persze úgy, hogy számára ne legyen sértő.

Az én párom nem ilyen béna, de amikor egyszer beteg voltam, kényeztetésből pörköltet akart nekem főzni (nem magyar, nem tud magyar kajákat csinálni). Hát, az volt a legmulatságosabb betegségem, kb. 2 percenként rontott be a szobába, hogy most itt tart, a kaja így néz ki, jó-e így, mit csináljon, mi a következő lépés... Életemben annyit nem röhögtem, mint akkor. És egész jót főzött (főztünk) a végére :-))

2012. febr. 7. 18:19
 3/38 anonim ***** válasza:
67%

Én sem egészen értem a betegséged,de ezt nem a mi dolgunk eldönteni.

Azért ha minden nap csak fél órára lábra állsz és pakolsz kicsit a lakásban, már rend van,de pihenni is marad időd! Esetleg kérd meg az anyukád,tesód, barátnőd, hogy segítsenek be egy picit.

Mellesleg a párod sem túl házias, az igényességről pedig már ne is beszéljünk!

2012. febr. 7. 18:20
 4/38 anonim ***** válasza:
Valahogy el magyaráznám neki, hogy kell rendesen elvégezni a munkát.Esetleg más családtagot bevonni, ha van gyerek.., szülő. Ha végkép nem megy akkor elviselem egy darabig még a kupit, vagy vigyázunk a rendre.
2012. febr. 7. 18:22
 5/38 A kérdező kommentje:
Erythema nodosum a neve, nézzetek utána, ha érdekel (kétlem:)). Igazából alapvetően nem fájdalmas, kivéve ha meg van erőltetve. Eljártam vele hetekig dolgozni, viszont egy-egy nap után fájt. Lényeg, hogy addig nem múlik el, míg ki nem pihenem. Mindkét lábamon van, a térdemen is. Ki lehet próbálni, mielőtt lehurrogjátok... Bárkinek odaadom szívesen! Nagy öröm 23 évesen szteroidot és olyan gyógyszereket szedni rá, amitől hányok és szédelgek! És közben riogatnak, hogy hepatitis okozza-e!
2012. febr. 7. 18:23
 6/38 anonim ***** válasza:
54%

Egyrészt nem értem, hogy ilyen probléma miért akadályoz a hazimunkákban.

Másrészt elég gond, ha a párod nem tud semmit rendesen megcsinálni. Nekem teljesen felfoghatatlan, hogy a TISZTA edényeket mosogatás után a FÖLDRE rakja - ennyire igénytelen ember nem létezik, vagy ha igen, akkor azt minél elöbb meneszteni kell.

Egy férfi is azért valami alapvetö higiéniát be kellene hogy tartson, meg alapháztartást is el kellene tudni látnia.

De nekem föként az nem érthetö, hogy ha te otthon vagy, akkor hogyhogy nem jut naponta FÉL órád arra, hogy összerakd a konyhát meg a lakást - mert ennél több nem kell, ha naponta megcsinálod. Utána pihenhetsz egész nap, ennyitöl nem lesz bajod.

2012. febr. 7. 18:23
 7/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a pároddal egyetlen egy baj van. Szeretne segíteni, de annyira még sem, valószínűleg nem csinálja szívesen, avagy ő sem látja eredményét, így értelmét sem, legalább is nekem ez jön ebből le. Ha elfogad tanácsokat, akkor mond el neki, hogy mit hogy csináljon, hogy gyorsabban végezzen. Gondolom neki sem jó, hogy órákig ácsorog a konyhában fölöslegesen, mert haladni nem halad, pedig ha jól csinálná amit csinál, akkor nem tart semeddig elmosogatni, meg felsöprögetni.

Ami a rendet illeti, nálunk pl a konyhában alap, hogy mindig minden a helyén van a szekrényben. Mi is lusták vagyunk kicsit, így a szárítóról csak akkor pakolok el, ha jön a következő mosogatás, de sosem hagyunk semmit szanaszét!

A tanácsokon kívül még esetleg az a javaslatom, hogy oké, hogy feküdnöd kell, de azért te is beszállhatsz. Pont az a rossz, ha összegyűlik minden, felhalmozódik, okádék lesz az egész lakás és már hányingerrel nézel mindenre. Egyrészt semmi komfort érzet nincs ilyenkor, másrészt sokkal több munka egyszerre, mintha szépen apránként mindent megcsinálnátok. Pl. amíg ő elmosogat, te gyorsan végigtolod a partvist a konyhában. Nem kell egy nap csillogóra varázsolnia lakást, nem szabad hagyni, hogy elússzon! Egyik nap indítsd el egy mosást, másik nap told végig a porszívót a lakáson, stb. Tehát mindig csinálj egy keveset, ami még nem megerőltető, de ahhoz éppen elég segítség a párodnak, hogy ne ússzatok a mocsokban. :) Nomeg a legfontosabb. Ruhákat egy helyre pakolni, amikor levisztek, mindig mindent visszarakni a helyére és így tovább...

2012. febr. 7. 18:25
 8/38 anonim ***** válasza:
20%
Sorry, de bottal se piszkálnám meg ezt az embernek nem nevezhető egyedet. MENEKÜLJ!!!!!
2012. febr. 7. 18:25
 9/38 A kérdező kommentje:

Nem én találtam ki a fetrengést, ezt hangsúlyozom! Mikor novemberben elmentem orvoshoz, nem is gondoltam komolyra, aztán mondta a doki, jó lenne lefeküdni vele. Persze én nem mentem, mert nem mertem táppénzre menni... Azt mondta: ok, de akkor ha hazaérek lefekszem és fel se kelljek, borogassam a lábam. Látszólag nem komoly betegség, de ugyanakkor a büdös életbe nem múlik el, ha tisztességesen ki nem pihenem. Nem kell észlénynek lenni, hogy rájöjjön az ember, ha ráállnak, az erőltetés a lábnak, ugye?

Lényeg, hogy már kórházba akart utalni az orvosom múlt héten, mert ott garantáltan pihenhetek nonstop, nem kell magamat ellátni.

2012. febr. 7. 18:26
 10/38 A kérdező kommentje:

Kipróbálom a mézet, hiszek az alternatív megoldásokban! Most kétféle kenceficém van rá, egy munkatársam almaecetet is javasolt...

Az a gáz ezekkel a rohadt csomókkal a lábamon, hogy most látszólag szépen gyógyulnak, de aztán újra belobbannak. Kíváncsi vagyok a szteroid mit használ...

2012. febr. 7. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!