Hogy oldanátok meg a házimunkát, ha a párotok beteg?
Nálunk a következő a felállás: táppénzen vagyok második hete, és még egy darabig maradok is, mert olyan bőrgyulladásom van a sípcsontomon, hogy feküdnöm kell.
A betegség már november óta tart, csak most feküdtem rendesen le vele. Előtte is kímélve voltam a házimunkától valamennyire. Bár orvos úgy mondta, ok, járjak el dolgozni, de otthon pihenjek. Ám mivel ez nem használt, elmentem táppénzre, mert lassan járni sem tudtam. (igen, tettem már fel kérdést erről!)
Párom nagyon igyekszik, de nem sokra megy egyedül, azt veszem észre. :( Főzni nem igen tud, így oda be kell állnom, valamit alkotni, ha enni akarunk. A mosogatás az, amit napi szinten megcsinál, de ahhoz is káromkodik egy sort és sokáig elmaszatol vele. A konyha szalad, a megmosott edényeket a földre rakja száradni, a pár m2-es konyhában mindenütt belebotlik az ember... Söprés, felmosás nuku. Morzsa már térdig ér lassan, a pult, gáztűzhely morzsás, rászáradt foltok... Második hónapja lakunk itt, de eddig talán ha 3x lett felmosva... az is én voltam végül, mivel ő csak halogatta. Azt látom, hogy sokat tökök a házimunkával, de sehova sem jut: végeredményben okádék az egész lakás. Holnap jön a tulaj lakbért szedni, hát rendbe kellene rakni a lakást. Szerinte persze minek, így most, hogy elment 2-kor dolgozni, én raktam rendet mindenütt. (szobákban meg halomszámra állnak a ruhák, minden bútoron és a földön) Érdekes mód, fél óra alatt összesöpörtem és felmostam minden helyiséget és rendet is tettem az edények közt, plusz megszereltem a konyhaszekrényt, amit ő "majd megcsinál".
Tudom, hogy igazságtalan vagyok, mert a munka mellett rászakadt ez is, de nem tudom, mi lenne a megoldás. A lábam most hála az erőlködésnek, megint duzzad és fáj, de legalább rend van...
Ti voltatok ilyen helyzetben? Hogy oldottátok meg?
23L
Nem tudom, miért tűnt el a mézes tanács. :( Másutt bezzeg nem cselekednek a modik...
Igen, épp a szteroidos kezelésnél tartok, mivel amit korábban szedtem, amitől hánytam, szédelegtem, az nem használt hosszú távon. Az a baj, hogy rossz a vérképem is, góc lehet a szervezetemben valahol és még nem tudják, hol.
75%-os: Látom, te sem tudsz olvasni... Egyrészt gyakorlatban nem fekszem egész nap, másrészt viszont azt kéne csinálnom. Ha téged befektetnek kórházba, hogy feküdj, mit tennél? Gondolom, mivel elrendelték, azt tennéd a gyógyulásodért, nem? Miért nem tudják itt egyesek felfogni, hogy ez a betegség nem gyógyul meg sosem, ha az ember napjában szaladgál fel s alá?! Pl. meg is látszik, eddig viszonylag rendesen feküdtem, ma meg az a kis idő, amit takarítással töltöttem, betett: sajognak a lábaim. Ti is tudnátok a feneketeken ülni, ha erős gyógyszereket szednétek napjában 10-et, meg farönknek éreznétek a lábatokat... Ha igazán beduzzad, úgy fáj, ha párnához ér felszisszenek.
Hagyjátok már szegény kérdezőt, ezzel tényleg feküdnie kellene, tessék, itt van bővebben, hogy mi ez a betegség:
Kérdező, ezt úgy hívják, csordaszellem.
Jön 1-2 birka, elkezdi mondani, hogy "Fúj, fekszel? Undorító!" Aztán jön a többi birka, épkézláb gondolat nélkül, és elkezdik szajkózni ugyanazt.
(Egyébként meg ki a kénköves ménkűt érdekel, hogy melyikőtök mennyit tudna feküdni?!?!?!)
Na, Kérdező, szerintem állj a sarkadra. A pasid lusta, életképtelen, és szerintem direkt piszmog és rosszul csinálja a dolgokat, hogy te megcsináld helyette, és még el is játssza, hogy de ő meg akarta csinálni, de gonosz vagy, hogy helyette dolgozol. Ez egy csodálatos befenyítési módszer.
Mi lenne, ha befeküdnél kórházba? Két nap alatt megdöglene? Ne akarj kisfiúval kezdeni, keress magadnak egy férfit.
A párom teljesen tisztában van a betegségemmel, elkísért a legtöbb vizsgálatra, és látta a leleteim is. Neki nem kell megmagyaráznom, mi ez és hogy pihennem kell, tudja.
A tanácsokat meg megfogadom, köszönöm!
Sajna vannak ilyen férfiak. Te ha tudsz, menj.
Drága férjem második csemeténkkel hazahozott, jött védőnéni, nekem égett a bőr a képemről, szántani lehetett a lakásban olyan kosz volt.
Jahm, itthon hagyott a két gyerekkel a retkes házzal, igaz nem 3napos, hanem 7napos anyuka voltam, így ugrottam neki ágyat húzni szekrényt pakolni, bölcsőt rendezni...
Utána az influ döntött le, egy fél nap betegszabit nem vett ki, nem miattam, a gyerekek miatt.
Idén 39fokos lázzal úgy teregettem, hogy négykézláb szuszogtam, mert húzta a fejem a föld, két ruha között kaja nem volt, mert nem főztem, a gyerekeknek se, begyújtani nekem kellett, fáért is ki.
jan19óta nem tudok felgyógyulni egy rohadt megfázásból, és két bébivel, segítség semmi.
sajna vagy megszoksz vagy megszöksz.
Jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!