Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha beteg vagyok sem engedi...

Ha beteg vagyok sem engedi anyu, hogy itthon maradjak?!

Figyelt kérdés
Az utóbbi egy évben elég beteges vagyok, mert, bár még nem vagyok 18 /idén leszek/, de már egy éve nevelem egyedül az 5 éves testvéremet. Főzök, mosok, takarítok, néha bevásárolok, persze járok iskolába. Én etetem, én fektetem le aludni, oviba is én megyek érte stb... Nagyon nehéz beosztani az időmet, megromlott az egészségem is, mert napi 4 órát alszom, nem járok sehová, nagyon kimerült vagyok. Leesik rendszeresen a vérnyomásom, szédülök, görcsölnek a lábaim, zsibbad a karom, persze nagyon fáradt és álmos vagyok, sokszor van hányingerem, alig eszem /sokszor még arra sincs időm/... Anyu 2 állásban dolgozik, de mikor végez, sosem jön haza, elmegy Pestre járkálni, le a Duna partra, elmegy a barátnőjéhez, ahol nagyrészt isznak stb... Apám elhagyott, nemsoká elköltözik nevelőapám is. Sajnos nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel. Egyre többször vagyok rosszul, de mindig be kell mennem az iskolába, ha vonszolom magam, akkor is. Mit tehetnék? Köszönöm.
2012. jan. 19. 10:57
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
61%

Itt sokkal nagyobb gond van!

Próbálj meg mihamarabb elköltözni!

2012. jan. 19. 11:02
 2/33 anonim ***** válasza:
91%
Beszéld meg anyukáddal hogy álljon meg a menet most már, ha tanulsz nem érsz rá folyton foglalkozni az 5 éves tesóddal meg főzni mosni, takarítani sem érsz rá, ha anyádnak nincs annyi vér a pucájában hogy melo után haza siessen és átvegye tőled a munkát téged meg hagyna tanulni meg pihenni. Ez így nem jó és szerintem már kihasználja azt hogy lassan felnőtt ember leszel te is elmész majd suli után dolgozni és akkor lesz megélhetésed lepasszolja neked a kistesót ő meg otthagy titeket. Nagyon remélem hogy nincs igazam és nem is lesz, de ebből a szándékból már ezt veszem le hogy ő mindent lepasszol neked és élj ahogy tudd ő meg inkább szórakozik. Szóval amint tudsz beszélgessél el vele hogy most már álljon meg a menet mert így tönkreteszi az életedet. Egészségileg már mínuszban vagy a sok alvás hiányától meg a sok pörgéstől és nincs kizárva az sem hogy kórházba fogsz kerülni és akkor anyukád mit csinál, mert nem hozhat ki onnan hogy menjél el suliba, de nem ám. Szóval ameddig van még annyi energiád addig lépj mindenképpen, ha kell ezt a választ is mutasd meg neki ha úgy gondolod. Sajnálom hogy ennyire rossz a helyzeted. Azt megértem hogy ő 2 állásba dolgozik hogy élni tudjatok de az már nem állapot hogy felmegy Pestre a barátnőjéhez inni titeket meg ott hagy egyedül és látja hogy kezdesz rossz passzban lenni akkor sem hagyhat csak úgy ott. Oké hogy lassan 18 vagy meghogy tanulj meg dolgokat az életre főzés mosás, stb... csak nem ilyen ütemben kéne mert most elsősorban a tanulásra kell koncentrálnod. És sokan ezt nem így fogják fel. Bocsi hogy hosszú lett remélem rendeződnek a dolgaitok.
2012. jan. 19. 11:08
 3/33 anonim ***** válasza:
91%

A költözés még a távoli jövő homályában van. A kérdező addig szeretne a helyzetre megoldást találni.

Valahogy egyezkedj anyukáddal. Szép és jó, hogy besegítesz, de mondd meg, hogy ez neked sok. Ha anyukád nem tud változtatni, mondd meg neki, hogy szólsz a családsegítőnek, mert ez már tarthatatlan. Szívesen segítesz, de ha végez a munkával, jöjjön már haza, és ne sétálgasson.

2012. jan. 19. 11:08
 4/33 anonim ***** válasza:
91%

Így van, itt sajnos sokkal többről van szó! Sajnos ezt hosszútávon nem fogod bírni, látod, már most kezdesz szétesni. Valahonnan sürgősen segítséget kéne kérned! Esetleg nagyszülőkkel nem vagy jóban?

Édesanyád borzasztó felelőtlenül viselkedik... Egyáltalán nem jó dolog, sem neked, sem a tesódnak, hogy ennyire elhanyagol titeket. A két állás nem magyarázat erre a magatartásra.

Még az jutott eszembe, hogy talán a családsegítőnél tudnál tanácsot kérni. :( Tarts ki!

2012. jan. 19. 11:10
 5/33 anonim ***** válasza:
79%

Családvédelmiseket megkeresném talán ők tudnak segíteni édesanyád észhez térítésében, mert ebbe hosszútávon bele fogsz rokkanni.

Gondolom érettségi előtt állsz és fontos neki, hogy az iskolában is jól teljesíts. Ülj le és beszélj vele, hogy nem neked szülte a tesódat, hanem magának.

Szerintem neked nagyon jó megoldás lenne egyetemre menni másik városba, mert akkor rádöbben anyud, hogy mennyire kihasznált, neked meg nyugisabb életed lenne és nem menne rá az egészséged.

2012. jan. 19. 11:41
 6/33 anonim ***** válasza:
3%

Azt,hogy suli mellett neveled az öcséd,és rendben tartod a lakást(főzöl,takarítasz) az nem egy eget verő nagy dolog.Sok nő csinálja ezt,igaz a saját gyermekével.Én is fiatalon szültem,és a fiam mellett mindezt csináltam.Elvittem oviba,elmentem dolgozni,majd gyorsan bevásárolni,menni az oviba,otthon főzni,mosni,takarítani,és este elmenni iskolába..Éveken át csináltam.De nem lettem beteg tőle.

Neked ezért valami gondod lehet.Úgy értem,hogy vagy súlyos depressziós vagy,vagy esetleg van valami betegséged amit a stressz így vált ki..

Sokat nem tudsz tenni.

Beszélj anyuddal,hogy ezentúl nem vagy az anyja az öcsédnek(de akkor az öcsédet cserben hagyod) vagy megpróbálsz a sok teendők mellé valami olyan elfoglaltságot találni,ami téged megnyugtat.

PL: Olvass vagy amikor a kicsi alszik,kész vagy mindennel,feküdj be a kádba relaxálni egy jó illatos habfürdős vízbe..Vagy menj sétálni..Orvoshoz csak azért kéne elmenned,hogy a tüneteidet kezeltesd..

2012. jan. 19. 11:43
 7/33 anonim ***** válasza:
4%

Azért gondolkodjatok egy kicsit..

Nem védeni akarom az anyját,de gondoljatok a helyzetébe.

Valami oknál fogva úgy alakult,hogy 2 munkahelyen is kell dolgoznia.Akárhol dolgozik az ember,ritka ha nincs idegileg és testileg elfáradva napi 8-12-16 óra meló után..(ha 2 helyen dolgozik akkor minimum 12 órát dolgozik)

Így meló után csak lazítani akar,hiszen ha hazamegy újra dolgozik..Mert azt nem tudom elképzelni,hogy hazamegy,és nem segít be a kérdezőnek.

Valamiért kell a pénz,és ha csak így tudja megoldani???A lánya tanuljon,és segítsen otthon,az anya két helyen is melózik,hogy nekik jó legyen..

De lehet változtatni kérdező..Tessék elmenni dolgozni,és anyagilag segíteni amíg otthon élsz.Akkor anyukád is csak 1 munkahelyet vállal,és több ideje lesz rátok is..

Tényleg nem akarom az anyukát védeni,de végül is van választási lehetőség..Nagyon valószínű,hogy nem vagytok olyan anyagi helyzetben hogy anyud lemondja a másik melóhelyét..Kérdésem: Menni fogsz főiskolára is,vagy érettségi után elmész főállásba dolgozni??(mert bizony a főiskolára is kell pénz,hiába államilag támogatott)

2012. jan. 19. 11:50
 8/33 anonim ***** válasza:
83%

Azért ne keverjük össze hogy valaki a saját gyermekével csinálja, akit maga vállalt, vagy egy 18 éves neveli a testvérét, mikor mással kellene foglalkoznia.

Persze nem azt mondom hogy egy 18 évesnek csak az a dolga hogy szórakozzon, de elveszik a fiatalságát.

Az ilyen lányok fordulnak ki magukból mikor huszonévesen megérzik a szabadság ízét..........

2012. jan. 19. 11:50
 9/33 anonim ***** válasza:
71%

11:43

Igazság szerint igazad van, csak annyi a különbség, hogy neki még egyáltalán nem kellene ezt tennie. Hiszen nem az ő gyereke. Persze hogy megteszi, mert az öccse, de nem az ő kötelessége. Lehetne még pár évig nyugodt, kiegyensúlyozott élete, bőven elég lenne ez a felfordulás, ha saját gyereke lesz.

Kérdező: Anyád nem normális! Komolyan. Beszélj vele, mondd meg neki, hogy ne te vagy az öcséd anyja, nem a te kötelességed főzni, mosni, takarítani rá. Neked tanulnod kell, ráadásul kimerült vagy ezek miatt, pihenned kell, szóval munka után tolja haza a seggét.(ezutóbbit nyilván szebben) Ha nem teszi, akkor szólsz a családsegítőknek, és ezt nyugodtan anyukádnak is elmondhatod.

Remélem rendbe jönnek a dolgaid.

2012. jan. 19. 11:53
 10/33 anonim ***** válasza:
94%

7-es

Igen, biztosan sok mindent vállal az anyuka, de az 5 éves gyerekét is ő vállalta. Ő tartozik érte felelősséggel, szóval akárhány munkahelyen dolgozik, ezalól nem bújhat ki és nem háríthatja rá a lányára.

2012. jan. 19. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!