Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha beteg vagyok sem engedi...

Ha beteg vagyok sem engedi anyu, hogy itthon maradjak?!

Figyelt kérdés
Az utóbbi egy évben elég beteges vagyok, mert, bár még nem vagyok 18 /idén leszek/, de már egy éve nevelem egyedül az 5 éves testvéremet. Főzök, mosok, takarítok, néha bevásárolok, persze járok iskolába. Én etetem, én fektetem le aludni, oviba is én megyek érte stb... Nagyon nehéz beosztani az időmet, megromlott az egészségem is, mert napi 4 órát alszom, nem járok sehová, nagyon kimerült vagyok. Leesik rendszeresen a vérnyomásom, szédülök, görcsölnek a lábaim, zsibbad a karom, persze nagyon fáradt és álmos vagyok, sokszor van hányingerem, alig eszem /sokszor még arra sincs időm/... Anyu 2 állásban dolgozik, de mikor végez, sosem jön haza, elmegy Pestre járkálni, le a Duna partra, elmegy a barátnőjéhez, ahol nagyrészt isznak stb... Apám elhagyott, nemsoká elköltözik nevelőapám is. Sajnos nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel. Egyre többször vagyok rosszul, de mindig be kell mennem az iskolába, ha vonszolom magam, akkor is. Mit tehetnék? Köszönöm.
2012. jan. 19. 10:57
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
24%
Látom,élvezettel lepontoztatok,de én akkor is azt mondom,hogy ilyen kérdésekben,bizony örömmel meghallgatnám az édesanyját is..Mert mi csak a lány szemszögéből ismerjük a történetet..
2012. jan. 19. 12:00
 12/33 anonim ***** válasza:
90%

11:50-es!

elképedve olvastam soraidat! mert azt értem,hogy anyuka is lazítani akar,stb.,-de nehogy már egy anya nyugodtam iszogasson a barátnőjével minden este,miközben a gyerekei meg otthon vannak és egésznap nem is látja őket!!

és mégis hogyan menne el a kérdező dolgozni,amikor nappal tanul,utána meg a testvérével kell foglalkoznia?

2012. jan. 19. 12:04
 13/33 anonim ***** válasza:
20%

ma 11:54

Igen,igazad van.A fiáért is az anya a felelős-.

De miért van az,ha egy anya úgy tudja megoldani,hogy 2-3 munkahelyen is dolgozik,és a nagyobb gyerekre hárul az otthoni dolgok,akkor mindenki(főleg fiatalok) rögtön nem normálisnak,szemétnek titulálják az anyukát,és azzal jöttök hogy a kérdezőnek élnie kell még..Nem ez a dolga még..Igen igazatok van ebben is..De akkor miért van az,hogy azt meg totál természetesnek veszitek(szintén fiatalok) hogy az anya felnevel 1-2-3 gyereket,és a lányuk mondjuk 17-19-20 évesen az anyja nyakára szüli a babát..Akkor meg azzal jöttök,hogy kutya kötelessége az anyjának a lánya mellé állni.Akkor már nem lenne ideje az anyának is élnie??

Tudom,hogy a kérdező nem terhes ,csak érdekes a fiatalok felfogása.Ha nekik kell besegíteni,ha nekik kell "dolgozni" otthon,akkor szemét az egész család..Ha ők mennek gyerekkel,akkor szemét a család ha nem segít...

Mint írtam..A kérdezőnek van választási lehetősége..Álljon az anyja elé,és mondja azt,hogy

"-anyu! Ezentúl csak 1 melóhelyed legyen,mert én is dolgozni fogok.Amíg otthon élek,segített anyagilag(lakbér,rezsi rész stb)..."

2012. jan. 19. 12:06
 14/33 anonim ***** válasza:
23%

ma 12:04

Honnan tudod,hogy így megy?? Honnan tudod,hogy egész estig az anyja iszogat és nem is látja a gyerekeit??

Megkérdezted az anyját??Beszéltél vele??? Hallottad az ő szemszögéből a helyzetet????

ÁÁÁÁÁ dehogy,csak a kérdező verzióját ismered,és neked ennyi elég is..Volt már rá példa,pont itt a gyakorin,hogy egy fiatal lány szidta az anyját mint a bokrot,és később a másik fél is hozzászólt..Kiderült,hogy a fele sem volt igaz amit a kérdező írt..Mégis mindenki az anyját szidta vele együtt..

2012. jan. 19. 12:08
 15/33 anonim ***** válasza:
29%

ma 12:04

Ja és még valamit..

Én nem azt írtam hogy az anyja nyugodtan igya le magát minden este..De miért ne lazíthatna egy kicsit??

És a kérdező miért ne tudna dolgozni?? Elmegy dolgozni,és az anyja kevesebbet vállal,és így tisztábban lesz azzal,hogy neki kell a fiúért az oviba menni,és ő lesz otthon a fiával...

2012. jan. 19. 12:10
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

12:08!

és te honnan tudod,hogy nem így van??

2012. jan. 19. 12:11
 17/33 anonim ***** válasza:
82%
egy normális anya akkor is rohan haza meló után a gyerekeihez,és nem iszogatni indul.
2012. jan. 19. 12:14
 18/33 anonim ***** válasza:
32%

ma 12:11

Nem tudom..Az is lehet,hogy a kérdezőnek igaza van..De nem szidom az anyját,és írtam korábban is szívesen elbeszélgetnék az anyjával is.

De akárkinek is van igaza,a kérdezőnek van választási lehetősége,csak akarnia kell.

Az anyját kész tények elé kell állítania ha igaz,hanem a történet.

Írtam,hogy igazatok van abban,hogy 18 évesen tanulni,és egy kicsit szórakozni kell.Ezt nem is vitatom.De ha anyagilag nem akarnak csődöt,és sajnos így kell besegítenie,akkor segítsen be valahogy..

Beszélhetne az anyjával.Elmondhatná neki,hogy ez így nem jó,és keressenek más megoldást.

Ha az anyja nagy ívben tojik a lányára,és nem képes átgondolni a beszélgetésüket,és csak azért is azt csinálja amit eddig,akkor a kérdező is így állhat a dolgokhoz.

Akkor még több választási lehetősége lesz.

-elmehet melózni

- 18 évesen elköltözhet

- feljelentheti a gyámügyeseknél az anyját

- egyik nap elviheti az öccsét oda,ahol az anyja iszogat,és lepasszolhatja neki.

van még lehetőség,hogy kirázza az anyját a régi szokásaiból..(ha igaz a történet)

2012. jan. 19. 12:17
 19/33 A kérdező kommentje:

Drága 81%-os. Képzeld, járok dolgozni! Azt a pénzt a ruháimra, cipőimre, TANKÖNYVEIMRE és minden egyébre /nem hülyeségre, nem cigire, olyan dolgokra, amire tényleg szükségem van pl. a sulihoz vagy ahhoz, hogy élhető legyen a helyzet./ én keresem meg a pénzt, mert nem hajlandóak nekem ruhát venni, a tankönyveimre sem hajlandóan költeni /egyszer próbálkoztam be, hogy megvehetnék: én voltam a legnagyobb szemét, önző dög a világon/

Szóval ez nem jelent akkora megoldást, arról nem is beszélve, hogy a fizetésem egy részét el is veszik tőlem, ennek ellenére is.

2012. jan. 19. 12:45
 20/33 A kérdező kommentje:

Egy percig sem szidtam anyumat, csupán a megoldást keresem. Jó lenne, ha ismeretlenül nem mondana valaki tényszerű dolgokat, a saját szubjektív meglátása miatt. Nem vagyok tipikus mai fiatal, már, ha mondhatom így. Discoba nem szeretnék menni, sem lógni az utcára, a suliból sem szeretnék kimaradni /de nincs erőm bemenni, mikor rosszul vagyok/, és tudom, hogy ezt egy munkahelyen nem tehetem meg, nem is szoktam kimaradni egy munkából sem. Nem ítélkezni kéne, hanem kitalálni valamit, amit fel tudok használni, hogy jobb legyen.

Köszönöm az értelmes válaszokat.

2012. jan. 19. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!