Ki mennyit költ el havonta magára?
Ruhára, kozmetikumokra, kozmetikusra, szolira, hobbira, szórakozásra, számlákra, kajára?
Hány éves vagy?
Kíváncsi volnék, hogy én túl sokat költök-e :)
21-22. vagyok.
Az én 10-15 ezer forintom úgy jön ki, hogy egy hónapban egy vagy két péntek-szombat-vasárnapot otthon töltök(egyetemista vagyok). Mikor visszajövök, hozok magammal 1-2 napi főtt ételt, és amennyi tartósabb élelmiszert el tudok hozni a hátamon - a ruhák mellett. (pl.: egy csomag száraztészta, 12 tojás, 1l kakaó, egy konzerv)
De természetesen a hónap nagy részét egyedül töltöm, én főzök magamra, én vásárolok. Tudni kell persze, hogy nem pick szalámit. A legritkább esetben kerül a kosárba márkás kaja - nem panaszkodás, azért vásárolok így, mert ezt szoktam meg.
Vegyünk egy példát, hogy főzök:
fél kg száraztészta: +-300Ft
fél kg darált hús: +-600Ft (erről most nincs pontos adatom)
1 csomag bolognai alap: +-300Ft
20 dkg sajt: +-240Ft
A darált húst két részre osztom, úgy fagyasztom le őket, és ha bolognait csinálok, csak az egyik 25 dkg-os csomagot használom fel.(jellemző, hogy miután összekeverem az alappal, a 25 dkg-os hús felét ismét lefagyasztom, mert egyszerűen annyi lesz belőle, hogy nem tudom megenni) Szóval 13 dkg hús, fél tasak bolognai alap, a tészténak is csak negyedét használom fel, a sajtnak meg maximum felét. Ez egy 19 éves, átlagos étvágyú lánynak ebéd+vacsora úgy, hogy vacsinál kétszer szedek belőle. Ez durván 420 Ft - ami nagyon közel van a napi 500-hoz és még nincs benne a reggeli, tény. (Viszont az is tény, hogy kekszeket otthonról hozok, lekvárt szintén, kis fantáziával egész korrekt reggeli jön ki belőle.)
Másik nap: 1 üres pizzalap: 100Ft a megmaradt bolognai-s hús: 250Ft, a megmaradt sajt: 120 Ft = 470Ft
Nekem tényleg kijön a havi kajám 10-15 ezerből, de tudni kell, hogy sokmindent otthonról hozok(mák, lekvár, búzadara, tarhonya, kakaó, csoki, rizs) és nem 30 napig eszek a költőpénzemből, hanem csak 24 napig kb. Hogy másnak hogy jön ki, ne tőlem kérdezzétek.
(Ha valamit elszámoltam, légyszives ne kötekedjetek, mutassátok meg, hogy anélkül is lehet véleményt, tapasztalatokat cserélni a GyK-n...)
tegnap 20:02-vagyok.
Ruhát nem veszek havonta,inkább 2 havonta,bár ha látok egy jó vételt megveszem.Évszakváltáskor ha elmegyünk barátnőmmel shoppingolni,vagy férjemmel az úgy 100-150 ezer.
Kozmetikumok se minden hónapban,ha valami kifogy veszek az kb 10.000.
Kozmetikus-fodrász-műkörmös,szoli havonta kb 25000.Zumba heti 2x az kb 10.000.
Számlák:törlesztő 320.000,lakás rezsi(mindennel együtt) 150-200 körűl.
Szórakozni változó,azt nem tudnám megmondani.Kaja sztem 50-80 ezer havonta.
26/L
11-es vok.
Átnéztem a havi elszámolásokat, az elmúlt hónapról ezt tudom mondani:
Ruha: 0 Ft
Kozmetikumok: 900 Ft
Kozmetikus, szoli (fodrász, egyéb): 0 Ft
Hobbi: 0 Ft
Szórakozás: 2250 Ft (ami tulképpen kaja volt a színházban, a jegyeket ajándékba kaptuk)
Számlák: 43.000 Ft
Kaja: 29.000 Ft
Ezek a rám eső részek (és minden hónapra ugyanez a jellemző), csakhogy nekem nincs munkám, tehát a férjem fizeti.
25/Nő
A 4es vagyok, láttam, másis részletezett,mert van, aki nem hiszi el a 20ezret.
Nekem szerencsém van, a babám még tiszta anyatejes,csak onnan veszek észre változást, hogy többet kívánok enni a szoptatás miatt.
Úgy jön össze az összeg, hogy mindig kivárom az akciót, akkor veszek nagy tételben. Egy vásárlás alatt elmegy 10 ezer is,de hetekig bolt közelébe sem kell menni. 10 kiló liszt, rizs, krumpli zsákostul, ha olcsóbb. Szeretjük a párizsit is, más hús csak vasárnap. Húslevesben -hát és szárny- zöldséget nyáron én termelem meg, aztán pincéből hozom,igaz, kapálni kell, de aztán van!!! Próbálok változatosan főzni, a főtt ételen sokat lehet spórolni,és ha mindenből az olcsábbat veszem, sok kicsi sokra megy.Pörkölt, főzelék minden formában, tészta házi mártásokkal,rakott krumpli,(kevés kolbász, több virsli, 3-4 tojás egy tepsinyi adagban, sajt nélkül, így kevésre jön ki. Sokat dagasztok, sütök lepényeket, lángost, a kézi munka nem használ áramot... Vízzel is spórolunk, felfogjuk bent is, kint is (zuhanyzóssal még lehet wc-t öblíteni, kinti esővizet hordóban öntözésre). Miért kamuznék a pénzügyekről?Semmiértelme nem lenne.
Aki írja, hogy 900 ft, meg 1000 ft elég tisztálkodásra, kozmetikumokra, az wc-papírra, betétre, fogkrémre, szappanra, mosószerre, tisztítószerekre a lakásban semmit nem költ?
Nekem csak a fentiek kerülnek közel 6000-be havonta, és csak nekem tehát 1 főnek.
A 26-os számú 26 éves nő vagyok.
Kozmetikum havi szinten:
-100 Ft Cora sampon 1 liter
-110 Ft Cora/Tesco tusfürdő 1 liter
-330 Ft 16 darabos Cora wc-papír
-400 Ft tesco tisztasági betét 30 darabos
Ez eddig 940 Ft.
Nem havi szinten:
-200 Ft tesco dezodor kb 2 havonta (havi lebontásban 100 Ft)
-1100 Ft tampon 5 havonta (56 darabos) (havi lebontásban 200 Ft)
A 940 Ft-hoz így még 300 Ft jön hozzá, ha úgy vesszük, az pedig 1260 Ft.
Így értettem én a havi 1000 Ft-ot kozmetikumokra, ami így bőven elég rá, mert más nem kell, csak amiket leírtam.
Jaj, bocsánat, 940+300=1240 Ft, elírtam.
Fogkrémet nem írtam még, azt anyutól kapom, de ha néha veszek (kb félévente) magamnak, az tesco gazdaságos, kb 110 Ft az is.
Mobilnet: 6000
Fitness bérlet: 6000
Műköröm: 4500
Krav maga edzés: 8000
Fehérje shake: 5000
Fog. gátló: 2500
Barátomnak sütök sütit minden kedden: 5000 kb
Összesen: 38-40.000 körül szokott lenni.
Ruhák: totál változó, 0-200000 ig, ahogy jön..
22/l, saját keresetemből
Izé.. 20.000 akart lenni.. :)
Kis kiegészítés:
Tampont, tusfürdőt stb. anyuék vesznek itthonra.
Deo 800
BKV bérlet 4000
Smink cuccok kb két havonta 2000 ft vagy annyi sem, nem vakolom magam
Kozmetikushoz sem járok, jó a bőröm
De most pl síelni is voltam, az 100.000 volt zsebből. Tök változó...
Szóval akkor legyen havi 50.000 átlag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!