Egy átlagos diák mennyit költ magára havonta?
Szüleinél élő, 15-22 éves kor közötti ember, aki iskolába jár és csak a luxusdolgokra, avagy a létszükségletet nem kell beleszámolni, pl. albérlet, alap kaja, alap ruhák, stb.
Minden egyéb, ami plusz, jöjjön, pl, pia, cigi, bulizás, plusz ruha, nasi, egyéb, meg minden.
(Igen, összehasonlítást akarok végezni, hogy én keveset vagy sokat költőnek számítok-e, legalább valamilyen nagyon nagyjábóli szinten, tudom, hogy itt nem kaphatok reprezentatív mintát.)
És hogy jó kategória legyen: hogy működik a pénzelosztás a szülőkkel? Él még a zsebpénz intézménye? Vagy ha kell, kér, kap? Esetleg csak diákmunkából fizeti a saját költségeit? Mik az arányok a nép körében?
Szia!
22 vagyok.
Egyedüli luxus kiadásom a cigi. Ezt vagy a szüleim állják vagy én. Dolgozom is, és ösztöndíjat is kapok.
Bulizni nagyon ritkán megyek, általában a kajapénzből, amit ugye nem számolunk spórolom ki, bár szinte semennyit sem költök, max 2 üveg pepsi és kész, ez kb. 500 Ft maximum.
Zsebpénzem ugyan van, de nem fix, adnak amikor kérek, tudják, hogy nem szétszórom ilyen olyan vackokra, és hogy mindig pontosan elszámolok így ebből nálunk nincs gond.
18 éves lány vagyok, és kb havi 40 ezret költök el.
Ebben van: bérlet, cigi, néha buli vagy mozi, ruhák, illatszerek, újság, telószámla, meg mikor mit akarok még venni.
Zsebpénzt nem kapok, mert a szüleim nem tehetik meg, hogy adjanak, van, hogy inkább én adok. Amúgy suli mellett dolgozok, abból van a pénz.
15 ezer körül cigire
3-5 ezer mozira, bulira
4 ezer a bérlet
Ha kérek, adnak. De ezeken kívül nem nagyon kérek. A nyáron dolgoztam, azt olyan dolgokra költöttem, amire vágytam (könyvek, tetoválás, epilátor, jégkori), meg a karácsonyi bevásárlásra, bár még van belőle. :) Zsebpénz nincs.
16/l
Ó, köszönöm :D
Szóval akkor a havi 3-6 ezer miatt, ami elmegy a létminimumon kívül másra, nem kell szarul éreznem magam, hogy tejóég, mennyitköltök?! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!