Ki mennyit költ el havonta magára?
Ruhára, kozmetikumokra, kozmetikusra, szolira, hobbira, szórakozásra, számlákra, kajára?
Hány éves vagy?
Kíváncsi volnék, hogy én túl sokat költök-e :)
Ruhára, kozmetikusra, szolira, hobbira, szórakozásra semmit. Legdrágább, amit magamra költök az a sampon. :D A rezsi és lakbér kettőnknek mindennel együtt 70-75, ebben benne van a net is.
Kajára változó, mennyit költünk. Van havi 2x9200ft kajajegy (vagyis már csak volt, januártól ugye max. 5000ft, az kettőnknek 10ezer), azt is kajára költjük meg még egy 30-at biztosan. Párom dohányzik, de hál' Isten már nem sokat, cigit csak 4-5 naponta vesz.
32 éves vagyok
Számlákat nem írnám, az mindenkinél egyéni, sok összetevője van, annyi amennyi. Feleslegesen nem égetjük a villanyt, de nem is ülünk sötétben pl. tévénézés közben, mindennap zuhanyzunk.
Szoliba nem járok.
Kaja: 35 ezer körül
Ruha, szórakozás nélkül elmegy magamra 12-13 ezer forint. Ebben minden benne van, mosószer, fogkrém, arckrém, fodrász, wc-papír, szőrtelenítés, minden elképzelhető, ami szükséges a kaján kívül.
Szórakozásra most semmit, mert nincs párom, de ha lenne, akkor is gondolom kijönne havi 5-6 ezerből.
2. vagyok a ruhát kifelejtettem, nagyon változó, éves szinten úgy 40 ezret, bár nekem alig van ruhám.
Ha lenne párom, többet költenék az öltözködésre, tehát mondjuk havi 6-7 ezret.
Ruhára pár hónapja nem költöttem, ha veszek is, csak turiból, onnan megkapom az elnyűhetetlen minőséget.
Kozmetikumok-semmi, max az izzadásgátló, az kell, ha megyünk valahová. Minden mást karácsonyra-szülinapra kapok, mert még ez az, amit venni tudnak nekem, így is bajban vannak, mert sosem kérek semmit. Kozmetikus 2 havonta 600 forint, mert én nem bírok a szemöldökömmel. Szolit messze elkerülöm, egy ismerős lányt elnézve, aki most 25 évesen olyan bőrű, mint egy 80 éves, inkább nem ölöm meg magam :D Hobbira tavaly költöttem 2-3 ezer forint körül, horgolótűket vettem, és fonalat, azóta,. ha jut időm, előveszem (baba mellett nehéz odajutni). Szórakozásképp megnézek férjemmel egy online filmet, ha épp nem vagyunk túl fáradtak, vagy sétálunk egyet a természetben, ingyen van. Számlák, mint extra, csak a telefon van, havi szinten 800-900 forintra jön ki, inkább neten beszélek a barátokkal, vagy személyesen. Kaja- pont most könyveltem el a januárt, pontosat tudok mondani :) Három emberre való egész hónapnyi (ebből egy baba, egy férj és én): 20 ezer forint.
Kozmetikumokra: 10.000 körül KÉT havonta (hajfesték, parfüm, tusfürdő, női cuccok, etc.)
Ruhára: ~10.000 Ft körül KÉT havonta (változó, akkor veszek, valamit, ha szükségem van rá)
Szoli, kozmetikus, fodrász: Nem járok, egészségtelen, a bőröm szép, a szemöldököm szépen ki tudom szedni, a derékig érő hajamat is én festem, vágom a végeit, egy-egy stílusigazításra 4-5 havonta járok, a fodrásznő a barátnőm, egy doboz bonbonba kerül a mutatvány)
Hobbi, szórakozás: 5000 Ft környékén, ritkán járunk el bulizni, inkább itthon társasozunk/filmezünk/barkácsolunk, illetve kirándulni járunk, a hobbijainkhoz szükséges eszközöket minimális összegekből beszerezzük, illetve céges színházbérlettel járunk el időnként, itt csak benzinköltség van.
A kiadásokhoz hozzátartozik a tandíjam, illetve a vizsgákra járás benzinköltsége, ez fél évente 200.000 Ft.
Kajára fixen nem költök, a szüleimmel élek, havi egy-két bevásárlást intézek én, ez úgy 10.000-15.000 Ft körül mocorog.
23/L
Én rendszeresen felirkálom egy füzetbe, hogy mikor mit és mennyiért veszek, kb 3 éve csinálom ezt.
Szoliba télen járok, ez havi 2000 ft.
Fodrászhoz nem járok, csak hajfestéke veszek és befestem magamnak ez havi 1300 ft.
Kozmetikushoz félévente kb 1x megyek szemöldökszedésre, de egyébként magam csinálom, mert szinte ugyanolyan jól sikerül, festeni is én festem, arckezelésekre nem járok.
Műkörömre nem költök, 22 éves koromig 2x volt, szépnek szép, de sajnálnék rá havi 3-4-5 ezret, talán ha nagyon jól keresnék egyszer, majd akkor.
Pipere cuccokra sok elmegy, mert mindenből sajátot veszek, attól hogy itthon élek a szüleimmel, ez kb havi 3500 ft.
Szórakozásra nagyon keveset, inkább itthon nézünk filmet, elmegyünk sétálni, kirándulni. Inkább nyáron költök erre, strandra.
Ruhára kb 10-12 ezret. De a régiket amiket nem hordok mindig eladom.
Sulis cuccokra 2-3 e ft.
Bérlet, telefonszámla, gyógyszer 6 ezer ft.
Plusz kaja
Szóval egy hónapban 30.000 körül van, sajnos elég sok, mert csak diák vagyok és még albérletben sem lakom :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!