Ki mennyit költ el havonta magára?
Ruhára, kozmetikumokra, kozmetikusra, szolira, hobbira, szórakozásra, számlákra, kajára?
Hány éves vagy?
Kíváncsi volnék, hogy én túl sokat költök-e :)
Kaja legyen mondjuk 10-15 ropi
Kozmetikum: jelenleg a karácsonyi ajándékokból élek, egyébként megveszem, ami kell, de ritkán van szükségem ilyesmikre, egy ember nem használ el annyi sampont/tusfürdőt, hogy havonta kelljen venni(naponta fürdök, még mielőtt egy viccesürge továbbgondolná a dolgot :))
Szórakozás: internet - benne van a kolidíjban +elszórakoztatom én magam sétálással, főzőcskével.
Kozmetikus: szemöldököt magamnak szedek, hetente bőrradír, krém, tonik, a gyantát egyedül is tudom kezelni. 0Ft
Egyszóval igyekszem minimálisra csökkenteni a kiadásaimat, min spóroljak, ha nem magamon?
Ezek mellett még félre is teszek havi 5-10 ezer forintot, hogy meglegyen majd a hitelalapom a kicsi házikónkra :)
(Kollégiumban lakom, ami a szüleimnek 15 ezer forintjába kerül és azon felül kapok még pénzt tőlük - ezért (is) osztom be ennyire)
19
22-es: Hát, mondjuk számolj egy négy tagú családdal, ez itt már havi 60 ezer, napi durván kettő. Az már nem olyan kevés.
60 ezer forintból bőven tud vásárolni kenyeret, felvágottat, zöldségeket, húst, tésztát, lisztet, cukrot, stbstb, amiből -nem nagyvilágian- de változatosan lehet főzni/ étkezni.
Hát ezt olyan hihetelen számomra olvasni, hogy emberek havi 10-20 e ft költenek kajára, meg havi 2e ft ruhára. Állítom hogy a 80% kamu vagy nem jól számolt, kicsit olyan ez a nőknél úgy veszem észre mint a férfiaknál a kinek mekkora po:cse van kérdés, az interneten mindenkinek akkora farka van mint a muraközi csődörnek és annyit költ kajára mint a fényevők :) (Senkit nem akarok megbántani, pláne nem megalázni, csak ez nekem a hihetetlen kategória, hogy ha magamból és a barátaimból indulok ki. )
De, hogy ne mondhassátok, hogy én nem válaszoltam kérdésre:
Egy hónapom megközelítőleg pontosan, tételesen és felfelé kerekítve:
- lakás hitel: 190e (Ez szerencsére megszünik, mert össze tudtam vakarni annyi pénzt, hogy megvegyem még egyszer a házamat. Bármennyire is az értékének 1,9 x kb. kifizetni most a banknak, de nem számít mert legalább már az enyém és nem kell tartsak attól, hogy mikor üt be valami hirtelen szívás!)
- autó lízing: 90e (Fix, tehát nincs vele baj, mert számítható )
- magán telefonszámlám: 40e ft körül
- Kaja 60 - 70e
- rezsi változó, de kb. 150e ft körül. (Itt van a cégem irodája is és 0-24 ben megy 10 darab számítógép + hétköznap 8 - 20 óra között még másik 15 amin dolgoznak, úgy hogy a villany a legnagyobb tétel, meg télen a gáz a többi elhanyagolható! )
- a többi költség az már nem az én ha nem a cég költsége úgy hogy azt nem is számolom.
- fodrász 2hetente kb. 2500 ft / alkalom
- ruha fél évente 1 - 3 öltöny ( 150 - 200e ft)
- cipő, táska stb. ahogy bírja. Évi mondjuk 100 - 150e ft
- tisztálkodó és egyébb cuccok kb. 15 e ft
A rezsit és társait azért számoltam, hogy magamra költöm mert jelenleg csak én lakom a házban, mert hölgy aki miatt ház lett és ez a ház az úgy döntött hogy ő házasság helyett inkább ön megvalósít, mert az nem élet, hogy én sokat dolgozok és csak hétvégén vagyok vele. Most valami szintén ön megvalósítós csávóval nyomorognak egy szobás albérletbe, tehát igen jó üzletet kötött magával! (De ez legyen az ő problémája, engem már hidegen hagy! )
De hogy pontosan válaszoljak a havi csak nagyon magamra költés az kb:
50e ft / hó.
27F
Az előttem szóló üzletember úriember sem úgy született valószínűleg, hogy évente közel félmilliót költsön öltönyre. Ez az életforma jellegzetesen más, mint a miénk, fényevőké.
Na akkor a fényevős listám:
Kaja: kb 15 ezer (nem muszáj minden nap húst enni ám, még hetente egyszer sem muszáj!)
Számlák: változó, de ezt nem is magamra költöm, ez a 'rezsi' című kategória, ahogy a mobil is ide tartozik.
Kozmetikus: 1 ezer
Fodrászhoz nem járok, max évente 1x, 2x valamilyen alkalomra csináltatok csavart frizurát, egyébként pedig nem festetem, nem vágatom.
Pipere, kozmetikum, tisztálkodás: nagyon max 1 ezer
Ruhát, cipőt is csak alkalomra veszek évi 2x - 3x, ha nincs, azt is a kínaiból, de havonta semmiképp sem veszek semmit. Úgyhogy ez 0 Ft.
Igazából magamra akkor költök, ha kaját veszek.
26/N
Én is azt mondom, hogy rosszul számolnak sokan. Sokmindent kihagynak.
Pl. az előző válaszadó. 1000 ft teljességgel lehetetlen tisztálkodásra vagy piperére, már nem emlékszem, hogy írta. Csak a wc-papír kerül közel 1000 forintba havonta egy személyre. Az intim betét is majdnem egy ezres. Két darab szappan biztosan elmegy, ez 200 forint. Fogkrém 1,5 tubus 500 ft. Fogkefe 3 havonta új, 200 ft/hó. És most mindent nagyon-nagyon alsó áron számolok! Sampon kb. egy nagy flakon 7-8 hónapig is elég lehet, ha rövidebb a haj, de ez is 100 ft/hó. Mosószer közel 1000 ft/hó. És akkor ebben nincs benne a papírzsebkendő, dezodor, semmi "extra".
Ruhára: vátozó, 0-150 ezer forint, van, hogy semmit sem veszek, de pl. tél elején mikor csizma, kabát, vastagabb cuccok kellenek, akkor eléri a 150-et is. Ezt általában felesbe fizetem a szüleimmel.
Kozmetikumokra: szintén változó, de 10-30 ezer forint körül lehet. Az alapvető dolgokat, sampon, tusfürdő, fogkrém a szüleim veszik, mivel azokat ők is használják, de a sminket, körömlakkot, amire csak nekem van szükségem, azt én veszem meg. Ezekre saját pénzből el szokott menni 10 ezer havonta.
Kozmetikus: anyukámmal együtt járunk, ő fizeti. Havonta teljes gyantázás 6000, 3D szempilla töltés 4000.
Szoli: ingyen, mivel szoláriumot üzemeltetünk.
Műköröm: havonta kb. 4 ezer, ezt magamnak fizetem.
Hobbim nincs.
Szórakozásra: változó, januárban pl. sehol nem voltam, van, hogy csak moziba megyek, de van, hogy mondjuk wellnessezni megyünk, szóval ez 0 és 10 ezer forint körül mozog, ha csak magamat számolom.
Számla: nagyjából 5 ezer forint a telefonszámlám, ezt én állom, ahogy a készüléket is én vettem magamnak.
Kaja: általában otthon eszek, de van, hogy mekizünk, vagy normális étteremben eszünk a barátnőkkel, szóval ez havonta 0 és 5 ezer forint között mozog.
17 éves vagyok, ezért sokmindent még a szüleim fizetnek, de sokmindent fizetek saját pénzből ami nyári munkából maradt, illetve a szolinkba is szoktam dolgozni hétvégente, meg téli szünetbe is bent voltam. Hostess munkákat is szoktam vállalni, termék promózást, meg ilyesmiket. Ezekből van pénzem azokra a dolgokra amiket a szüleim nem szívesen fizetnek, és így legalább nem kell azt hallgatnom, hogy "megvetetek minden sz*rt velük".
Szia!
Ruha: Kb. 3-4 havonta szoktunk venni, de változó, ha épp kell valami. Kb. 20-30ezer körül.
Kozmetikum: Parfüm: több is van itthon erre nem költünk. Ha van valami ünnep akkor szoktunk kapni. 1-2 havonta deo, tusfürdő, arcszesz, borotvahab. Kb. 5-6 ezer.
Szoli: nem járunk. Én speciel nagyon a napra se megyek ki, nem szeretek lebarnulni.
Hobbi: Nem kell rá költeni. Én olvasni szoktam, ha van időm, de egy csomó könyvünk van, úgyhogy nem kell venni.
Szórakozás: kb. 20ezer. Kb. 2 hetente járunk moziba, olyankor ott szoktunk enni is. plusz üdítő, pop-corn.
Számlák: -
Kaja: 50-60ezer. Ebben minden benne van, a főzéshez szükséges dolgok, kenyér, tej, liszt, cukor, stb. és még az egyéb dolgok is.
Tankolás: kb. havi 40ezer
Általában kettőnkre vásárolunk, kivéve élelmiszer, mert abból bárki foghat. Párom szüleivel élünk együtt.
19L
én azért kíváncsi lennék, hogy ki kinek a pénzéből költ.
pl a tini lányok
meg akinek több a rezsije, mint amit elszórakozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!