Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)
Szóval,26 éves pár vagynk,2éves lesz a lányunk. Most albérletben vagyunk,anyum a közelünkben és rengeteget segit.(Vasalásban,ebéd,vásárlás)Nincs kocsink,igy a nehezeket ő veszi meg pl tejet. Vasalni nem tudok mert a lányunk keveset alszik én is pihenek akkor vagy pakolok...
Este meg későn alszik el,akkor szintén esélytelen.
A párom rokona(keresztanya) összeveszett a párjával s a párom szülei kitalálták hogy megveszik nekünk azt a lakást. CSakhogy az a lakás 55m2 kb,panel.Ergo több a számlája meg a fűtése is gondolom. Nem tudom mert nem laktam még panelban(S nem is érzem benne otthon magam)...
S igy nem kéne fizetnünk albidijat(45e) de több lenne a rezsi.KK-et nem kell itt fizetnünk. S anyum nem tudna nekünk annyira bevásárolni meg nem tdna annyit segiteni.Tegnap este is itt volt 2órát mert a párom nem érezte jól magát és anyum segitett rendet rakni meg elpakolni a már kinött ruhákat.
Én szivesebben maradnék itt... Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... )
Itt vannak gymond az előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nem bölcsis a kiscsaj. Itthon vagyok vele.Anyum aki segit nekünk 52éves. Terhesen laktunk még panelban pár hónapig amig ezt a lakást meg nem találtuk! Egy ismerős ajánlotta fel h lakhatunk ott.Lakna is ott a párom meg nem is.. Anyum tv-zés közben vasal,neki ez a kikapcsolodás.Nagyon szeret vasalni.
A fűtés nem szabályozható,rosszak az ablakok.S erkély is van. Szóval ott még aggodhatok h nehogy kimenjen..
Elaltatni nem lehet csak későn. Sajnos.Ha meg felkeltem reggel aqkkor nyugos..
Anyukád nagyon szerencsés, hogy van egy lánya, aki megengedi neki, hogy kikapcsolódásként vasaljon nála.
Te nagyon vicces ember vagy. :P
Szerintem inkább ne vágd magad alatt a fát további magyarázkodással, mert egyre rosszabb lesz a helyzet.
Akkor bölcsi irányozva. Szokná a közösséget - segíti a beszokást az oviba, és volna rendszer az életében. Te addig el tudod intézni a háztartási dolgokat.
Olyan meg nincs, hogy nem alszik a gyerek. Rá kell szoktat a legkésőbb 20:00-21:00 órai fekvésre. Te is, és ő is ki fogtok készülni a rendszertelen alvástól.
Ne költőztek komolyan mondom mert az írásodból kiderül hogy te egy irtó butuska gyermeklelkű ember vagy aki nem alkalmas a gyerek nevelésre magad írod hogy se etetni se altatni nem tudod,
a párod ugyanez a kategória, a nagyi bébisziteli az egész családot félek belegondolni mi lenne a veletek ha nem lenne a szomszédban a nagyi.
Jövő szeptemberben megy oviba!S az hogy csak velem alszik el nem az én hibám! Apuja is probálta elaltatni de nem jön mindig össze......
Sajnálom hogy ennyire máshogy gondolkodunk...Mondjk ettől vagyunk emberek!
Ja és van rendszer az életünkben,járunk babaklubba heti 2-3 nap. s ott is van sok gyerek,korabeli.
Most mentem volna abortuszra és akkor meg gyilkos lennék.Az itteni emberek mentalitásából ezt látom! De én megszültem,imádom:) S ez van... Hamarosan kel és megyünk barátnőmhöz.Tartunk egy csajos napot:)
A gyermekilélek nem gáz szerintem.Szerintem sokan örülnének annak ha lenne segitségük és félnek bevallani!
A "gyermeki lélek" mint olyan, valóban nem gáz, de csak egy bizonyos szintig. De annyira éretlen vagy, hogy gyereket nem adnék a kezedbe...
Biztos, hogy nem kamu az egész? Olyan, mintha egy kis 12 éves szórakozni, a beírásaid alapján.
Nem bántani akarlak, komolyan, hisz nem is ismerlek, de olvasd már el úgy odafigyelve az összes hozzászólásodat!
Hogy a gyerek két évesen(!) csak veled alszik el, az NEM NORMÁLIS, hogy nem mersz mellette házimunkát csinálni, és ezért anyukádat ugrasztod oda folyton, az NEM NORMÁLIS, hogy ajándékozni akarnak neked egy lakást, vagy beköltözési jogot - ez sem egyértelmű amúgy, mert mindig mást írsz, nyilván a fogalmazással is gondod van -, és ezt a te kifogásaiddal nem fogadod el, az SEM NORMÁLIS. (Lehetnének indokok, félreértés ne essen, de, amiket te felhozol, no comment...)
Sajnálom tényleg, de az írásaid alapján ez a véleményem alakult ki.
Jó "csajos" napot nektek.
Nekem viszont árnyalódott a kép. Az önállósággal kapcsolatban továbbra is fenntartom a véleményemet, de a lakással kapcsolatban változott.
Amiket leírtál, annak alapján én sem szívesen költöznék a helyedben, főleg, ha a párod sem. Ezt amúgy szerintem neki kellene megbeszélni a szüleivel.
Én gyűjtögetnék még pár évig, aztán megvenném az albérletet, ha az annyira jó helyen van, és annyira szeretem. Anyóséknak pedig ezerszer megköszönném, hogy felajánlották a segítségüket.
A kutya nem írt neked ilyet, szimplán csak annyit, hogy mondhatni közel a 30-hoz életképtelen vagy. Jövő szeptemberig még van 1 éved. Addig az a 2-3 nap nem v.mi nagy rendszeresség.
Mindegy, a te életed, csak annyival súlyosabb a dolog, hogyha nem változtatsz rajta, a gyereked is szívni fog.
Igen, miután tisztázódott minden, így már én is azt mondom, hogy felesleges elköltözni. A gond az, hogy 26 éves létedre, még egy kérdést se tudsz úgy megfogalmazni, hogy ne egy gyerek szintjén legyen. A kérdés leírásába beleírtál minden "blablát", de a lényeget még véletlenül sem, és így kevés hasznos választ kaptál, mivel elvesztünk a sok felesleges részletben.
Valahogy így kellett volna:
Ti elköltöznétek ebben a helyzetben?
Párom szülei kitalálták, hogy megvennének egy lakást egy másik rokonuktól, és felajánlották, hogy költözzünk oda. Most albérletben élünk, szeretünk itt lakni, alacsony a rezsi is. 2-3 év múlva a megtakarításainkból meg tudnánk venni ezt a lakást amit most bérlünk, ezt a tulajjal is már megbeszéltük, és ez akkor tényleg a miénk lenne. Míg a másik lakás a párom szüleié maradna végül is, és bármikor adódhatna egy olyan helyzet, hogy mégis igényt tartanának rá, és ki kell költöznünk. Emiatt biztosabbnak érzem ezt az albérletet, és nem szívesen költöznénk el.
Ennyi lett volna, ez a lényege az egésznek. Nem az, hogy anyukád mennyit jár át hozzátok segíteni,meg hogy mit nem tudsz megcsinálni egyedül a gyerek mellett, hogy a párod mikor nem érezte jól magát és még sorolhatnám. A legfontosabb része az volt, hogy az a lakás tulajdonilag nem a tiétek lenne, hanem a szülőké, és az, hogy pár éven belül megvennétek a mostani lakhelyeteket. De ezek egyike sem szerepelt a leírásban, csak a sok mellébeszélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!