Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)
Szóval,26 éves pár vagynk,2éves lesz a lányunk. Most albérletben vagyunk,anyum a közelünkben és rengeteget segit.(Vasalásban,ebéd,vásárlás)Nincs kocsink,igy a nehezeket ő veszi meg pl tejet. Vasalni nem tudok mert a lányunk keveset alszik én is pihenek akkor vagy pakolok...
Este meg későn alszik el,akkor szintén esélytelen.
A párom rokona(keresztanya) összeveszett a párjával s a párom szülei kitalálták hogy megveszik nekünk azt a lakást. CSakhogy az a lakás 55m2 kb,panel.Ergo több a számlája meg a fűtése is gondolom. Nem tudom mert nem laktam még panelban(S nem is érzem benne otthon magam)...
S igy nem kéne fizetnünk albidijat(45e) de több lenne a rezsi.KK-et nem kell itt fizetnünk. S anyum nem tudna nekünk annyira bevásárolni meg nem tdna annyit segiteni.Tegnap este is itt volt 2órát mert a párom nem érezte jól magát és anyum segitett rendet rakni meg elpakolni a már kinött ruhákat.
Én szivesebben maradnék itt... Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... )
Itt vannak gymond az előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
1. Minek tetted fel a kérdést, ha felháborodsz a válaszokon.
2. Az tényleg a "védekezésed", hogy te veszed le a tejet a polcról, vagy ez csak valami vicc akart lenni?
3. A stílusod kb. egy sértődött 15 évesé, nem egy felnőtt nőé...
szia!
két része lenne a válaszomnak
egyrészt: nem hiszem el, hogy a két éves gyerek nem érti meg, hogy nem szabad rángatni a vasalózsinórt. ez kifogás.
másrészt: azt írod, a tulaj, ahol laktok, felajánlotta, hogy meg is vehetitek. Miért nem mondjátok, hogy ha segíteni szeretnének, jobb lenne, ha azt a lakást vennétek meg, sokat spórolnátok a költözködésen, plusz közösktsg, rezsi... igaz, kicsit furcsán jön majd ki, de ha tényleg segíteni akarnak, szerintem megérthető
4 órát takarítottál a konyhában, gratulálok ügyes vagy
Rengetek anya pár hónapos baba mellett takarít és főz minden nap.
Ami több lesz ott, az valóban a fűtés, de vizet és áramot ugyanannyit fogtok használni, nem?
Amikor még a szüleimmel éltem, 1 +2 fél szobás panelban négyen, kb így alakult a dolog.
Fűtés: főtáv, nyáron kb egy tízes (alapdíj + vízmelegítés), télen kb 30 ezer.
Víz: 10-12 ezer (mérőórával).
Villany: 10-12 ezer (mérőórával).
Közös költség: szintén egy tízes körül, ebben benne volt a szemétszállítás, takarítás minden hónapban, plusz az eseti költségek (felújítás, liftjavítás).
Gáz nem volt. Ez így kb 65 ezer forint. Most is ennyit fizettek, nem?
Ja, és panelból is ugyanúgy van zöldebb, ez amit leírtam, konkrétan Gazdagréten van.
Ne aggódj, nekem nincs gyerekem, mégis sikerül napi 2-3 órát "elpazarolni" a lakásra. Mosás-teregetés-hajtogatás, porszívózás, portörlés, mosogatás, állatkám helyének tisztogatása-vele foglalkozás-etetés, aktuális teendők (szortírozás, ablakpucolás stb...). Ha kevesebbet leszel otthon a gyerekkel, kevesebbet is kell majd pakolnod.
Anyukádtól szép, hogy segít, de épp az imént beszéltük párommal, ha az ő, vagy az én anyám ennyit lenne nálunk, beleőrülnénk. Szóval ez nem normális egy felnőtt ember esetében.
Nem értem, ha a szüleidnek van anyi pénze, hogy vennének Nektek egy lakást, egy SAJÁT lakást, nincs annál jobb, akkor miért nem olyan helyen vesznek, ami közel van hozzájuk? Én is közel lakom a szüleimhez, sok szempontból jó, és így lenne saját, de a segítség is megmaradna.
:)
Tudod azzal érvelni,hogy nem mersz vasalni 2 éves gyerek mellett mert mi van ha rángatja a zsinórt...Nos vagy nagyon buta ember vagy,vagy már 2 évesen elrontod a gyereked nevelését.
2 éves gyerek mellett lehet vasalni ahogy 2 hónapos vagy 10 éves gyerek mellett is.Természetes hogy nem hagyom egyedül a vasalóval,és lehet úgy vasalni,hogy a fél szeme az embernek a gyerekén van.Ha közelebb jön akkor lehet nevelni,"nem szabad! Maradj ott és játsszál" Vagy tessék akkor mesét berakni a DVD-be ami leköti annyi ideig amíg vasalsz..2 évesen már meg kell tanulnia(és ki tanítsa meg ha nem az anyja??) hogy vannak dolgok amiket nem szabad vagy szabad csinálni.Ha semmit nem csinálsz mert a gyerek..akkor 14 évesen nem fogja érteni a gyerek,hogy miért égett meg a keze a vasalótól??Neki senki nem mondta,hogy tilos hozzányúlni..
Azt,hogy te a polcról leveszed a tejet..Már ne haragudj,de ezen jót nevettem. Ugye nem volt a közelben egy eladó sem akit megkérhettél volna erre mi???
Tényleg életképtelen vagy..Csak egy kérdés..A fenekedet még ma is kitörli anyukád ha kakilni mész???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!