Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)
Szóval,26 éves pár vagynk,2éves lesz a lányunk. Most albérletben vagyunk,anyum a közelünkben és rengeteget segit.(Vasalásban,ebéd,vásárlás)Nincs kocsink,igy a nehezeket ő veszi meg pl tejet. Vasalni nem tudok mert a lányunk keveset alszik én is pihenek akkor vagy pakolok...
Este meg későn alszik el,akkor szintén esélytelen.
A párom rokona(keresztanya) összeveszett a párjával s a párom szülei kitalálták hogy megveszik nekünk azt a lakást. CSakhogy az a lakás 55m2 kb,panel.Ergo több a számlája meg a fűtése is gondolom. Nem tudom mert nem laktam még panelban(S nem is érzem benne otthon magam)...
S igy nem kéne fizetnünk albidijat(45e) de több lenne a rezsi.KK-et nem kell itt fizetnünk. S anyum nem tudna nekünk annyira bevásárolni meg nem tdna annyit segiteni.Tegnap este is itt volt 2órát mert a párom nem érezte jól magát és anyum segitett rendet rakni meg elpakolni a már kinött ruhákat.
Én szivesebben maradnék itt... Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... )
Itt vannak gymond az előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Az egészséges ételes riportot akatM Megnézni.
S ha lenne pip-em mi köze van bárkinek?
Nem akarom elhinni, hogy többe, vagy ugyanannyiba kerülne a rezsi a panelba, mint most az albérlet+ a rezsi. Szerintem inkább csak jól hangzó kifogásokat keresel, hogy anyukád szoknyája alatt maradhass.
Felhoztad, hogy csak irigykednek a segítséged miatt. Hát szerintem meg nem. Senki nem irigykedik egy olyan emberre, aki anyuci nélkül képtelen ellátni a feladatait. Ha neadjisten történik vele valami, akkor te összeomlanál a teendők fölött. 26 éves vagy, ideje lenne felnőnöd, és egyedül megbírkózni az élettel. Én is 26 éves vagyok, szintén 2 éves lesz a kisfiam, egy kis ördögfióka, nem egyszerű mellette házimunkát csinálni, de nem tudom, én valahogy képes vagyok rá, pedig nem zökkenőmentes, elhiheted, de még mindig jobban érzem magam így, minthogyha valaki mindent alám tenne, és a seggem nyalná. Vasalni is szoktam mikor ébren van. Elmagyarázom neki, hogy forró, veszélyes meg egyebek, és nem ráncigálja a zsinórt, pedig nem egy szófogadó fajta, de ha valamit ilyen komolyan mondok, akkor arra hallgat.
Közben még szakdolgozatot is írok, államvizsgára készülök, úgyhogy még arra is jutnia kell az időmből, energiámból. Úgyhogy szedd össze magad, viselkedj és gondolkodj felnőtt ember módjára, anyukád segítsége nélkül is tudnod kell élni, nem lesz mindig ott.
Mi tagadás, tényleg irigykedem. Egy picit mindenkire irigykedem, akinek élnek, közel laknak, egészségesek a szülei, és tudják őket segíteni. Ezt így anonim módon nem szégyellem kijelenteni, élőben azért nem mondanám. :)
Viszont a párod hozzáállása miatt nagyon nem irigyellek. Neki kellene csak igazán felnőnie a feladatához.
Úyg látszik, engem így kompenzál a sors: édesanyámék helyett egy anyaszívű férjjel...
Ma 13.26, ha már megszólítottál, akkor válaszolok (bár ha elolvastad volna figyelmesen a kommentet, akkor láttad volna, hogy nem palota, csak egy 55nm-es lakás, mert az is oda volt írva)
Rezsi télen:
fűtés: most januárban 28441Ft-t fizettem (távhő)
áram: 7400Ft
víz, szemét, csatorna, stb: 6000Ft
közös költség 10200Ft
internet+tévé: 5000Ft.
Bárhogy számolom, ez 57 ezer.
Nyáron:
minden ugyanez, csak a fűtés 7-8 ezer, vagyis 20 ezerrel kevesebb.
Budapesten lakunk, panelban, és bár számodra lehet hihetetlen, de sajnos van, ahol ennyit kell fizetni. És pont.
És nem palota, és köszönöm szépen, de nem kérek a gúnyolódásodból. Örülök, hogy neked kevesebb a rezsid, de ezzel én nem vagyok előrébb, így teljesen hidegen is hagy.
Csak nem bírom, ha valaki ismeretlenül bunkózik.
Odaírtam az elejére, hogy kinek szánom a kommentet:)
Bocs kérdező, nem neked ment:)
Nekem csak anyum van. Nagypapám is most halt meg nemrég.Ezvan..
Kapnk egy lakást,egy olyan szülői pártól akik alig látogatnak minket(ha 2megállónyira leszünk tőlük akkor se fognak jobban,) Szivesebben laknék itt. S akkor megint új védőnő,aki megint rinyál h kicsi nagyon a lányunk meg etessem társai.
Csak már nekem is fáj,hogy el kellett költöznöm onnan ahol felnöttem,mert ott volt élet nyüzsi. Most itt lakunk a 10.ben. Ez most tökre tetszik,már van itt barátnőm is a közelben,meg a házban lakókat is ismerem és szeretem. Erre el kell költözni egy olyan lakásba ahol mindig azt fogom hallgatni hogy ő itt nőtt fel,meg hogy ez a nagymamája lakása volt amit az önkormányzattól kapott anno. Hogy ő itt aludt meg játszott,meg hogy itt sétált vele a keresztanyuja.S most költözzek oda igy?
annyira döbbenten olvastam a kifogásaidat!
én 28 éves vagyok, 2 éves a fiam. nem sokat alszik, este későn alszik el, és mégis mindent meg tudok csinálni.
még vasalni is ki tudok, de mondjuk én rosszul lennék ha anyukámat ugráltatnám, hogy vasaljon már ki nekem. meg lesülne a bőr az arcomról, hogy azért kell áthívnom mert a párom beteg.
én párom reggeltől estig dolgozik, neki ez a feladata, nekem meg az, hogy ellássam a gyereket és a háztartást.
nem dicsekedni akarok, csak írom, hogy ez a normális, a többi anya is meg tudja tenni, te is megtehetnéd.
ha kapnék egy lakást boldog lennék!!! eszembe nem jutna az, hogy azért maradjak albérletben mert akkor anyám nem vasalna rám.
26 évesen ideje felnőni és megköszönni ha valaki segít. vagy tényleg költözz vissza anyukádhoz
S párom munkahelye is az eddigi 10-15perc alatt lesz 40.
S a nagyszülők ugyanúgy nem fognak odajönni..
Elolvastam a kommenteket meg a válaszaidat.
Akkor ne fogadd el a lakást. Szívesen megadom az elérhetőségem, ha az anyósodék nem tudják kinek a nevére írni :-)
Én nem irigykedem, nekem is segít anyukám kb 2 havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!