Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok ahhoz ha kapnáto...

Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Szóval,26 éves pár vagynk,2éves lesz a lányunk. Most albérletben vagyunk,anyum a közelünkben és rengeteget segit.(Vasalásban,ebéd,vásárlás)Nincs kocsink,igy a nehezeket ő veszi meg pl tejet. Vasalni nem tudok mert a lányunk keveset alszik én is pihenek akkor vagy pakolok...

Este meg későn alszik el,akkor szintén esélytelen.

A párom rokona(keresztanya) összeveszett a párjával s a párom szülei kitalálták hogy megveszik nekünk azt a lakást. CSakhogy az a lakás 55m2 kb,panel.Ergo több a számlája meg a fűtése is gondolom. Nem tudom mert nem laktam még panelban(S nem is érzem benne otthon magam)...

S igy nem kéne fizetnünk albidijat(45e) de több lenne a rezsi.KK-et nem kell itt fizetnünk. S anyum nem tudna nekünk annyira bevásárolni meg nem tdna annyit segiteni.Tegnap este is itt volt 2órát mert a párom nem érezte jól magát és anyum segitett rendet rakni meg elpakolni a már kinött ruhákat.

Én szivesebben maradnék itt... Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... )

Itt vannak gymond az előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2012. jan. 23. 10:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
84%
Hát ilyen nyafka csajt is ritkán lát az ember. És pont az ilyennek pottyanna az ölébe egy ingyenlakás, de neki jobb az albi... Arra még nem gondoltál, hogy ha van valamid, azt el lehet adni, mert a tiéd és egy tőke? Mert az albit fizetheted életed végéig és akkor se lesz semmid. De a gyereked majd biztos hálás lesz mikor elmeséled neki, hogy kicsim azért nincs semmink mert lusta voltam mikor nagymama lakást akart nekünk venni. Hát meg sem érdemled, szóval ne is fogadd el.
2012. jan. 23. 15:12
 52/86 anonim ***** válasza:
100%
Én 21 párom 22 éves. Mi kaptunk húgommal (de mivel ő csak 14 ezért egy ideig még nem is lakik ott) egy saját lakást nemrég mamámtól aki azért a pénzért egész életében gyűjtögetett, hogy vehessen az unokáinak és ne a semmiből kelljen elindulni mint ahogy neki kellett anno. Tudod mekkora segítség ha saját lakásod van ennyi idősen???? Nem mindegy, hogy egész életedben vagy x évig arra gyűjtögetsz és megvonsz miatta egyéb dolgokat vagy megveszik neked neked csak laknod kell benne és fizetni a rezsit meg a megélhetést számotokra! Az kérlek 49 nm, 2 szobás, téglalakás a rezsi 40ezer közös ktg 5000. Egyébként sem hinném, hogy drágább lenne egy panel mint a többi!
2012. jan. 23. 15:22
 53/86 anonim ***** válasza:
100%

"S párom munkahelye is az eddigi 10-15perc alatt lesz 40."

Az én párom meg másfél órát utazik. És?

2012. jan. 23. 15:30
 54/86 anonim ***** válasza:
87%

ÓÓ, ne légy már ilyen buta s ostoba! Gondolkozz!!!

Egész életedben úgysem fog megmaradni az az albérlet. Mindig akarsz albérletet fizetni?? S 5 évenként albérletet váltani?

A rezsi meg ígyis-úgyis kiadás. S nem hiszem el, hogy 60-65 ezer ft rezsi lenne abban a panelban.

Nem tudsz logikusan gondolkodni. Nem nézel előre, csak most azt nézed, hogy neked milyen jó az az albérlet.

A gyereked mit fog örökölni? Gondolkodj már előre pár évvel...

Túl el vagy kényeztetve. Más nő egyedül van otthon egész nap 3 kisgyerekkel, nem nyafog ennyit, s mindent megcsinál.

2012. jan. 23. 15:42
 55/86 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a rinyálást, amit itt jó dolgodban levágsz, már olvasni is szörnyű.

Remélem, hogy kamukérdés, de attól tartok, hogy nem az...

2012. jan. 23. 16:12
 56/86 A kérdező kommentje:

....

Igen nézek előre. Fundamentát fizetünk,s ezt a lakást kb 2-3év mulva megvennénk. (Ha letelik a fundamenta)

Érdekes a nagymamám is inkább lenne itt mint ott.

Nem tudom mennyi a panelban a rezsi,de ott nincs se tv se net és igy hogy nem használják fizetnek 50ezret! S ha még használnák.. akkor mennmyi lenne. Nem nyafogok.

Csak már fáj,hogy nem látjátok be hogy az ember maradna egy általa szeretett helyen!

2012. jan. 23. 16:17
 57/86 anonim ***** válasza:
De értsétek meg, nem saját lakásról lenne szó! Nem az ő nevükre vennék meg!
2012. jan. 23. 16:29
 58/86 anonim ***** válasza:
86%
Elolvastam minden kommentet és ne haragudj, de ha az a problémád, hogy el kéne onnan költözni, akkor azt mondd és ne mindenféle hülye kifogást keressél. Az utolsó kommentedben azt írtad, hogy így is 50 ezer a rezsi és ebbe a tv és a net nincs benne. Szerinted mennyibe kerül még pluszba ez ma??? pár ezer forint. És igen is szégyen, hogy anyukáddal vasaltatsz. Nem vagyok irigy, mert nekem is lenne segítségem, hiszen minden héten jönnek át nagymamámék és ő hiába akarna vasalni nem engedem, mert nem azért jön át, hogy nálam dolgozzon. Dolgozott ő eleget, van neki saját háza és háztartása. Én a 7 hónapos fiam mellett simán tudok vasalni (már mászik, így nagyon kell figyelni merre megy) és ha látom, hogy olyan helyre megy ahova nem kéne, akkor simán megoldom, hogy leteszem a vasalót és utána megyek. Minden csak logika kérdése. Azt meg végképp nem értem, hogy mit tudtál takarítani 4 órán keresztül a konyhában, hacsak nem nagytakarítást csináltál és minden tányért egyesével mostál el. Kicsit felnőhetnél, mert a 15 éves húgom felnőttebben gondolkozik nálad.
2012. jan. 23. 16:33
 59/86 anonim ***** válasza:
Hat ezek utan akkor tenyleg ne fogadjatok el. majd megkapja parod huga vagy vmi mas rokon es mindenki boldog lesz. csak nehogy megbanjatok.
2012. jan. 23. 16:47
 60/86 A kérdező kommentje:
Nagy takaritás volt a konyhában.Nem voltunk itthon hétvégén. Valamikor el kell mosogatni a dolgokat. Ha a mi nevünkre vennék meg és nem lenne az hogy pl 4-5 év múlva keressünk mást azt mondom oks,de igy félek.Akkor inkább az albi.
2012. jan. 23. 17:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!