Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)
Szóval,26 éves pár vagynk,2éves lesz a lányunk. Most albérletben vagyunk,anyum a közelünkben és rengeteget segit.(Vasalásban,ebéd,vásárlás)Nincs kocsink,igy a nehezeket ő veszi meg pl tejet. Vasalni nem tudok mert a lányunk keveset alszik én is pihenek akkor vagy pakolok...
Este meg későn alszik el,akkor szintén esélytelen.
A párom rokona(keresztanya) összeveszett a párjával s a párom szülei kitalálták hogy megveszik nekünk azt a lakást. CSakhogy az a lakás 55m2 kb,panel.Ergo több a számlája meg a fűtése is gondolom. Nem tudom mert nem laktam még panelban(S nem is érzem benne otthon magam)...
S igy nem kéne fizetnünk albidijat(45e) de több lenne a rezsi.KK-et nem kell itt fizetnünk. S anyum nem tudna nekünk annyira bevásárolni meg nem tdna annyit segiteni.Tegnap este is itt volt 2órát mert a párom nem érezte jól magát és anyum segitett rendet rakni meg elpakolni a már kinött ruhákat.
Én szivesebben maradnék itt... Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... )
Itt vannak gymond az előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Szerintem kicsit gáz h ezt kérdezed...
2 éves a gyerek, és ha kitesznek az albérletből mert a tulajnak kell a lakása? Akkor mi lesz? Anyuci majd elköltöztet?
Ki lehet alakítani egy olyan napirendet amibe miden belefér..
Sógornőm a 2,5 éves gyerek mellett érettségizik, közbe csinálja a dolgát, és szinte minden nap lemennek a játszótérre is ha az időjárás olyan
Előző vagyok.
Annyit még erről, h még itthon lakom, de anyuék sokat utaznak gyógykezelések miatt.
Főiskolás vagyok bejárós napi 3 óra utazás legalább, de suli mellett mégis volt arra időm h rendbe tartsam a házat, főzzek magamra meg az öcsémre, és minden rendbe legyen, mivel nem nagyon számíthattam rá..
21 vagyok..
Nem gondolnám h neked úgy h semmi más dolgod nincs olyan nagy feladat lenne
A legtöbb kisgyerekes anya egyedül meg bevásárolni a gyerek(ek)kel - és igen soka autó nélkül, mert nincs nekik. A háztartást (mosás, fözés, bevásárlás, tergetés, vasalás, takaritás) is elvégzik egyedül. Egy 2 éves gyerek már sok mindent megért, ez nem kifogás, hogy azért nem csinálsz semmit, mert félted.
A párod helyében jó alaposan fenékbe rugtalak volna már sokkal elöbb, egy ennyire lusta, elkényeztetett és gyerekes növel együttélni minden, csak nem boldogitó.
Sokan akár 2-4 gyerekkel is ellátják a családot meg a háztartást, nem úgy, mint te, hogy anyukád csinál mindent. Nem irigylem a férjedet, szerintem neki csak megkönnyebbülés lenne, ha végre nem az anyóssal együtt élne a házasságban, hanem végre lenne egy felnött felesége.
Most őszintén, ha neki és az anyukájának megfelel, hogy így áll a helyzet, akkor miért ne fogadná el a segítséget? Azért, mert sokaknak nincs segítség, nem kell a földbe döngölni a kérdezőt, mert neki van segítsége, és igénybe is veszi. Anyuka meg örül, hogy segíthet. Mindenkinek jó, most akkor azért változtasson rajta, mert itt pár embernek nem tetszik? Nem értem.
És ha anyóséknak azt mondanád, hogy az albit vegyék meg?
Olyan nincs, hogy egy 2 éves gyerek mellett ne tudj házimunkát végezni. Mások szerinted hogy oldják meg? Egyedül, nem anyukájuk csinál mindent. Kicsit szakadj el anyudtól, elvégre ez a ti gyereketek, nem az övé. Meg tudod oldani csak akarni kell. Mindenki meg tduja. De ha nem váktoztatsz ezen, és nem szakadsz el anyudtól, akkor ne csodálkozz ha pár év múlva gyakorlatilag ő fog eldönteni a gyerekkel kapcsolatban minden fontos kérdést.
Fogadd el a lakást, hidd el a panel is jó. Nem lesz annyival több a rezsi mint ahogy azt mondod. És legalább megtanulsz egyedül is gondosodni a kicsiről.
Kérdező irj listát pro és kontra üljetek le a férjedel és beszéljétek át.
Nem gondolom hogy életképtelen vagy és ne gondold azt hogy nem menne egyedül,hidd el menne csak igy kényelmesebb,tudom mert ebben élek.Nekem is segit anyu,s bár nem élünk együtt minden nap eljön egy két órára.
Ekkor csinálom meg a dolgomat.
Rajtad mulik hogy maradsz a kényelemben vagy változtatsz.
A birálóknak...menne neki egyedül megoldaná ugy is a vasalást ha nem lenne ott az anyja csak igy egyszerűbb,miért kell ezért birálni?
ma 11:42
Azért mert ha egyszer a gyerek nagyobb lesz,és nem fogja megtanulni az alapvető dolgokat.(konyhában nem futkározunk ha anya főz,nem szaladunk ha anya vasal stb..) Az anyja sem fog örökké élni,és ha most nem tanítja meg a dolgokat a kicsinek,tizenéves gyereknek már nem fogja tudni megtanítani.Az már a saját feje után megy..
Tudod a szomszéd asszonyom 34 éves.Ugyanúgy kinyalták a fenekét mint a kérdezőnek.Az anyja 6 hónapja meghalt.Minden nap átjön olyan dolgokkal,hogy már égnek áll a hajam tőle...
(nem tud inget vasalni,mert az anyja csinálta mindig.Nem tud nokedlit csinálni,mert az anyja csinálta.Hogy kell a szőnyeget kitakarítani mert az anyja csinálta..)életképtelen mint a kérdező..
Amúgy meg,ha nem akarja hogy szidják az emberek akkor tegyen fel egyszerűbb kérdést,mellőzve a szégyellnivaló dolgokat.
Pl:
"
Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)"
Albérletben élek a kis családommal.Anyukám segítene nekünk ,és venne egy panel lakást,de mivel nem éltem sosem panelban egy kicsit félek,hogy több a költség mint amit most fizetünk..Tudtok ebben tanácsot adni??"
Ennyi..Ha így írta volna ki,senki nem akadna ki hogy milyen béna az asszonyka.
29/F
A véleményem nem írom le, mert fentebb már többen is megtették.
Panel, 55nm, rezsi: télen internettel együtt kb.50-55 ezer (ha nagyon hideg van, értelemszerűen több a fűtés). Nyáron: kb. 35 ezer.
Ha ezt lebontjuk két félévre, akkor havonta átlagosan a rezsi annyi, mint nektek az albérlet. Vagyis a mostani rezsiköltséget már meg is spóroltátok minden egyes hónapban.
Takarítás, vásárlás, vasalás, stb: nagyzsülők nálunk nagyon messze laknak, és nem is igazán szeretnek feljárni, inkább mi szoktunk menni hozzájuk - vagyis segítségem nulla.
Mégis rend és tisztaság van, apa ingei, ruhái, a gyerek ruhái mindig ki vannak vasalva (ha tolni kell a vasalást, akkor a sajátomat tolom, de általában az is ki van vasalva). A karácsonyi-húsvéti nagytakarításokat leszámítva soha nem volt szükségem, 4 óra hosszára, hogy rendbe tegyem a konyhát és kimossak.
Mindig pihenek, amikor a gyerek alszik délután, olyankor sosem csinálok házimunkát, ez csak beosztás kérdése.
Pl. reggel felkelünk, kakaó, lemegyünk a kicsivel a boltba, megvesszük a reggeli péksütit.
Visszajövünk, reggleizünk, majd rendet csinálunk a konyhában (együtt, még mosogatásnál is "segít" odahúz egy széket, ő nyitja meg a csapot, stb -pedig nem egy nyugis gyerek, folyton ezerrel pörög).
Ha ez kész, akkor feltesszük az ebédet főni (ezt is együtt szoktuk, ha valami olyat főzök, akkor este, amíg az apja lefoglalja, gyorsan előkészítem - ez is max. egy fél óra).
Utána játszunk egy fél órát azzal, amivel szeretne, majd bepakoljuk a mosást - ezt is együtt - imádja.
Amíg mos a gép, mese, kirakó, szinező, autó, mikor melyik a favorit.
Ha kész az ebéd, kimegyünk a játszóra levegőzni legalább egy fél órát, majd hazajövünk, kiteregetünk, megebédelünk. Ebéd után megy aludni, kb. 1-1,5 órát. AZ egyetlen házimunka hetente 3x amit ekkor csinálok az a konyha felseprése, felmosása (kb. 10 perc).
Amikor délután felkel, uzsonnázik, addig én vasalok (nem kell minden nap vasalni), és ha befejezte az evést, akkor sem fogdossa, vagy rángatja a vasalót, pedig még nincs két éves, simán meg lehetett vele tanítani, hogy miért nem szabad.
Talán kicsit neked sem ártana önállósodni, mert valamit nagyon rosszul csinálsz az alapján amit leírtál.
Felnőni sose késő:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!