Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)
Szóval,26 éves pár vagynk,2éves lesz a lányunk. Most albérletben vagyunk,anyum a közelünkben és rengeteget segit.(Vasalásban,ebéd,vásárlás)Nincs kocsink,igy a nehezeket ő veszi meg pl tejet. Vasalni nem tudok mert a lányunk keveset alszik én is pihenek akkor vagy pakolok...
Este meg későn alszik el,akkor szintén esélytelen.
A párom rokona(keresztanya) összeveszett a párjával s a párom szülei kitalálták hogy megveszik nekünk azt a lakást. CSakhogy az a lakás 55m2 kb,panel.Ergo több a számlája meg a fűtése is gondolom. Nem tudom mert nem laktam még panelban(S nem is érzem benne otthon magam)...
S igy nem kéne fizetnünk albidijat(45e) de több lenne a rezsi.KK-et nem kell itt fizetnünk. S anyum nem tudna nekünk annyira bevásárolni meg nem tdna annyit segiteni.Tegnap este is itt volt 2órát mert a párom nem érezte jól magát és anyum segitett rendet rakni meg elpakolni a már kinött ruhákat.
Én szivesebben maradnék itt... Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... )
Itt vannak gymond az előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Párom nagyon nem segit!Szinte azt is mondhatnám lusta!!! (Nem leszólásképp...) De ugy érzem kellene a segitsége. Régebben segitett..
Eddig a párom szülei semmit nem segitettek itt.Egyszer jöttek el,leszólták hogy rossz ez a lakás meg kicsi és büdös.(Gáz szag volt,nem segitettek keresni másikat amikor a régi helyről elkellett jönni) S a gázszag is elmúlt a gázcserével.
6-ös: Itt nagyon kedvező a rezsi. Szerintem ennél kedvezőbb helyet nem találnánk.
7-es: Lehet hogy bénaság vagyok,ez van...Tudom jól magamról,igy is szarl érzem magam ne aggódj!
Ja és nem is vagyok egy jó csaj(hiába bizonygatja a párom,hogy egy istennő vagyok...)
8as: Nem egy luxusban lakunk most sem. Amit kapnánk minden benne lenne. Amikor kiderült,hogy babás vagyok,miért nem tudták felajánlani hogy menjünk oda lakni? Ott állt üresen a lakás,mi meg ott voltunk hogy most hova menjünk lakni...
11es: Másfél szobás tégla lakás,38m2.45ezerért vagyunk,plussz a havi kb 20-25.
Én is mondtam,hogy vegyék meg ezt a lakást,de tdjátok... Ez tégla és ők mindig panelban laktak és hogy az milyen jó meg praktikus,kiszámitható rezsivel...
14: Kb ugyanannyi lenne a panel és a mostani lakásnk ára is. A panel tulaja 8at kérne,ez meg kb 6-7 lenne. Szóval még jobb is..
15:Pár hónapos baba az más,szerintem. Akkor ő is evett és aludt.Akkor könnyebb volt. Akkor én is vasaltam,de most hogy totyog már életveszélyes...
16:
Mostani rezsink:
Villany:10körül (Víz villanybojlerral melegszik)
Fűtés ami gázon megy: 7-8,nyáron 2-3
KK: a tulaj fizeti megbeszélésünk szerint,8ezer
A panel adott mostani helyünk 10.ker, a panel 19.
19: S mi van akkor ha megveszik és pár év mulva kitalálják,hogy bocsi kell a 10évvel fiatalabb hugnak a lakás(aki a párom anyujának és élettársának a közös gyereke) Akkor is el kell mennünk onnan. S ezt a lakást is megvehetnék. Én örülök,hogy anym át tud jönni.S akkor tdunk dumálni és td tanácsot adni meg játszik az unokával.
21:Én is tanulok,nyelvvizsgára készülök a gyerek mellett. Angol és német középfokot csinálom éppen.
23: Gyerekes.. Lehet. Lusta. Lehet. Párom egész este ül az internet elött,játszik,megkérem hogy jétszon a lánnyzóval,erre átteszi a tv-t a gyerekcstornára.GYerek leül bambula,ő meg olvassa a hireket. Pedig tudja h 10percet akartam pl tegnap megnézni a naplóban erre elfelejt szólni hogy hahó kezdődik...gyanez a amikor fürdik a kicsi,van hogy bent felejti a kádban(kiskádban fürdik) Anyum napi 10percre jön át játszani,hétvégén is max fél óra.
24: Köszönöm:)) Azért van az embernek anyukája h segitsen. Nagymamám is anyumnak most adott 300ezret végtörlesztés miatt. Nálunk ez igy alakult hogy segit.
25: Miért most ki van a kicsivel? Talán te? Vagy a párom? Én foglalkozok vele egész nap.
26: Hát igen. Meg.
Most őszintén? Irigykedtek,hogy van segitségem? Mert gy látom igen. Én örülök neki,hogy legalább ő segit!Párom keveset,heti 1szer elmosogat. Többit mind én.Karácsonyfát is leszedtük már 2hete és nem képes kivinni.. Multkor a szemetet mondta h kiviszi mert tele erre reggel itt fogadott..
Én írtam az a kommentet, amiben leírtam, mit mikor csinálok:)
Az én párom nem is mosogat:) Nulla házimuka, ha könyörgök (vagy ordítok) akkor esetleg megcsinálja azokat a melókat, amiket neki kell (fúrás, polcfelrakás stb)
Nem is számítok arra, hogy segíteni fog, így is boldogulok. És a jogon az államvizsgát a 8 hónapos gyerek mellett csináltam meg, tehát még a tanulást is be lehet sűríteni a napi programba:D
Ha te szeretnél itt maradni, akkor miért nem maradtok? MOndd meg a párodnak, hogy spóroljatok inkább, és lesz egy saját lakásotok, ne kapjatok egy olyat, amit esetleg pár év múlva kivesznek a feneketek alól. Persze más kérdés, hogy ha megveszik a panelt, akkor a ti nevetekre veszik-e, mert szerintem nem..
Állj a sarkadra, és mondd meg, hogy 2 lehetőség van, vagy maradtok, és anyukád segít, vagy elköltöztök, és akkor meg kell emberelje magát, és részt kell vállaljon a házimunkából. Lefogadom ezek után nem szeretne annyira elköltözni:D
Bocsi, de ennyi szenvedésre nem lehet mit mondani.
Egyértelmű, hogy neked van a legnehezebb életed a világon, úgyhogy itt annyiban is hagyhatjuk a dolgot.
Minden alól fel vagy mentve, nehogy vasalj vagy bármit is csinálj.
33: Nem a mi nevünkre veszik meg a lakást!Most fundamentát fizetünk(havi32t,mi 12 nagyim 20).Ez ha letelik a 4éve akkor szerettük volna ezt a lakást megvenni.
S én is ugy gondolom,hogy lakjunk itt ahol tetszik majd utána vehetünk saját olyan lakást ami tökéletes..De addig is jó ez. Párom reggel 4kor kel,6kor hazaér és utána fáradt. De nem mondja senki h menjen 6ra:(
34: Nem szenvedek. Csak szerettem volna tanácsot kérni.
Ugy volt a terhesség alatt,hogy az ő szülei mindenben segitenek(bevásárlás,meg páromnak adják a kicsi kocsit amit nem használnak. ) Hát mi lett belőle? Egyszer voltak itt,leszólták a lakást. A kicsi kocsit eladták,mert jaitani kellett.
S még oda is költözhetünk a panelba,de a nagyival...(Aki szintén nem akart odajönni..)
De a párom ugye abban a lakásban élt 2 évig,s neki az szép emlék,meg ilyenek. Na megyünk játszani és énekelni a kislányommal..
Nem tudod egyesek hol élnek, nyáron rezsi 35 e. télen 55 -60. valami palotát bérelnek?
mi albiban vagyunk, nyáron 10, télen 30 e a rezsi.ezt nem vágom!
érdekes lakás lehet az kedves kérdező, ameiknek több a rezsije, mint az albérleti díj + rezsi együtt véve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!