Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok ahhoz ha kapnáto...

Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Szóval,26 éves pár vagynk,2éves lesz a lányunk. Most albérletben vagyunk,anyum a közelünkben és rengeteget segit.(Vasalásban,ebéd,vásárlás)Nincs kocsink,igy a nehezeket ő veszi meg pl tejet. Vasalni nem tudok mert a lányunk keveset alszik én is pihenek akkor vagy pakolok...

Este meg későn alszik el,akkor szintén esélytelen.

A párom rokona(keresztanya) összeveszett a párjával s a párom szülei kitalálták hogy megveszik nekünk azt a lakást. CSakhogy az a lakás 55m2 kb,panel.Ergo több a számlája meg a fűtése is gondolom. Nem tudom mert nem laktam még panelban(S nem is érzem benne otthon magam)...

S igy nem kéne fizetnünk albidijat(45e) de több lenne a rezsi.KK-et nem kell itt fizetnünk. S anyum nem tudna nekünk annyira bevásárolni meg nem tdna annyit segiteni.Tegnap este is itt volt 2órát mert a párom nem érezte jól magát és anyum segitett rendet rakni meg elpakolni a már kinött ruhákat.

Én szivesebben maradnék itt... Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... )

Itt vannak gymond az előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2012. jan. 23. 10:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:
Azt azért ne magyarázd be, hogy 50ezret fizetnek rezsire úgy, hogy nem is használják. Jó, nyílván több a rezsi ott, de nem 45ezerrel, (amit most csak az albérletre fizetsz) az tuti. Tehát már azon spórolnátok. Az is ok, hogy nem a ti nevetekre veszik, tehát jöhet olyan, hogy majd el kell költöznötök. De ott a fundamenta megtakarításotok, amit állandóan emlegetsz, majd abból vesztek magatoknak sajátot, ott ahol akartok, és ennyi, de legalább addig is több pénz marad a zsebetekben, nem albérleti díjra dobáljátok ki az ablakon.
2012. jan. 23. 17:31
 62/86 anonim ***** válasza:
78%

"Ott nincs se net, se tv"

:D:D:D És szerinted oda nem lehet beköttetni a netet se a tévét ???

Úristen, hogy lehet ilyen hülye valaki anya létére.. Hány éves vagy mondd már meg?!

2012. jan. 23. 17:44
 63/86 anonim ***** válasza:

25-ös válaszoló vagyok, nem olvasom végig a többi oldalt de a te válaszod láttam.

Nem az a baj ha van segítsége az embernek, hanem az ha ehhez olyan szinten ragaszkodsz, hogy még elköltözni se akarsz, pedig lehetne saját lakásotok..

2012. jan. 23. 17:52
 64/86 anonim ***** válasza:

Én sem költöznék egy olyan lakásba, ami nincs sem a párom, sem az én nevemen. Inkább gyűjtögessetek még és vegyétek meg az albérleti lakást a kettőtök nevére. Soha nem tudhatja az ember, hogy hogyan alakul az élete, ha van egy lakásotok aminek a fele a Tiéd, akkor már jobb eséllyel kezdhetsz új életet a lányoddal, mintha ott laknátok az anyósék vette lakásban, ami ugye nem lenne a Ti neveteken és ha isten ne adja külön mennétek a pároddal, ott állnál a gyerekkel, lakás és tulajdon nélkül.

A többihez csak annyit fűznék, hogy kicsit próbálj meg önállóbb lenni.

2012. jan. 23. 17:55
 65/86 anonim ***** válasza:
Milyen saját lakásról irkáltok? Nem lenne a nevükön és még hálálkodni is kellene érte + akkor rakják ki őket az anyósék amikor csak akarják. A mostani albérletet ők fizetik, sokkal jobban az övék, mint a felajánlott lakás lenne.
2012. jan. 23. 18:06
 66/86 A kérdező kommentje:

:) Bizony!Itt jobban itthon érzem magam... S ha onnan kiteszik a szürünket vagy neadj isten szétmegyüünk apukával? Hova megyek?

S azért akarják megvenni azt a lakást mert hogy a keresztanyukának kell a pénz. De az hogy mi nem akarunk ott lakni az mellékes... (Párom se szivesen lakna ott.) NYáron ez a lakás kb 20fokos,panelban van vagy 40fok.Laktam panelban,terhesen... fent a legtetején.majdnem megföttünk.

Ja még egy elöny eszembe jutott: van kád itt meg csak zhany van...

S még 1hónapja a nagyit is oda akarták velünk költöztetni akit imádunk,de ha lerobban? Minekünk kell ápolni?

2012. jan. 23. 18:21
 67/86 anonim ***** válasza:

Kapnátok egy lakást ami jogilag nem a Tiétek és még megkapnátok hozzá a nagymamát is bónusznak, akiről előbb vagy utóbb gondoskodni kell. Egy fiatal pár idős emberrel való együttélése elég kapcsolatromboló a fiatalokra nézve. Mindez egy panel lakásban ahol nincs se kert, se udvar, a nagyi nem tudja magát elfoglalni egy kis kertészkedéssel, egyebekkel. Ott van még a kicsi is, aki évekig még gondos felügyeletet igényel.

Ne költözz sehová!

2012. jan. 23. 18:27
 68/86 anonim ***** válasza:
70%

Először is: a kérdésnél azt írtad, nem laktál még panelban, most meg azt hogy igen. Ez elég gyanús.....

A kérdésnél még azt írtad, hogy "megveszik nekünk a lakást"; most meg már nem is nektek veszik meg.

Tehát: anyósodék vesznek egy lakást. Pont. Mi a kérdés?

2012. jan. 23. 18:44
 69/86 anonim ***** válasza:
77%

Igen, elég zavarosan fogalmaztál. Nem nektek veszik meg a lakást, csak megveszik, és felajánották nektek, hogy lakjatok ott. Akkor vennék nektek, ha a Ti, vagy legalább a párod nevére íratnák.

Ha a párod sem költözik szívesen, akkor meg mi a gond? Nem mentek és kész. A kérdés leírásánál még úgy tűnt, hogy ő menne, legalábbis ez a mondat ezt tükrözi: "Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... ) "

Arról az ellentmondásról meg ne is beszéljünk, amit a panelban lakásról írtál. Úgyhogy már nem tudom, annyira kifogásokat keresel, hogy már ellentmondásokba keveredsz saját magaddal. Akkor meg nem kell menni és kész, nem is értem minek tetted fel akkor a kérdést, ha ígyis úgyis maradni akartok. De ettől még lehetnél önállóbb kicsit, és nem anyukáddal cipekedtetni, meg vasaltatni. Nem bejárónő, hanem az anyukád. Nagybevásárolni el tudsz menni a pároddal is, és majd ő szépen cipeli haza a 10 l tejet, meg a többit. Ha anyukád átmegy, akkor majd ő játszik a gyerekkel, és te vasalsz, nem ő. Már az is segítség, hogy ő lefoglalja a gyereket, amíg te teszed a dolgod, ne ő dolgozzon már nálatok is.

2012. jan. 23. 19:06
 70/86 anonim ***** válasza:

Neveld meg a gyereked; szoktasd rá arra, hogy este 20:00-kor legkésőbb alvás, reggel, mikor mentek bölcsibe, kelés X-kor. A kialvatlanság neked is betesz, meg a gyerkőcnek is.

Az a nem mindegy, hogy szabályozható-e a fűtés a lakásban, és milyen állapotban vannak a nyílászárók! Sokat lehet spórolni azzal, ha energiatakarékos égfőket használtok, és ha nem tévéztek vagy gépeztek, szépen áramtalanítjátok (ki a tévén a bekapcsológombot, sz.gépet a főkapcsolóval lekapcsolod, ha hosszabbítóval vannak összekötve a cuccok, akkor a hosszabító gombját nyomod ki).

Ha mindenél "pipa" van, akkor elfogadnám a lakást. Attól, hogy panel, nem kell lefitymálni - mostanában ez nagy divat. Amúgy meg, később, ha továbbköltöztök, ezt a lakást el is lehet adni, vagy ki lehet adni albiba!

Nem baj, ha segít v.ki a háztartásban, de egyrészt ne a megöregedett szülő vezesse már a magáé mellett a gyerekéét is, meg sajnos ez a belefolyósdi nagy lehetőséget abba, hogy megszabja a szülő, hogy kell élni a felnőtt gyerekének.

2012. jan. 23. 20:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!