Mit szólnátok ahhoz ha kapnátok egy lakást a szülőktől? (részletek lent)
Szóval,26 éves pár vagynk,2éves lesz a lányunk. Most albérletben vagyunk,anyum a közelünkben és rengeteget segit.(Vasalásban,ebéd,vásárlás)Nincs kocsink,igy a nehezeket ő veszi meg pl tejet. Vasalni nem tudok mert a lányunk keveset alszik én is pihenek akkor vagy pakolok...
Este meg későn alszik el,akkor szintén esélytelen.
A párom rokona(keresztanya) összeveszett a párjával s a párom szülei kitalálták hogy megveszik nekünk azt a lakást. CSakhogy az a lakás 55m2 kb,panel.Ergo több a számlája meg a fűtése is gondolom. Nem tudom mert nem laktam még panelban(S nem is érzem benne otthon magam)...
S igy nem kéne fizetnünk albidijat(45e) de több lenne a rezsi.KK-et nem kell itt fizetnünk. S anyum nem tudna nekünk annyira bevásárolni meg nem tdna annyit segiteni.Tegnap este is itt volt 2órát mert a párom nem érezte jól magát és anyum segitett rendet rakni meg elpakolni a már kinött ruhákat.
Én szivesebben maradnék itt... Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... )
Itt vannak gymond az előzmények: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
"Ott nincs se net, se tv"
:D:D:D És szerinted oda nem lehet beköttetni a netet se a tévét ???
Úristen, hogy lehet ilyen hülye valaki anya létére.. Hány éves vagy mondd már meg?!
25-ös válaszoló vagyok, nem olvasom végig a többi oldalt de a te válaszod láttam.
Nem az a baj ha van segítsége az embernek, hanem az ha ehhez olyan szinten ragaszkodsz, hogy még elköltözni se akarsz, pedig lehetne saját lakásotok..
Én sem költöznék egy olyan lakásba, ami nincs sem a párom, sem az én nevemen. Inkább gyűjtögessetek még és vegyétek meg az albérleti lakást a kettőtök nevére. Soha nem tudhatja az ember, hogy hogyan alakul az élete, ha van egy lakásotok aminek a fele a Tiéd, akkor már jobb eséllyel kezdhetsz új életet a lányoddal, mintha ott laknátok az anyósék vette lakásban, ami ugye nem lenne a Ti neveteken és ha isten ne adja külön mennétek a pároddal, ott állnál a gyerekkel, lakás és tulajdon nélkül.
A többihez csak annyit fűznék, hogy kicsit próbálj meg önállóbb lenni.
:) Bizony!Itt jobban itthon érzem magam... S ha onnan kiteszik a szürünket vagy neadj isten szétmegyüünk apukával? Hova megyek?
S azért akarják megvenni azt a lakást mert hogy a keresztanyukának kell a pénz. De az hogy mi nem akarunk ott lakni az mellékes... (Párom se szivesen lakna ott.) NYáron ez a lakás kb 20fokos,panelban van vagy 40fok.Laktam panelban,terhesen... fent a legtetején.majdnem megföttünk.
Ja még egy elöny eszembe jutott: van kád itt meg csak zhany van...
S még 1hónapja a nagyit is oda akarták velünk költöztetni akit imádunk,de ha lerobban? Minekünk kell ápolni?
Kapnátok egy lakást ami jogilag nem a Tiétek és még megkapnátok hozzá a nagymamát is bónusznak, akiről előbb vagy utóbb gondoskodni kell. Egy fiatal pár idős emberrel való együttélése elég kapcsolatromboló a fiatalokra nézve. Mindez egy panel lakásban ahol nincs se kert, se udvar, a nagyi nem tudja magát elfoglalni egy kis kertészkedéssel, egyebekkel. Ott van még a kicsi is, aki évekig még gondos felügyeletet igényel.
Ne költözz sehová!
Először is: a kérdésnél azt írtad, nem laktál még panelban, most meg azt hogy igen. Ez elég gyanús.....
A kérdésnél még azt írtad, hogy "megveszik nekünk a lakást"; most meg már nem is nektek veszik meg.
Tehát: anyósodék vesznek egy lakást. Pont. Mi a kérdés?
Igen, elég zavarosan fogalmaztál. Nem nektek veszik meg a lakást, csak megveszik, és felajánották nektek, hogy lakjatok ott. Akkor vennék nektek, ha a Ti, vagy legalább a párod nevére íratnák.
Ha a párod sem költözik szívesen, akkor meg mi a gond? Nem mentek és kész. A kérdés leírásánál még úgy tűnt, hogy ő menne, legalábbis ez a mondat ezt tükrözi: "Ja és a párom beszólt,hogy ha nagyon nem tetszk akkor visszajövök anyumhoz.(Jó ezt poénosan mondta,de akkor is... ) "
Arról az ellentmondásról meg ne is beszéljünk, amit a panelban lakásról írtál. Úgyhogy már nem tudom, annyira kifogásokat keresel, hogy már ellentmondásokba keveredsz saját magaddal. Akkor meg nem kell menni és kész, nem is értem minek tetted fel akkor a kérdést, ha ígyis úgyis maradni akartok. De ettől még lehetnél önállóbb kicsit, és nem anyukáddal cipekedtetni, meg vasaltatni. Nem bejárónő, hanem az anyukád. Nagybevásárolni el tudsz menni a pároddal is, és majd ő szépen cipeli haza a 10 l tejet, meg a többit. Ha anyukád átmegy, akkor majd ő játszik a gyerekkel, és te vasalsz, nem ő. Már az is segítség, hogy ő lefoglalja a gyereket, amíg te teszed a dolgod, ne ő dolgozzon már nálatok is.
Neveld meg a gyereked; szoktasd rá arra, hogy este 20:00-kor legkésőbb alvás, reggel, mikor mentek bölcsibe, kelés X-kor. A kialvatlanság neked is betesz, meg a gyerkőcnek is.
Az a nem mindegy, hogy szabályozható-e a fűtés a lakásban, és milyen állapotban vannak a nyílászárók! Sokat lehet spórolni azzal, ha energiatakarékos égfőket használtok, és ha nem tévéztek vagy gépeztek, szépen áramtalanítjátok (ki a tévén a bekapcsológombot, sz.gépet a főkapcsolóval lekapcsolod, ha hosszabbítóval vannak összekötve a cuccok, akkor a hosszabító gombját nyomod ki).
Ha mindenél "pipa" van, akkor elfogadnám a lakást. Attól, hogy panel, nem kell lefitymálni - mostanában ez nagy divat. Amúgy meg, később, ha továbbköltöztök, ezt a lakást el is lehet adni, vagy ki lehet adni albiba!
Nem baj, ha segít v.ki a háztartásban, de egyrészt ne a megöregedett szülő vezesse már a magáé mellett a gyerekéét is, meg sajnos ez a belefolyósdi nagy lehetőséget abba, hogy megszabja a szülő, hogy kell élni a felnőtt gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!