Párok/házasok ti hogyan osztjátok be magatok között a házimunkát?
Kíváncsiságból kérdezem.
Nálunk én mosok + teregetek, cserélem az ágynemű huzatokat, illetve olajban sült dolgokat én csinálom (krumpli, rántott sajt/hús stb..), meg néha én mosogatok kb heti egyszer.
Minden mást ő csinál.
21/F
"Minden nő más :). Van aki manipulálja a párját van aki nem. Van aki hisztizik meg besérül, van aki nem."
ezt meg mégis hogy érted???!! nem azért osztozunk a házimunkán, mert manipulálok, hisztizek, meg durcázok. hanem mert ép ésszel feléri, saját magától, hogy ez nem én feladatom, hanem a kettőnk feladata. ő olyan, aki nem tudna nyugodt szívvel dögleni, míg én egyedül végzem a házimunkát, hanem ő is jön, magától, és csinálja, utána együtt pihenhetünk.
minden férfi más. van, aki el sem tudja képzelni, hogy épeszű ember kényszerítés, manipulálás nélkül seprűt ragadjon, van, akinek ez természetes. van, aki nyugodt szívvel nézi a kanapéból, hogy meggebed az asszony (mert ez ugye így van rendjén, a férfinak jár a pihenés a napi stressz után - a nőnek meg jár a takarítás a napi stressz után), és van, aki azon van, hogy a szeretett nő is embernek, ne robotnak érezze magát.
még kiegészíteném:
szerinted az manipuláció és hiszti, ha egy nő arra kéri a párját, hogy ne kelljen egyedül elvégezni (vagy nagy hányadban) a házimunkát? ez hiszti?
szerintem meg az a manipuláció, ha egy férfi elvárja, hogy minden a segge alá legyen tojva, és külön kitüntetést kér, ha netán mégis elvégzett valamit. igenis az a hiszti, ha a férfi ragaszkodik hozzá, hogy egy ujjal se kelljen semmihez hozzányúlni. jól felidegesedtem :)
Nálunk én mosok. Ha bekészítem előre elindítja, de nem tereget ki sose. Takarítás állandóan az én feladatom. Ha otthon vagyok mindig én megyek a kutyákkal. Minden ami házimunka az enyém.... sajnos. Ha eszünk neki be kell vinnem a szobába. Ő nem hoz be, ha beteg vagyok is, mert a nő dolga. Általában én főzök. Kéthavonta 1-2x ő, egyszerre 2-3 kaját Nagy bevásárlás mindig az övé. Én csak ritkán vásárlok be.
Általában ha hazaérek kutyát sétáltatok, főzök, megterítek, eszünk és este késő beesek az ágyba. Ő korán hazaér, déli kutyasétázik és gépezik, majd pedig várja a kaját este.
Hétvégén szombatonként általában reggel piacozok, aztán takarítok, vasárnap főzök, úgyhogy egy héten alig néhány órám van időm pihenni egy picit.
Nálunk ez a megosztás van. Házimunka a nőé... sajnos. Régi felfogású.
folytatva...
Mondjuk néha szeretném ha ki lennék szolgálva. Egy kávé reggel vagy ilyesmi, de sajnos ez is házimunka és ez is a nő feladata. Mostanában legalább kiszolgálja magát kávéval, de pl. ha otthon vagyok, akkor az üdítőt is nekem kell a szobába hordanom neki.
Úgy évente 1x legalább ha kiszolgálnának jó lenne, de sajnos a pasik bunkók, úgyhogy ezt csinálom évek óta. Szerintünk a női 8 óra munka nem olyan kemény, mint nekik. Sajnos a pasik esze sosem jön meg. A nő hülyére dolgozhatja magát.
Jó neked! Én tegnap este 8-kor álltam neki főzni. Bár 9-kor már kajáltunk, de tök szívás ez a női lét! Aztán örülsz, hogy ágyba esel, mert másnap munka és kelés korán!
Mi nem nagyon járunk étterembe, mivel olcsóbb az otthoni főzés. Sajnos ebben a világban már nem engedheti meg magának az ember, hogy annyiért kajáljon egy étterembe, amennyiből 3-4 főre megfőz otthon. ---> persze más ha van pénze, ill. lenne pénze az embernek.
Sajnos egész nap dolgozok, 5-kor kelek és 6-7 felé érek haza.
Nálunk nagyon kedv kérdése, ha a párom (ffi) látja, hogy nincs kedvem (nő) mosogatni (vagy mert halomban áll a mosatlan), akkor elmosogatja, de ha itthon vagyok és van időm, akkor én csinálom meg. A takarítást ő gyorsabban elintézi és ugyanolyan látványos, mintha én csinálnám, de ketten vagyunk a leghatékonyabbak. A főzés cseppet sem érdekli, nem is tud főzni, így az az én reszortom, a szennyes berakása pedig nem nagy cucc számára, de teregetni nem szeret.
Szóval mi nem osztjuk be, figyeljük a másik igényeit és persze a lakás állapotát :)
Én itthon vagyok két kicsivel, így jobban ráérek, hétköznap rám marad a házimunka, főzés, mosás minden. Nem is várom el a páromtól, hogy fáradtan este hazaér, és akkor álljon neki mosogatni.
7végén segít felporszívózni, vagy a konyhában besegít,de nekem már az is segítség, ha ő vigyáz a gyerekekre, és addig gyorsan elvégzem amiket kell.
Ha majd visszamegyek dolgozni, akkor biztosan el lesz osztva kettőnk között a házimunka, mert akkor már nekem sem lesz annyi időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!