Házaspárok, hogyan osztjátok fel egymásközt a házimunkát?
Kedves válaszolók!
Köszönöm a pontos és érthető válaszokat! Éppen ezekre volt szükségem! Most már mindent tudok!
Asszony csinálja amit kell, én meg tekézek meg iszok, ráiszok egész nap. Aztán ha nem tetszik valami neki akkor csak annyit mondok: "K.ssolj k.rva!".
Vidéki men F/37
Szia!
Ugyan még nem vagyunk összeházasodva, csak együtt lakunk, de azért leírom.
Nekünk csak az emeletet kell rendben tartanunk, mert párom szülei is itt laknak. Mi ketten a házimunkát mindig együtt csináljuk. Nekünk így egyszerűbb, illetve tudunk közben beszélgetni, és legalább nem unalmas.
Alsó szintet anyósom szokta rendben tartani, illetve főzni és mosogatni is ő szokott. De ha megkér minket valamire akkor szívesen segítünk neki.
19L
Attól függően, hogy éppen kinek van több ideje/kedve/energiája.
Kivéve a nagy fizikai erőt igénylő dolgok (pl nehéz dolgok emelése), mert arról orvosilag le vagyok tiltva a gerincem miatt. Mondjuk ilyen 5 évente egyszer van, a karton vizet meg a férjem hozza fel, én inkább a többit.
sajnos (vagy nem) olyan típus vagyok, aki úgy érzi, h csak akkor jó, ha én csinálom.
ezáltal kedves kicsi párom le van bannolva mindenféle házimunkáról, mert abból csak nagyobb káosz lenne :)
a szemetet leviszi, bevásárol, cipekedik, néha kitereget, ha úgy jár le a mosás, h én nem vagyok itthon.
a takarítást szívesen megcsinálom, nekem ez nem derogál, mi több, megnyugtat, kikapcsol. jólesik egy kis fizikai munka.
sosem hányom a szemére, h semmit nem csinál, de amire kérem azt szó nélkül elvégzi.
ilyesmin még sosem volt balhé.
Nálunk mindenki csinál mindent! A férjemnek sem derogál elmosogatni, ha én éppen valamiért nem tudtam, de inget is tud vasalni. Ahogy én is lapátoltam már az udvaron földet, lenyírom a füvet stb.
Ő ezt látta otthon. Anyósom sokat dolgozott, mert elég korán saját vállalkozása lett és após ahol tudod besegített. Én pl. apósomtól tanultam meg szépen inget vasalni!:)) Hálás is vagyok érte,hogy így nevelték. Bár azért a takarítást én csinálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!