Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együttélő párok, házaspárok,...

Együttélő párok, házaspárok, hogyan osztjátok meg a házimunkát egymás között?

Figyelt kérdés
Most fogok összeköltözni a barátommal, és nem igazán tudom mire számítsak. Nem igazán szeretem a házimunkát, de főzni szívesen főzök. Van olyan akiknél a főzésen kívül mindent megcsinál a párja?
2010. jan. 2. 20:25
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk egy ideig müködött, hogy én főztem ő takarított..aztán kezdett terhessé válni számára (férfi).. és eszméletlen kupi volt, mert a meló és főzés után, nekem már sem kedvem, sem energiám nem volt takarítani.. többek között ezért is szakítottunk. A szülei meg engem cseszegettek, hogy mennyire nem vagyok házias...
2010. jan. 2. 20:29
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
A főzést én csinálom,viszont mosogatni néha elmosogat,akár szó nélkül is.A takarítást is megcsinálná,csak azért nem bízom rá,mert én szeretek takarítani,és úgy érzem az a tiszta amit én csinálok.Amúgy segít mindenben,pl a mindennapi bevásárlás 100% -osan az ő dolga.Csak a nagy bevásárlást csináljuk együtt.
2010. jan. 2. 20:33
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk inkább a párom főz, én csak olyan "modern" dolgokat főzök, amiben én vagyok a jobb. Tehát a főzés közös :)Mosogatás is, mikor ki a soros. Felmosni-porszívózni-takarítanit én szoktam, a mosásban-teregetésben segít. A vasalás pedig az ő reszortja. Isteni szerencsém van egy ilyen pasival :) Több mint 1éve élünk együtt, házimunka miatt nem volt igazán összetűzésünk. Max., hogy az olajos tepsit ki mossa el :D
2010. jan. 2. 20:38
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindent megcsinál szó nélkül. Nincs olyat amit ha kérném se tenne meg. Mosni azért én szoktam. Egy főnyeremény a párom. Ő nappal van otthon így mire én hazaérek sokszor bevásárol, főz valami gyorsat, felsöpör, fát vág össze.... délután alszik, este megy dolgozni. Van olyan nap , napok hogy az ég világon semmi dolgom csak pihenni:)
2010. jan. 2. 20:39
 5/29 anonim ***** válasza:
73%

Majd kialakul, nem lehet ezt sablonra erőltetni!

Egyébként nálunk (tizenx év után is) változó.

Évek eltelte után ő is elkezdett főzni, ma már kiflit is süt meg pizzát. Tehát mindketten főzünk.

Mindketten mosogatunk (inkább én, de ha megkérem, mindig segít), a takarításba is beszáll, a mosást is beteszi ha nagyon muszáj, bár a bugyikat nincs türelme kitekergetni:-).

Portörlés, vasalás rám marad, bár ha kell, simán kivasal bármit.

Majd összecsiszolódtok, meglátod. Sok boldogságot Nektek!

2010. jan. 2. 20:40
 6/29 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk sincs ebből probléma:))

A főzni én főzök azt nem engedem ki a kezemből:)

Mosni is én mosok.Mosogatás,porszívózás,törölgetés,bevásárlást mikor ki csinálja.Szerencsés vagyok ilyen szempontból egy szó nélkül megcsinálja a házimunkát a férjem.))

2010. jan. 2. 20:44
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Én főzök és általában én csinálok mindent már egy ideje. Férjem addig foglalkozik a 4 hónapos babánkkal. Előtte általában porszívózott és nagyon finom pörkölteket csinált :)

Most örülök, ha néha átadhatom a kislányunkat, így szívesen csinálok mindent.

2010. jan. 2. 21:01
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is teljes a munkamegosztás: párom porszívóz, port töröl, takarít, ő intézi a heti bevásárlást, a mosogatás közös, mert mindketten szeretjük. Én mosok, meg a "vizes munkák" fürdő, wc, mosogató takarítása. Főzni mindketten tudunk és szeretünk. Szóval nálunk nincs abból gond, hogy ki mit csinál.
2010. jan. 2. 21:10
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Én főzök,és takarítok is,de sokszor van rá példa,hogy a párom leveszi a vállamról a terhet,akár kérés nélkül is!Mondjuk boltba inkább ő jár,nagyobb vásárlásokat együtt intézzük.Házimunkán eddig még nem vesztünk össze.
2010. jan. 2. 21:17
 10/29 anonim ***** válasza:
41%

nálunk a pasim csak a mosogatógépet pakolja....

fél éve költöztünk össze..

21L

2010. jan. 2. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!