Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együttélő párok, házaspárok,...

Együttélő párok, házaspárok, hogyan osztjátok meg a házimunkát egymás között?

Figyelt kérdés
Most fogok összeköltözni a barátommal, és nem igazán tudom mire számítsak. Nem igazán szeretem a házimunkát, de főzni szívesen főzök. Van olyan akiknél a főzésen kívül mindent megcsinál a párja?
2010. jan. 2. 20:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
50%

Szia.Nálunk is munkamegosztás van,az elejétől fogva(leültünk megbeszélni),még úgy is,hogy én most itthon vagyok a kislányunkkal(14 hónapos).Természetesen a gyerek körüli teendőkön is osztozunk,ami szerinte/szerintem a legtermészetesebb dolog.Ő csinálja a ház körüli teendőket(épp felújjítunk)ezen felül,porszívózik,portöröl(ezt utálok).A havi 1 nagybevásárlást együtt intézzük(nem rajong érte)a kicsiket én.Én főzök,mosok-teregetek.Mosogatni rühellek(ő is,soha nem mosogatott),ezért kaptam egy mosogatógépet (1.5 éve)szülinapomra.Vasalni nem szoktam(inkább úgy teregetek)csak,ha valami olyat veszünk fel pl.ing.

Minden csak megállapodás kérdése.Nekem soha nem volt olyan párom,aki semmit nem csinált.Nem is tűrtem volna.Nem 100 évvel ezelőtt élünk,hogy a nő nem dolgozik és ezért az ő feladata a háztartás és a gyereknevelés.

2010. jan. 7. 13:12
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk semmi ilyesmit nem csinál a párom. Nekem jut rá időm, mert GYED-en vagyok és egyébként is jobban szeretem, ha a magam alaposságával van megcsinálva minden.

Szerintem összeköltözés előtt mindenképpen beszéljétek meg, hogy ki mit csinál, mert ebből később komoly összetűzések lehetnek.

Ha egyikőtök sem akarja csinálni és megtehetitek, akkor béreljetek fel valakit, aki egy hónapban egyszer megcsinál mindent.

2010. jan. 7. 13:58
 23/29 anonim ***** válasza:
A mosáson vasaláson kívül mindent megcsinál a férjem.
2010. jan. 7. 15:30
 24/29 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Úgy értem mindenben szokott segíteni.Ha elmaradok valamiben,vagy fáradt vagyok esetleg kedvem nincs.
2010. jan. 7. 15:33
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Alapban én csinálok mindent, de a férjem megtesz bármit ha kell. Az anyja így nevelte már, csak azért. Otthon elvárás volt hogy vasalja ki az ingét, mosogasson, felmosson stb. Az apám semmit nem tett meg. Minden ruháját úgy készítettük ki anyuval. Furcsa volt nekem is, de már megszoktam hogy vannak jól nevelt férfiak is. A fiainkat is eszerint fogom nevelni.
2010. jan. 7. 18:21
 26/29 anonim ***** válasza:
Mi is már a legelején eloszottuk a munkát egymás között a párommal. Nagy szerencsém van vele, mert amiket utálok azt megcsinálja ő. Én főzök, bepakolom a szennyest, teregetek, ő pedig mosogat, vasal, porszívózik. A lakás takarítást is elosztjuk, a wct ő szokja csinálni (azt is nagyon utálom). Szóval mi tök jól elvagyunk :) ez a munkamegosztás azért is jó, mert amikor hazaérek megfőzök, utána megjön, kajálunk, aztán ő mosogat, vasal, amikor kell, addig én tvzhetek emg netezhetek kicsit. Szóval ajánlom neked is ezt a megosztást. Meg amúgy nem is kell mindennap főzni, több napra is lehet előre... ilyenkor én csak lazsálok :) Ha az elején megszokjátok utána már általában nincs vita belőle.
2010. jan. 7. 22:18
 27/29 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, lemaradt h nő vagyok, talán ez nem világos, bár a főzést úgynézem nagyjából mindenhol a nő csinálja
2010. jan. 7. 22:23
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én rábíztam a feleségemre, mégiscsak az ő szakterülete, én csak a tévé nézésben segítek egy kicsit.
2010. jan. 7. 22:45
 29/29 anonim ***** válasza:

Szia, az az igazsag, hogy rengeteget szamit, hogy otthonrol mit hoz a parod! Vagy ha mar elt egyedul, a szuleitol kulon, es kenytelen volt fozni, mosni, takaritani, akkor tudja ertekelni azt!

Tehat nem mindegy, hogy az a ferfi akivel osszekoltozunk mit hoz magaval.

Nalunk kb. felesbe megy a dolog, en utalok fozni, viszont nem gond elmosogatni es mosni, teregetni sem (ez a legkonnyebb munka szerintem). Neha morog a parom, de azert kiporszivoz, es szo nelkul vasal is inget maganak.

Vasalni pl. eleg ha egyet-egyet vasalsz csak ki, eppen azt, amire szuksegetek van. Igy gyorsabb, es soha nem fogod megutalni a vasalast. Jobb, mintha orakon at vasalsz egyszerre. Persze ha gyerekek lesznek mar, akkor muszaj lesz egyszerre tobbet is elvasalni mar.

Minden esetre szoktasd a parodat ra minden hazimunkara, es vard el tole, hogy segitsen neked! Es helyetted! Sok sikert a kozos elethez!:)

2010. jan. 7. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!