Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együttélő párok, házaspárok,...

Együttélő párok, házaspárok, hogyan osztjátok meg a házimunkát egymás között?

Figyelt kérdés
Most fogok összeköltözni a barátommal, és nem igazán tudom mire számítsak. Nem igazán szeretem a házimunkát, de főzni szívesen főzök. Van olyan akiknél a főzésen kívül mindent megcsinál a párja?
2010. jan. 2. 20:25
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Úgy látom azért sok helyen nincs ebből probléma, és nem is mindegyik férfi olyan lusta mint a sztereotípia szerint :)

Akiknél sokat segít a párjuk, az az elejétől van így, vagy ők szoktatták valahogy rá erre?

Azt akarom, hogy a barátom ne érezze úgy hogy túl sok mindent kell majd csinálnia, de azért minél több dolgot szeretnék rá "áthárítani"... De úgy érzem ő is lusta lesz ehhez kicsit, és majd azt hiszi hogy én fogok csinálni mindent (ottthon nem volt sok dolga).

Jobb ha az elején közlöm vele ezt a felosztást (én főzök, bevásárolok, a többi viszont, pl mosogatás, vasalás, takarítás az ő dolga) vagy szép lassan kérjem meg egyre több dologra?

2010. jan. 3. 17:10
 12/29 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem csapjál bele a lecsóba, nyugodtan, érvekkel mondd el neki, hogy milyen megosztásban szeretnéd és miért. Attól mert eddig nem nagyon kellett otthon semmit csinálnia egy KÖZÖS életben, háztartásban vannak bizonyos kötelezettségek, amik rá is ugyanúgy vonatkoznak. Lehet nagy a szám, mert én a páromat már "készen" kaptam és hosszútávú kapcsolataimban természetes volt a társaimnak, hogy jól vagy rosszul, de kiveszik a részüket az otthon munkából. Igaz volt úgy hogy stikába kellett utánacsinálni valamit, de ez még belefért.:)
2010. jan. 5. 13:39
 13/29 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem is tisztázd vele rögtön az elején,mit szeretnél,de azért kérdezd meg,mi az,mait ő szívesen elvállalna.Akkor nem lehet később konfliktus belőle,ha már rögtön az elején higgadtan,kedvesen tisztázzátok.Mondjuk a porszívózás,mosogatás,törölgetés,vagy a mosógépbe bepakolás,esetleg a bevásárlás mind-mond olyan dolgok,hogy ő is könnyedén meg tudná csinálni,a többit meg Te.Beszéljétek meg.Mondjuk az én páromat az anyja eleve háziasnak nevelte,szóval ebből nem volt gond,mert ezt szokta meg,és magától csinált bizonyos dolgokat.
2010. jan. 5. 15:11
 14/29 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk mindent megcsinál a férjem. Állati nagy mázlim van vele!
2010. jan. 6. 15:29
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy itt olvasgattam, az összes válaszoló szerencsésnek mondhatja magát. Dehát kivételek mindig vannak.. Nálunk én csinálok mindent, főzés, mosás, takarítás, stb.. Ha épp olyan kedve van, vagy már kiborulok, akkor megfürdeti a gyerekeket.. Valószínűleg ezt én csesztem el, még az elején, akkor kellett volna befogni, és nem a számat!:)
2010. jan. 6. 15:33
 16/29 A kérdező kommentje:

Nah akkor ezekszerint akkor jobb az elején tisztázni a dolgokat, úgyhogy az elején kiosztom a feladatait.

kiváncsi vagyok h mit fog szólni hozzá, h én csak a főzést meg a bevásárlást csinálom, de végülis az se baj ha még egykét dolgot még nekem kell, csak csak mosogatni ne kelljen!!! :)

2010. jan. 6. 15:41
 17/29 A kérdező kommentje:

15:29

uhh és azt hogy? ő főz is? hogy vetted rá? :)))

2010. jan. 6. 15:42
 18/29 anonim ***** válasza:
75%

15:29 vagyok

Igen, teljesen mindent, tehát még a főzést is.

Hát egyrészt mázli, másrészt meg csak "idomítás" kérdése

Bár ő többet van otthon mint én (melóm miatt), úgyhogy addig szokott főzni mosni takarítani, de néha előfordul hogy én pihizek amíg ő még nagyban takarít :) de jó így mert megszokta h így van, és nem kell állandóan nyaggatni egymást, hogy ezt még mosogasd el lécci stb

meg persze azért ha fáradt, vagy hétvége van akkor én is főzök meg cisnálok eztazt...

2010. jan. 6. 15:50
 19/29 A kérdező kommentje:

uhh... nem gondoltam volna h van ilyen pasi :)

nálunk is ezt kéne :D mondjuk én biztos nem lennék ilyen ügyes az "idomításban" :DDD

2010. jan. 6. 15:55
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Én most kisbabával vagyok itthon és én csinálok minden házimunkát plusz a baba körüli dolgokat, de a férjem tisztába teszi hétvégén, ha kell vagy ha kérem, akkor felporszívóz, de csak ritkán kérem meg, ha már nagyon elfáradok vagy mást csinálok. Nagyon szeretek neki főzni, mert ő nem nagyon tud, és engem kifejezetten zavar, ha valaki ott van a konyhában, amikor főzök. Úgyhogy azt mindig én csinálom. Szeretem én csinálni itthon a dolgokat, mert akkor tudom, hogy meg van csinálva rendesen. A férjem ált. este 8-9-ig is dolgozik, szóval jobb levenni róla ezt a "terhet". Ha megyek majd dolgozni, főzni tuti, hogy még mindig én fogok és mosogatni, felmosni meg mosni, teregetni is, mert ezeket a férjem utálja. A porszívózást majd átadom neki akkor. Én ezzel meg vagyok így elégedve, mert úgyis itthon vagyok. Munka mellett biztos, hogy nehezebb meg nincs nálunk patyolat tisztaság minden nap, de gondolom, hogy a legtöbb kisbabásnál ez így van.

23/N

2010. jan. 6. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!