Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ekkora borzalmas...

Tényleg ekkora borzalmas bunkó dolog, hogy üvegből iszok?

Figyelt kérdés

Nálunk otthon mindenki üvegből iszik... és ha átmegyek a bnőmékhez egyszerűen nem tudom megszokni mindig beleiszok véletlenül az üvegbe és úgy néznek rám mint a leprásra meg h akkor már igyam meg az egészet...

Mit finnyáznak? Nincs semmi bajom.

Ez most tényleg annyira nagyon bunkó dolog?!

18/F

2012. jan. 5. 12:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
nem lennék a barátnőd
2012. jan. 5. 14:07
 52/77 anonim ***** válasza:
84%

Nálam ez nem nem függ össze azzal, hogy a másik egészséges.

A dolog egyszerű, a férjemmel csókolózom, ergo nyálcsere van. Üvegből iszunk egymás után, ott is, bármennyire is ügyelne az ember.

Más emberrel viszont nem vagyok hajlandó nyálcserére.

Nos ezért nem iszom más után az üvegből.

2012. jan. 5. 14:10
 53/77 anonim ***** válasza:
96%

Ez nem társadalmi norma. Hanem egyéni preferáció.

És tekintet a másik emberre.

Én már 11 évesen, mikor a barátnőmnél aludtam, akkor is képes voltam arra, hogy figyelembe vegyem az ő szokásaikat. Náluk pl. a wc fedele is mindig le volt hajtva, úgy találtam, úgy hagytam. Nem éreztem rabszolgának magam.

2012. jan. 5. 14:12
 54/77 anonim ***** válasza:
100%

Én soha senki után nem iszok, sem üvegből, sem flakonból sem pohárból. De nem is iszom bele a 2 literes flakonokba. Nevezz nyugodtan finnyásnak, de ez undorítónak tűnik :S

Bár, a fazekas dolog nem tűnik olyan durvának.

Figyelj, ha kerülni szeretnéd a konfliktust akkor a barátnődéknél és másoknál türtőztesd magad, otthon csinálhatod nyugodtan. Ha ezt folytatod, a végén még lehet elriasztod a barátnődet vagy megharagudnak rád a szülei.

19/L

2012. jan. 5. 14:15
 55/77 bánomisén ***** válasza:
100%

Kérdező, ha nekem utánad kellene innom, akkor elhánynám magam. Nem azért, mert ez a társadalmi norma, hanem mert undorítónak tartom azt, hogy egy vadidegen testnedveivel érintkezzek. És ha nálam innál bele az üvegbe, akkor nem a társadalom vágna ki seperc alatt a lakásomból, hanem én.

Mellesleg nem foglalkozom a társadalmi normákkal, nem is azok szerint élek. Ami viszont gusztustalan a számomra, az gusztustalan, akárhogy csűröd-csavarod is a dolgot.

2012. jan. 5. 14:15
 56/77 anonim ***** válasza:
100%

Bunkóság.

Azért mert otthon megteszed, attól még más házánál nem kéne.

2012. jan. 5. 14:20
 57/77 anonim ***** válasza:
60%

Azért legalább olvassátok már el a linkemet, és próbáljátok meg értelmezni azt. Idézem:

"olyan magatartás-előírások, amelyek a lehetséges magatartások szerint előírják a helyeset és a követendőt, az előírás be nem tartása esetére hátrányos következményt helyeznek kilátásba"

Előírás: ne igyál a másik után a palackból, mert nem egészséges, gusztustalan. Miért tartod gusztustalannak? Mert a szüleid megtanítottak rá tipikusan gyerekkorodban. A gyenge normasértést nem szankcionáljuk (pl. ha a párod után iszol), de az erős normasértést igen.

Szankció: épp most hordtuk el a kérdezőt mindennek (én épp parasztnak).

Értitek?

2012. jan. 5. 14:21
 58/77 anonim ***** válasza:
85%
És hogy ha a barátnőd/aakárki más nálatok beleköp az ételbe, mert otthon ez a szokás. És utána még ő van felháborodva, hogy egyétek már meg mert ez jó dolog.
2012. jan. 5. 14:21
 59/77 A kérdező kommentje:
Ha beleköp a kajába, akkor nem normális...
2012. jan. 5. 14:31
 60/77 A kérdező kommentje:
De egyébként megenném én nem undorodok az ilyenektől de nem normális dolog :D
2012. jan. 5. 14:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!