Tényleg ekkora borzalmas bunkó dolog, hogy üvegből iszok?
Nálunk otthon mindenki üvegből iszik... és ha átmegyek a bnőmékhez egyszerűen nem tudom megszokni mindig beleiszok véletlenül az üvegbe és úgy néznek rám mint a leprásra meg h akkor már igyam meg az egészet...
Mit finnyáznak? Nincs semmi bajom.
Ez most tényleg annyira nagyon bunkó dolog?!
18/F
Társadalmi normák... Uhhh.
nem kéne elítélni, aki nem a "társadalmi normák" szerint él, mint a kérdező. Ő egy lazább családban nőtt fel. Tény, hogy a szülők felhívhatták volna a figyelmét, hogy a világ tele van "a társadalmi szokásokat kritikátlanul benyelőkkel", és ha velük van, alkalmazkodjon, vagy vállalja fel, hogy kinézik, és ne csodálkozzon.
Ezek után máris eldöntheti, hogy mikor, hol és milyen alkalmakkor alkalmazkodik, avagy nem.
Egy szabad "paraszt" üzen a rabszolgáknak.
#41:
Két orosz alternatív művész beszélget berúgva Párizs egyik előkelő presszójában.
- Te, Igor, szerinted mi lenne, ha beleszarnék a zongorába ?
- Á, hagyd, úgysem értenék...
Érted?
13:48
Nem, az nem a társadalmi elvárás kérdése, hogy nem szívesen iszom más után. Ez az én egyéni elvárásom, hogy ne kényszerítsen senki olyasmire, amitől undorodom. Szerintem sokan vagyunk ezzel így, például a kérdező barátnőjének a családja is és még a válaszolók közül is többen, ahogy látom.
Azért mondtuk, amit mondtunk, mert nem akarjuk másoktól rabszolgaként eltűrni, hogy ránk erőltessék a saját szokásaikat a saját lakásunkban. Ennyit a rabszolgaságról és a szabadságról :-)
Szabad paraszt!
Nekem ne mondd, hogy a szabadság ez. Az emberek többsége nem azért nem iszik az idegen után, mert az a társadalmi norma, hanem mert nem akar.
Nincs lefektetve sehol, hogy sz@rás után moss kezet, ha valahova belépsz, törölj lábat, stb. és mégis megteszed.
De igen azért nem iszik mert az társadalmi norma, azért nem akar mert társadalmi norma!
Mert egyébként egy nagy baromság mert semmi bajod nem lesz tőle.
Ahogy a fazékból evéstől sem :P
"Mert egyébként egy nagy baromság mert semmi bajod nem lesz tőle. " - cseppfertőzéssel terjedő kórokozókról hallottál már?
Többiek: az egyéni igényeid azért diktálják ezt (hogy ne igyál flakonból), mert egy társadalmi normát fogadtál el, és beépítetted a normarendszeredbe (interiorizáció). Máskülönben honnan tudnád, hogy ez így "szokás"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!