Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt el kellene tűrnöm vagy ez...

Ezt el kellene tűrnöm vagy ez már tényleg túlzás?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a véleményetekre, tanácsotokra a következő szituációról. A fiam, aki 36 éves pár hónapja ismerkedett meg egy 23 éves lánnyal, akinek van egy 4 éves kislánya egy előző kapcsolatából. 3 hónap ismerettség után a lány a kislányával hozzánk költözött. Nekem természetesen ezzel nem volt semmi problémám, de mikor beköltözött, azt mondta, hogy mivel neki nincs munkahelye, fizessem a kaja részüket és végülis az összes egyéb költséget (cigizik, iszik). Ez körülbelül havi 50 ezer extra kiadás nekem. Úgy érzem, hogy kihasznál minket. Nem arról van szó, hogy paranoiás anyósjelölt vagyok, de a fiamnak volt már egy házassága, amiben a felesége anyagilag kihasználta a családot (akkor is itt laktak nálunk) és a közös gyereket itt is hagyta a volt feleség, így én és az édesanyám neveljük, mert a fiam sem foglalkozik vele. A fiam sajnos nem dolgos ember, csak 4 órában doolgozik és azt sem nagy örömmel. Mivel neki alig van bevétele, nem tud ellátni egy családot, de még magát sem, mert több a kiadása, mint a bevétele. Én mindig segítettem, de most úgy érzem, hogy ez már sok és ez a nő egyértelműen ki akar minket használni. A fiamnak hiába mondom, nem hallgat rám. Azt tervezi, hogy egy ötödik szobát alakít ki a házban (az én pénzemen), hogy a barátnője kislányának is legyen saját szobája. Én úgy érzem, hogy nem vagyok köteles két idegen embert ilyen szinten eltartani. Mert igen is, számomra ők idegenek, akik most költöztek ide, de máris olyanokat mond nekem a kislány, hogy takarodjak a házból (amit két kezemmel építettem annak idején). 2 munkahelyem van már közel 20 éve, hogy fenn tudjak mindent tartani. Úgy érzem, hogy most 59 évesen már megtehetném, hogy veszek új ruhákat és kicsit költök magamra is. Ehelyett a fiamat és az aktuális barátnő(i)t kell eltartanom. Nem akarok önző lenni, de úgy érzem, hogy a fiamnak 36 évesen már meg kellene állni a lábán, de zsarol engem és nem tudok én sem nemet mondani. Mit tegyek? Úgy érzem, hogy nem bírom tovább, de a házból nem akarok kiköltözni. Erre tettem fel az életemet. A fiam, én és a nagymamája (az én édesanyám) egy házban lakunk. Mivel egyes gyerek, ő fogja örökölni a házat, szóval ezért nem költöztünk soha szét. Neki nincs is meg az anyagi háttere arra, hogy elköltözzön. Ti hogy érzitek? Ezt már nem tudom lenyelni. Úgy érzem, hogy ez már élősködés.
2009. máj. 17. 18:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
100%
Hogy vagytok? Változott valami?
2009. jún. 11. 14:07
 72/80 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érteklődést! Már elköltöztek. Nem lett a bővítésből semmi, mert a fiam azt mondta, hogy nem tart rá igényt, hogy a saját házából kirekesszék, inkább albérletbe mennek. Nem szólnak hozzám, nem köszönnek még édesanyámnak sem. A fiam nem engedi ide az unokámat, mert tudja, hogy ezzel bánthat a leginkább. Most azon vagyok, hogy hozzám kerüljön. A hölgyike megmondta, hogy ő dolgozni nem fog, azért jött el a szülői háztól, mert ott dolgoznia kellett. Szóval ezek után engem ez a nő meg az ő gyereke és a fiam nem érdekel, csak az unokám, akit próbálok vissza kapni, hogy normális értékrenddel nőjjön fel és ne naplopó legyen. Búcsúzóul a hölgy kislánya annyit mondott, hogy szerinte nekem kellene menni, nem nekik, mert ez az ő házuk! (amit mellesleg én építettem a megboldogult férjemmel) Gondolom, hogy 4 évesen ezt nem magától találta ki, de már ő is úgy van nevelve, ahogy az anyja, szóval nem csoda... hirtelen felindulásból mentek albérletbe, nem tudom, hogy hogy fognak megélni.
2009. jún. 11. 15:51
 73/80 anonim ***** válasza:
100%

Pont a múltkor gondoltam erre a kérdésre, hogy vajon miújság azóta...

A kislányt az anyja nevelte így, nem tehet róla... de neked nem is kell vele foglalkoznod.

A fiadéknak nincs igaza, ne legyen felháborodva! Majd megbékél idővel, ne aggódj.

Különben is te helyesen cselekedtél.

Az unokáid mennyi idősek is? Mert azt gondolom bárhogy nevelhetik őket, ha felnőnek saját véleményük lesz és hiába akarják őket ellened nevelni később átlátnak a szitán.

Remélem azért karácsonykor és egyebekkor elviszik hozzád az unokákat. Olyankor legyél velük kedves, hogy kérjék a fiadat, hogy mehessenek hozzád többet.

De nem ártana ügyvéddel is beszélni, és utánajárni, hogy a te unokáid veled élhessenek. sajnos ebben nem tudok segíteni, mert nem értek hozzá és ismerősöm sincs aki jártas ilyenben.

Helyesen cselekedtél, nehogy bűntudatod legyen. A fiad hogy is fogalmazzak, nem tiszteletre méltóan viselkedik... ő érezhetné rosszul magát.

Majd ha nem lesz pénzük megy kibékülni... de hagyd csak kicsit, hadd tudja meg milyen is ez.

A ház pedig a tiéd és ha nem becsüli meg, hogy te építetted akkor egy hatalmas pofont érdemelne.

Szerintem most az lesz, hogy a nagy szegénységben összevesznek, hogy a nő nem dolgozik. Lehet akkor a fiad is észhez tér. Ha meg nem, akkor úgy kell neki. Ennél többet nem tehetsz.

Nyugodjatok meg az anyukáddal és törődjetek végre magatokkal is. Jó egészséget kívánok!

2009. jún. 11. 19:08
 74/80 anonim ***** válasza:
67%
Hogyhogy a saját házából?:O
2009. jún. 11. 19:26
 75/80 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi lennék, miből tudnak most hirtelen albérletet is fizetni, meg megélni és eltartani az unokádat.
2009. jún. 11. 20:12
 76/80 anonim ***** válasza:
100%
Gondolod, hogy ennyire előre terveznek?:D Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.
2009. jún. 11. 22:14
 77/80 A kérdező kommentje:
Én látom előre, hogy mi lesz. Vissza fognak jönni, mert nem fognak tudni megélni. Persze, ők vannak megsértődve, szóval elvárnák, hogy bocsánatot kérjek. Az unokámat szeretném magamhoz venni és nem azért, mert ellenem fordítanák, hanem főleg azért, mert akkor olyan link alak lenne belőle, mint ők. Látszik a kislányon is, hogy a "nevelés" mit tett. 1 unokám van csak egyébként. Nekem semmi közöm ahhoz a kislányhoz szerencsére.
2009. jún. 12. 05:26
 78/80 anonim ***** válasza:
77%
Őt biztosan nem kényeztetnék el:/ Mindenesetre hadd játsszák a haragost még egy kicsit.
2009. jún. 13. 17:37
 79/80 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld az érzelmeidet a józan ész mögé sorolni. Még mindig úgy érzem a kommentjeid láttán, hogy az érzelmeid sokkal erősebbek, mint az észérvek. Most semmi más nem segít se neked, se a családodnak, csak az, ha józanul, higgadtan döntesz és nem engedsz semmiféle érzelmi zsarolásnak. Hidd el, a legnagyobb megdöbbenést és észhez térést a fiad és a barátnője részéről csak az hozná meg, ha látnák, hogy nem tudnak rád hatni a viselkedésükkel, csak a tényekkel.
2009. jún. 13. 19:47
 80/80 Kockasajt123 ***** válasza:

Ha nem is ennyire, de hasonló cipőben járok.

Én örülni fogok, ha megszabadolok tőlük.

2013. máj. 22. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!