Ezt el kellene tűrnöm vagy ez már tényleg túlzás?
Egyszerűen rakd ki a fiadékat otthonról! Nagyon jól látod a helyzetet, hogy a fiad és most már a barátnője is a nyakadon élősködnek, és bizony te is hibás vagy abban, hogy a helyzet idáig fajult! Ha jól értem, akkor neked e kell tartanod a fiad, a volt menyedtől született unokád, a fiad új barátnőjét, és annak a gyerekét, azaz összesen magaddal együtt öt embert!
Azt írod, hogy a fiad nem túl szorgalmas ember, hiszen csak négy órában dolgozik. A barátnő pedig egyáltalán nem dolgozik (pedig négyéves gyerek mellett már igencsak lehetne, legalább félállást vállalni). Innentől kezdve nekem nem lenne kérdés: vagy elmennek dolgozni mindketten, és nem csak viszik, hanem hozzák is a pénzt, vagy mehetnek, ahová akarnak. Elhiszem, hogy anyaként neked nehéz rászánnod magad erre a lépésre, de hidd el, vagy most neveled felnőtté a fiad, vagy soha. 36 éves ember ne lógjon az anyja nyakán családostul, még akkor sem, ha ő a lakás örököse. Ha te még élsz pl. 30 évet, akkor a végén az utolsó fillér nyugdíjadból is kiforgatna? Vagy hogy képzeli? Szóval szerintem az ultimátum itt az egyetlen megoldás: vagy dolgoznak, vagy repülnek. Az örökséget meg megkapja a halálod után, addig hadd élvezd az sok évtizedes kemény munkád gyümölcsét!
Bocs, de leesett az állam attól, amit itt olvastam. El nem tudom képzelni, mi ebben neked a jó és miért tartod el a fiadat és a hozzá csapódó embereket? Mi az hogy zsarol? Mivel? Miért nem tudsz nemet mondani? Egy anyának nem az a dolga, kötelessége, hogy eltartsa a felnőtt gyerekét, hanem hogy önállóvá nevelje. Sajnos Te csináltál egy élősködő parazitát a fiadból, de mégis mikor szeretnéd ezt megváltoztatni? Szerintem bőven megér néhány ajtócsapkodást, kemény vitát, hogy végre a sarkadra állj és zárd el a pénztárcádat. Igenis költsd magadra egy részét, a többit pedig tedd félre akkorra, amikor már nem tudsz dolgozni. Egyet előre borítékolok, nem a fiad lesz az, aki segít majd rajtad, ha már nem leszel annyira aktív, mint most, mert sajnos ő nem tanulta meg tőled, mi az, hogy kötelesség vállalás, felelősség, mert búrában tartottad.
Még talán nem késő megmutatni, hogy nem neked kell finanszírozni a fiad és a nője életét. Nem egy fiatalt ismerek, aki most hálás a szüleinek, mert évekkel ez előtt rákényszerítették őket az önállóságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!