Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt el kellene tűrnöm vagy ez...

Ezt el kellene tűrnöm vagy ez már tényleg túlzás?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a véleményetekre, tanácsotokra a következő szituációról. A fiam, aki 36 éves pár hónapja ismerkedett meg egy 23 éves lánnyal, akinek van egy 4 éves kislánya egy előző kapcsolatából. 3 hónap ismerettség után a lány a kislányával hozzánk költözött. Nekem természetesen ezzel nem volt semmi problémám, de mikor beköltözött, azt mondta, hogy mivel neki nincs munkahelye, fizessem a kaja részüket és végülis az összes egyéb költséget (cigizik, iszik). Ez körülbelül havi 50 ezer extra kiadás nekem. Úgy érzem, hogy kihasznál minket. Nem arról van szó, hogy paranoiás anyósjelölt vagyok, de a fiamnak volt már egy házassága, amiben a felesége anyagilag kihasználta a családot (akkor is itt laktak nálunk) és a közös gyereket itt is hagyta a volt feleség, így én és az édesanyám neveljük, mert a fiam sem foglalkozik vele. A fiam sajnos nem dolgos ember, csak 4 órában doolgozik és azt sem nagy örömmel. Mivel neki alig van bevétele, nem tud ellátni egy családot, de még magát sem, mert több a kiadása, mint a bevétele. Én mindig segítettem, de most úgy érzem, hogy ez már sok és ez a nő egyértelműen ki akar minket használni. A fiamnak hiába mondom, nem hallgat rám. Azt tervezi, hogy egy ötödik szobát alakít ki a házban (az én pénzemen), hogy a barátnője kislányának is legyen saját szobája. Én úgy érzem, hogy nem vagyok köteles két idegen embert ilyen szinten eltartani. Mert igen is, számomra ők idegenek, akik most költöztek ide, de máris olyanokat mond nekem a kislány, hogy takarodjak a házból (amit két kezemmel építettem annak idején). 2 munkahelyem van már közel 20 éve, hogy fenn tudjak mindent tartani. Úgy érzem, hogy most 59 évesen már megtehetném, hogy veszek új ruhákat és kicsit költök magamra is. Ehelyett a fiamat és az aktuális barátnő(i)t kell eltartanom. Nem akarok önző lenni, de úgy érzem, hogy a fiamnak 36 évesen már meg kellene állni a lábán, de zsarol engem és nem tudok én sem nemet mondani. Mit tegyek? Úgy érzem, hogy nem bírom tovább, de a házból nem akarok kiköltözni. Erre tettem fel az életemet. A fiam, én és a nagymamája (az én édesanyám) egy házban lakunk. Mivel egyes gyerek, ő fogja örökölni a házat, szóval ezért nem költöztünk soha szét. Neki nincs is meg az anyagi háttere arra, hogy elköltözzön. Ti hogy érzitek? Ezt már nem tudom lenyelni. Úgy érzem, hogy ez már élősködés.
2009. máj. 17. 18:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/80 anonim ***** válasza:
100%
Ez kifejezetten élősködés. Más kérdés, hogy a fiad 36 évesen miért tart itt, de ezen felesleges már bánkódni. Állj a sarkadra. És nem, nem vagy köteles eltartani senkit. A ház a te neveden van?
2009. máj. 17. 18:56
 2/80 A kérdező kommentje:
A ház fele már a fiam nevén van, a másik fele az enyémen, de ő fogja örökölni. A fiam sajnos itt tart, az apja is ilyen volt. Úgy érzem, hogy örökölte a mentalitását és nem szeret dolgozni és a világ legszerencsétlenebbje a nők terén. Mindig olyan nőt talál, aki ráakaszkodik és a vége az, hogy én tartom el. Ez nem első eset, nem is második, de itt már egy kislány is van és úgy látom, hogy a fiam a házasságot fontolgatja ezzel a lánnyal. Tényleg nem bánnám, de én sem leszek mindig. Miből fogják magukat eltartani, miután meghalok?
2009. máj. 17. 19:00
 3/80 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is élősködés. lehet gonoszan hangzik, de én kitenném őket a házból. meg lehet kövezni, de senkinek sincs joga tönkretenni az édesanyja életét, meg hagyni hogy a barátnője kihasználja. ha a ház a tiéd, akkor megteheted. úgy érzem te vagy a felelős az unokádért(elnézést a tegezésért, de így könnyebb írni), az ő és a magad érdekeit tartsd szem előtt. ha nincs meg az anyagi háttere, akkor majd észbekap, hogy hoppá vagy mehetek a híd alá vagy ennek végetvetek. vagy keressen munkát. felnőtt ember, tartsa el a magát és a barátnőjét.
2009. máj. 17. 19:01
 4/80 anonim ***** válasza:
81%
Nem lehetne eladni a házat és venni 2 külön házat/lakást?
2009. máj. 17. 19:02
 5/80 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen rakd ki a fiadékat otthonról! Nagyon jól látod a helyzetet, hogy a fiad és most már a barátnője is a nyakadon élősködnek, és bizony te is hibás vagy abban, hogy a helyzet idáig fajult! Ha jól értem, akkor neked e kell tartanod a fiad, a volt menyedtől született unokád, a fiad új barátnőjét, és annak a gyerekét, azaz összesen magaddal együtt öt embert!

Azt írod, hogy a fiad nem túl szorgalmas ember, hiszen csak négy órában dolgozik. A barátnő pedig egyáltalán nem dolgozik (pedig négyéves gyerek mellett már igencsak lehetne, legalább félállást vállalni). Innentől kezdve nekem nem lenne kérdés: vagy elmennek dolgozni mindketten, és nem csak viszik, hanem hozzák is a pénzt, vagy mehetnek, ahová akarnak. Elhiszem, hogy anyaként neked nehéz rászánnod magad erre a lépésre, de hidd el, vagy most neveled felnőtté a fiad, vagy soha. 36 éves ember ne lógjon az anyja nyakán családostul, még akkor sem, ha ő a lakás örököse. Ha te még élsz pl. 30 évet, akkor a végén az utolsó fillér nyugdíjadból is kiforgatna? Vagy hogy képzeli? Szóval szerintem az ultimátum itt az egyetlen megoldás: vagy dolgoznak, vagy repülnek. Az örökséget meg megkapja a halálod után, addig hadd élvezd az sok évtizedes kemény munkád gyümölcsét!

2009. máj. 17. 19:03
 6/80 A kérdező kommentje:
Azért nem akarom eladni, mert ezt én építettem és sok dolog ideköt. A fiam szerintem nem is menne bele ilyen herce-hurcába meg tudom, hogy anyagilag semmiféleképpen nem jönnének ki. Nem küldhetem a híd alá. Plusz ugye itt van a gyereke az előző házasságából, akit én nevelek meg az édesanyám is.
2009. máj. 17. 19:04
 7/80 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de leesett az állam attól, amit itt olvastam. El nem tudom képzelni, mi ebben neked a jó és miért tartod el a fiadat és a hozzá csapódó embereket? Mi az hogy zsarol? Mivel? Miért nem tudsz nemet mondani? Egy anyának nem az a dolga, kötelessége, hogy eltartsa a felnőtt gyerekét, hanem hogy önállóvá nevelje. Sajnos Te csináltál egy élősködő parazitát a fiadból, de mégis mikor szeretnéd ezt megváltoztatni? Szerintem bőven megér néhány ajtócsapkodást, kemény vitát, hogy végre a sarkadra állj és zárd el a pénztárcádat. Igenis költsd magadra egy részét, a többit pedig tedd félre akkorra, amikor már nem tudsz dolgozni. Egyet előre borítékolok, nem a fiad lesz az, aki segít majd rajtad, ha már nem leszel annyira aktív, mint most, mert sajnos ő nem tanulta meg tőled, mi az, hogy kötelesség vállalás, felelősség, mert búrában tartottad.

Még talán nem késő megmutatni, hogy nem neked kell finanszírozni a fiad és a nője életét. Nem egy fiatalt ismerek, aki most hálás a szüleinek, mert évekkel ez előtt rákényszerítették őket az önállóságra.

2009. máj. 17. 19:07
 8/80 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez élősködés. Nekem is van egy barátnőm hasonló helyzetben, vele is megbeszéljük, hogy élősködés, de nem tud mit tenni. Pedig az ő saját gyereke nagyon szorgos, csak a lány az, aki élősködik. Ő a fia kedvéért eltűri. De azért az valamivel jobb helyzet a tiédnél, úgy tűnik. Lehet, hogy ilyen világ van, a gyerekkori kényeztetések következménye-e, vagy egyszerűen munkanélküliség, vagy a fiatalok depressziósak, gyógyíthatatlan munkaundor, ki tudja. Valami nagy megrázkódtatás kellene, ami észhez téríti őket. Vagy, ha van pénzed, választasd ketté a lakást, és zárkózz be a magad részébe.
2009. máj. 17. 19:08
 9/80 A kérdező kommentje:
Már nagyon sokszor mondtam a fiamnak, hogy menjen el teljes munkaidőbe dolgozni, de ezt nem teszi meg. Volt, mikor megpróbálta, de vagy kitették vagy kilépett. Nem tudom, hogy még mit tehetnék...az én munkahelyemre is betettem, de azt is otthagyta, mert nem bírta. Egészségügyileg tényleg van problémája, de korántsem életbevágó dolog. Fizikailag nagyon gyenge.
 10/80 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos nem tudsz mit tenni. A ház fele mivel a fiad nevén van, nem teheted ki a házból őket. Az eladásba nem fognak belemenni, mert túl kényelmes ez nekik. Max annyit tehetsz, hogy nem adsz pénzt nekik. A számlák gondolom a neveden vannak, tehát azt nem teheted meg, hogy nem fizeted be őket, illetve a kajából, amit veszel vagy főzöl, abból is enni fognak, ezt nem tudod megakadályozni, de azon felül ne adj pénzt! Hátha megunja a nőcske és elköltözik vagy a fiad elmegy dolgozni, ha mindenáron el akarja tartani.
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!