Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt el kellene tűrnöm vagy ez...

Ezt el kellene tűrnöm vagy ez már tényleg túlzás?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a véleményetekre, tanácsotokra a következő szituációról. A fiam, aki 36 éves pár hónapja ismerkedett meg egy 23 éves lánnyal, akinek van egy 4 éves kislánya egy előző kapcsolatából. 3 hónap ismerettség után a lány a kislányával hozzánk költözött. Nekem természetesen ezzel nem volt semmi problémám, de mikor beköltözött, azt mondta, hogy mivel neki nincs munkahelye, fizessem a kaja részüket és végülis az összes egyéb költséget (cigizik, iszik). Ez körülbelül havi 50 ezer extra kiadás nekem. Úgy érzem, hogy kihasznál minket. Nem arról van szó, hogy paranoiás anyósjelölt vagyok, de a fiamnak volt már egy házassága, amiben a felesége anyagilag kihasználta a családot (akkor is itt laktak nálunk) és a közös gyereket itt is hagyta a volt feleség, így én és az édesanyám neveljük, mert a fiam sem foglalkozik vele. A fiam sajnos nem dolgos ember, csak 4 órában doolgozik és azt sem nagy örömmel. Mivel neki alig van bevétele, nem tud ellátni egy családot, de még magát sem, mert több a kiadása, mint a bevétele. Én mindig segítettem, de most úgy érzem, hogy ez már sok és ez a nő egyértelműen ki akar minket használni. A fiamnak hiába mondom, nem hallgat rám. Azt tervezi, hogy egy ötödik szobát alakít ki a házban (az én pénzemen), hogy a barátnője kislányának is legyen saját szobája. Én úgy érzem, hogy nem vagyok köteles két idegen embert ilyen szinten eltartani. Mert igen is, számomra ők idegenek, akik most költöztek ide, de máris olyanokat mond nekem a kislány, hogy takarodjak a házból (amit két kezemmel építettem annak idején). 2 munkahelyem van már közel 20 éve, hogy fenn tudjak mindent tartani. Úgy érzem, hogy most 59 évesen már megtehetném, hogy veszek új ruhákat és kicsit költök magamra is. Ehelyett a fiamat és az aktuális barátnő(i)t kell eltartanom. Nem akarok önző lenni, de úgy érzem, hogy a fiamnak 36 évesen már meg kellene állni a lábán, de zsarol engem és nem tudok én sem nemet mondani. Mit tegyek? Úgy érzem, hogy nem bírom tovább, de a házból nem akarok kiköltözni. Erre tettem fel az életemet. A fiam, én és a nagymamája (az én édesanyám) egy házban lakunk. Mivel egyes gyerek, ő fogja örökölni a házat, szóval ezért nem költöztünk soha szét. Neki nincs is meg az anyagi háttere arra, hogy elköltözzön. Ti hogy érzitek? Ezt már nem tudom lenyelni. Úgy érzem, hogy ez már élősködés.
2009. máj. 17. 18:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
100%

Sok jó tanácsot kaptál,én már csak kicsit rendszerezném.

1.Tanulj meg nem-et mondani

2.Jogásszal beszéld át,milyen lehetőségeid vannak pl.a ház kettéosztására

3.Ha külön lakásotok lenne, a problémák nagy része megoldódna.Egyszerűen magadra zárod az ajtót,anyukáddal.

4.Neked is kéne / a megoldás,a későbbi nyugodtabb élet érdekében/ bizonyos áldozatot hozni.Fizeted a ház átalakítását,még ha nem is tarthatjátok meg mind a 3 szobát.Döntsd el,mit akarsz.

Igenis,állj a sarkadra!Neked ott van egy anyukád,egy gyerek,ez bőven elég!

5.A gyerek érdekében ugyancsak az ügyvéd tud segíteni,hogy neked ítéljék.

6.SEMMI PÉNZT NE ADJ NEKIK! De vigyázz magadra,és ezt ügyvéd előtt is le kell tisztázni.

7.Ne ajnározd tovább a fiadat,nem érdemli meg.Sajnos.

Érdekelne,hogy döntesz! Mindannyian szorítunk neked.

2009. máj. 22. 18:03
 62/80 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Leültem ezt megbeszélni a fiammal és a barátnőjével. Az eredmény nem volt túl meglepő. Az volt a válaszuk, hogy leválasztanának, ez nekik is jó lenne, mert jobban tudnának magán életet élni. Mivel pénzük nincs, ezért én fogom ezt még utoljára kifizetni. Elmondtam, hogy miről van szó, de azt mondták, hogy a kisfiú sorsáról is dönteni kell. Az apja nem neveli, de azt sem akarja, hogy velem maradjon. Tudja, hogy ez az ütő lap a kezükben, mert nagyszülőnek nem valószínű, hogy megítéli a bíróság a gyereket, ha van épkézláb, nem alkoholista szülője. Annyit mondott, hogy nem akarná, hogy én neveljem, de én meg azt nem akarom, hogy ő nevelje, mert tudom, hogy mennyire felelőtlen és nem is ismeri a saját fiát (nem is akarja, a barátnője lányát inkább részesíti előnyben, de tudom, hogy csak ideiglenesen, hogy tetszelegjen a barátnőnek). Most hogy megsértődtek, ezzel akarnak visszavágni. Tudtam, hogy ez lesz, de meg kellett lépni. Nem hagyom, hogy nevelőintézetbe kerüljön az unokám, bár ott is jobb volna neki, mint a fiaméknál. Ez az, amit nem sikerült megoldani. A többi úgy néz ki, hogy el van intézve. Húzták a szájukat és azóta meg is vannak sértődve (alig szólnak hozzánk), mert tudják, hogy van pénzem (akinek van 2 munkahelye és nem költi el, hogy ne lenne pénze?). Engem ez már nem érdekel, tudtam, hogy így lesz. Tudom, hogy ennek meg kellett történnie és ez az ő érdekük is hosszú távon. Arról nem esett szó, hogy elmegy-e dolgozni a barátnő, de a fiam tengődik. Nem akar dolgozni többet, de rá lesznek kényszerülve, ha külön konyha lesz külön hűtővel és a rezsit is külön fizetjük majd. Most még nem érzik át ennek a súlyát. Édesanyámnak tegnap azt mondták, hogy nem értik ezt a nagy változást és arra gyanakszanak, hogy nekem van valakim (ami nem igaz, de mi lenne ha lenne így 30 év után?). A barátnő megkérdezte édesanyámtól, hogy csak nem elk*rvultam a jólétemben. Ehhez szóljatok hozzá! Nagyon felhúzták az orrukat, de most mutatják meg az igazi arcukat. Főleg a barátnő az obcén megnyilvánulásaival.
2009. máj. 22. 20:17
 63/80 anonim ***** válasza:
100%
Hadd duzzogjanak, mást úgysem nagyon tehetnek.
2009. máj. 22. 20:22
 64/80 A kérdező kommentje:
Elvehetik az unokámat tőlem...tudják, hogy megtehetik és erre fognak menni. A fiam dühében megmondta, hogy semmiképp sem fogja nálam hagyni. Ő nem törődik vele, csak azért venné el, hogy bántson engem.
2009. máj. 22. 20:27
 65/80 anonim ***** válasza:
100%
Csak belekalkulálják a bíróságon, hogy valószínűleg nem tudnák felnevelni.
2009. máj. 22. 20:41
 66/80 anonim ***** válasza:
100%
hagyd hadd vigye az unokád! nem adok neki 2 hetet, és majd könyörögni fog hogy neveld fel a gyereket. ha meg nem igy lesz, akkor menyj szépen biroságra. de elöbb gyüjts össze minden bizonyitékot amit csak tudsz, hogy ellenük tudj védekezni
2009. máj. 22. 22:36
 67/80 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó,hogy "léptél"!Hidd el,ez volt a legnehezebb!Most már indíts el mindent!Itt a nyár,őszre készen lesz a ház.Kisunokád helyzetével csak ezután tudsz foglalkozni.Nem fogják állami gondozásba venni.Egyébként is ha a fiadhoz kerül,csak papíron lesz úgy,mert annyit lesz nálad,mint eddig.Vagy,a fiad talán észheztér,ez még jobb lenne.Keress jó ügyvédet/házmegosztás stb./,jó mesterembereket.A kis "hölgy" beszólásait gyűjtögesd,jó,ha erről tud majd az ügyvéd is.HAJRÁ!

Anyukádra pedig vigyázz,örülj,hogy még van neked!Ne engedd,hogy bántsák!Az unokád úgy fog viselkedni,ahogy most tapasztalja a családi dolgokat.

2009. máj. 23. 06:57
 68/80 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok hozzá, hogy belefogtál végre az életed rendbetételéhez és kívánom, hogy legyen erőd hozzá végigcsinálni, mert csak úgy van értelme. Ne hagyd magad semmilyen szinten zsarolni, mert ahogy látom, arra nagyon érzékeny vagy, ha érzelmileg szorongatnak, pedig egyáltalán nem kéne. Már bocs, de miért érdekes, hogy meg van sértődve a fiad és a nője? Te nem vagy megsértődve a parazitaságuk és a sértegetésük miatt? Az unokáddal azért próbálnak zsarolni, mert más valós eszköze nincs, hogy bántsanak.

Gondolj bele, te és az unokád mindenféleképpen nyersz a változással. Ha a fiad fel szeretné nevelni a lányát, akkor kénytelen lesz megemberelni magát és dolgozni, hogy el tudja tartani. Ez mindenkinek jó lenne. Ha ezt nem teszi meg, akkor meg elveszti a jogalapját hozzá, hogy a saját gyerekét nevelje. Ez elég nagy pofon lenne neki, tán ettől fog észhez térni, mert ez bizony nagy szégyen. Ha ekkora nagy a szájuk, mint ahogy írod, nem ártana néha, ha szembesülnének az életképtelenségükkel, azzal, hogy nélküled gyakorlatilag semmit érők, mert ez a típus kizárólag csak ebből tanul.

Bárcsak valóban lenne valakid, már rég megérdemelnél egy kis örömet, boldogságot, magánéletet. Ne hagyd, hogy a farok csóválja a kutyát, állj végre a sarkadra és kezd önálló életet, mert csak ennek van értelme:).

2009. máj. 23. 07:38
 69/80 anonim ***** válasza:
89%

Végre!

Az unoka végett ne aggódj, ugyanis a bíróság nem csak azt nézi, hogy nem alkoholisták, hanem azt is, hogy dolgoznak-e rendesen munkaképesként. Kérj ellenőrzést (vagy nem tudom, hogy hívják).

Tudod, valahogy nem tudom sajnálni azokat a szülőket, akik elkényeztetik a gyereküket, kinyalják a fenekét, nem tanították meg az életre, nem szoktatták rá a munkára, aztán még ők panaszkodnak, hogy a gyerekük nem képes felnőtt korában felnőttként élni és eltartani magát. Te végre léptél, talán még nem késő.

2009. máj. 23. 11:55
 70/80 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha saját magukat sem tudják ellátni, nem hiszem, hogy rájuk bíznának egy gyereket.
2009. máj. 23. 19:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!