Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt el kellene tűrnöm vagy ez...

Ezt el kellene tűrnöm vagy ez már tényleg túlzás?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a véleményetekre, tanácsotokra a következő szituációról. A fiam, aki 36 éves pár hónapja ismerkedett meg egy 23 éves lánnyal, akinek van egy 4 éves kislánya egy előző kapcsolatából. 3 hónap ismerettség után a lány a kislányával hozzánk költözött. Nekem természetesen ezzel nem volt semmi problémám, de mikor beköltözött, azt mondta, hogy mivel neki nincs munkahelye, fizessem a kaja részüket és végülis az összes egyéb költséget (cigizik, iszik). Ez körülbelül havi 50 ezer extra kiadás nekem. Úgy érzem, hogy kihasznál minket. Nem arról van szó, hogy paranoiás anyósjelölt vagyok, de a fiamnak volt már egy házassága, amiben a felesége anyagilag kihasználta a családot (akkor is itt laktak nálunk) és a közös gyereket itt is hagyta a volt feleség, így én és az édesanyám neveljük, mert a fiam sem foglalkozik vele. A fiam sajnos nem dolgos ember, csak 4 órában doolgozik és azt sem nagy örömmel. Mivel neki alig van bevétele, nem tud ellátni egy családot, de még magát sem, mert több a kiadása, mint a bevétele. Én mindig segítettem, de most úgy érzem, hogy ez már sok és ez a nő egyértelműen ki akar minket használni. A fiamnak hiába mondom, nem hallgat rám. Azt tervezi, hogy egy ötödik szobát alakít ki a házban (az én pénzemen), hogy a barátnője kislányának is legyen saját szobája. Én úgy érzem, hogy nem vagyok köteles két idegen embert ilyen szinten eltartani. Mert igen is, számomra ők idegenek, akik most költöztek ide, de máris olyanokat mond nekem a kislány, hogy takarodjak a házból (amit két kezemmel építettem annak idején). 2 munkahelyem van már közel 20 éve, hogy fenn tudjak mindent tartani. Úgy érzem, hogy most 59 évesen már megtehetném, hogy veszek új ruhákat és kicsit költök magamra is. Ehelyett a fiamat és az aktuális barátnő(i)t kell eltartanom. Nem akarok önző lenni, de úgy érzem, hogy a fiamnak 36 évesen már meg kellene állni a lábán, de zsarol engem és nem tudok én sem nemet mondani. Mit tegyek? Úgy érzem, hogy nem bírom tovább, de a házból nem akarok kiköltözni. Erre tettem fel az életemet. A fiam, én és a nagymamája (az én édesanyám) egy házban lakunk. Mivel egyes gyerek, ő fogja örökölni a házat, szóval ezért nem költöztünk soha szét. Neki nincs is meg az anyagi háttere arra, hogy elköltözzön. Ti hogy érzitek? Ezt már nem tudom lenyelni. Úgy érzem, hogy ez már élősködés.
2009. máj. 17. 18:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
100%
Ezek után téged ne az érdekeljen, hogy milyen anyának tart. Neked nyugodt lehet a lelkiismereted ebből a szempontból. Ne nézd magad baleknak és ne engedd ezt meg a fiadéknak sem. Igenis meg kell vonni tőlük a pénzt. Ha ezt nem teszed meg, akkor elfogadod ezt a helyzetet. Amit meg lehet tenni, de akkor a következményekért már csakis magadat hibáztathatod.
2009. máj. 17. 19:37
 22/80 A kérdező kommentje:
De akkor hogy ne izgassanak a következmények? Ha együtt lakunk, úgyis a nyakamra fognak járni a pénzért. Eddig is volt, hogy nem adtam, de nem húztam sokáig, mert mindennek elmondtak és a nap minden egyes percében a nyakamra járt a fiam meg a nagymamától is elvette a nyugdíjat. A fiam önmagát sem tudta eltartani. Még ha el is megy a nő a lányával, most már szeretném, ha a fiam is a saját lábára állna, de erre nem látok esélyt, mert nem dolgozik többet 4 óránál. Abban a 4 órában is alszik.
2009. máj. 17. 19:42
 23/80 anonim ***** válasza:
100%

Számomra még mindig nem világos, hogy ki a tulajdonosa a háznak? Az számomra evidens, hogy a fiadnak kutya kötelessége lenne eltartania saját magát és az is evidens, hogy neked végképp semmi közöd nincs ahhoz, hogy az élettársa és annak gyereke miből él. Azt sem értem, az unokádat miért tartod el csak úgy. Miért nem vagy határozottabb, hogy felelősségteljesebb legyen a fiad. Mi lesz, ha ennek a nőnek is csinál még egy gyereket, azt is el fogod tartani? Azon gondolkozom, nekem is nagyon nehéz a megélhetés, meg van egy kamasz fiam is. Mi nem költözhetnék oda hozzátok? Szívesen venném,ha minket is eltarthatnál...

Komolyra fordítva a szót, ha a ház a tiéd, akkor minden jog is a tiéd. Ha a fiadnak is van tulajdonjoga, akkor bizony kötelezettségei is vannak. Nem csak a saját maga eltartása, hanem a ház állagmegóvása, karbantartása is a tulajdonrész arányában az övé, de ahogy látom, ahhoz nem igazán fűlik a foga.

2009. máj. 17. 19:45
 24/80 anonim ***** válasza:
100%
Ha látják, hogy nem adsz, akkor 1-2 hónap után meg fogják unni a kéregetést. A mama nyugdíját be kell tenni a bankba egy számlára, hogy ne vehessék el. Ha erőszakkal akarja elvenni a pénzed, akkor ki kell hívni a rendőrséget, mert ilyet nem tehet!
2009. máj. 17. 19:46
 25/80 anonim ***** válasza:
100%

19:17-es vagyok! Túl jószívű vagy! Kívülállóként, ha a lány ilyen szöveggel jött volna oda hozzám elzavartam volna, de gondolom Te a fiad érdekeit nézted. A kisfiú is hozzájuk tartozik, vagyis a fiadhoz, ha annyira külön szobát akarnak a kislánynak rakják Őket egy szobába. Pár évig az is megoldás. Megértem, hogy nem akarsz a házadhoz nyúlni, hiszen még egy terítőt is sajnál az ember, amit maga hímez ki, nem még egy házat, amiben egy élet munkája van.

Vegyenek maguknak kaját, és fizessék a rezsi felét.Hogy miből??? az már nem a Te gondod. azt esznek, amire megkeresik a pénzt. a lány meg menjen el dolgozni, nehogy már Neked miattuk kelljen 2 állásban dolgozni!

Közöld velük tényként, hogy ez van, innentől kezdve nem tudsz és nem is akarsz többet segíteni, mert eleget dolgoztál már ahhoz, hogy most nyugodtan élhess. ha nem tetszik, akkor a fiad maradhat a lány és a gyerek meg menjen máshoz! Kicsit keményíts be, mert félő, hogy maguktól nem fognak egy fűszálat sem keresztbe tenni!!!

2009. máj. 17. 19:47
 26/80 anonim ***** válasza:
100%

36 évesen szégyellheti magát hogy te tartod el ilyen idősen. Ha azt akarod hogy valaha is ember váljék belőle akkor a külön háztartás lesz a legjobb. Tedd meg! El nem tudom képzelni hogy voltál képes eddig eltűrni a fiadat.

A fiad barátnőjének a lányának pedig szerintem nem árt egy-két nyakleves hát már mit képzel magáról meg az anyja is. Menjenek dolgozni hisz egészséges felnőtt emberek az istenért.

Mit gondolsz még meddig fogsz élni ráadásul így hogy két állásod van? Ki fogja majd akkor eltartani őkelmét? Ha most nem cselekszel valamit akkor késő lesz és a fiad egy híd alatt fog kikötni a halálod után.

Ne haragudj ha esetleg megbántottalak de nekem őszintén szólva ez a véleményem. Szívből remélem idővel minden megoldódik majd.

2009. máj. 17. 19:49
 27/80 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez így van, de én nem merném a saját fiamra kihívni a rendőrséget. Nagyon szeretem őt annak ellenére, hogy ilyen. Egyetlen gyermekem. Én is úgy gondolom, hogy lesz közös gyerekük, ez már tervbe van véve. Kb. 5 hónapja ismerik egymást és már erről esik szó, mikor ilyen helyzetben vannak. Na ez a másik, amitől besokalltam. Már úgy érzem, túl késő, a fiam nem akar változtatni. Már mindent mondtam neki, de semmi haszna.
2009. máj. 17. 19:51
 28/80 anonim ***** válasza:
100%
Ha erőszakoskodik veled és a nagyanyjával, akkor nincs mit tenni, el kell döntened, mi a fontosabb: megmaradjon a ház, de a helyzet változatlanul fennmarad, vagy eladjátok és a feléből édesanyáddal egy lakásba költöztök, ahol nyugodtan élhettek.
2009. máj. 17. 19:51
 29/80 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek elmondtak, amikor nem adsz pénzt? Te is mondd el őket mindennek, amikor kérnek, akkor egal.

Nehogy már neked menjen tönkre az idegrendszered attól, hogy parazitákkal vagy körülvéve. Miért Te idegeskedsz? Lelkiismeret furdalásod miért nem attól van, hogy milyen pipogya férfit neveltél? Miért az idegesít, hogy mit terjesztenek rólad? Én ezeket végképp nem értem meg.

Te meg tudsz élni a jövedelmedből, idegeskedni valójuk inkább nekik van, ha elzárod a pénzcsapot... Szerintem nagyon is tisztában vannak azzal, hogy függnek tőled, ezért is akarnak lelkileg terrorizálni, hogy elgyengülj, hogy ne legyél képes a határozottságra.

Tulajdonképpen ha semmin nem szeretnél változtatni, akkor mégis mitől vársz változást? Miben reménykedsz?

2009. máj. 17. 19:54
 30/80 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem lenne munkaképtelen legalább a fiú, ha rákényszerülne. Legfeljebb nem fizikai munkát választana.
2009. máj. 17. 19:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!