Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt el kellene tűrnöm vagy ez...

Ezt el kellene tűrnöm vagy ez már tényleg túlzás?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a véleményetekre, tanácsotokra a következő szituációról. A fiam, aki 36 éves pár hónapja ismerkedett meg egy 23 éves lánnyal, akinek van egy 4 éves kislánya egy előző kapcsolatából. 3 hónap ismerettség után a lány a kislányával hozzánk költözött. Nekem természetesen ezzel nem volt semmi problémám, de mikor beköltözött, azt mondta, hogy mivel neki nincs munkahelye, fizessem a kaja részüket és végülis az összes egyéb költséget (cigizik, iszik). Ez körülbelül havi 50 ezer extra kiadás nekem. Úgy érzem, hogy kihasznál minket. Nem arról van szó, hogy paranoiás anyósjelölt vagyok, de a fiamnak volt már egy házassága, amiben a felesége anyagilag kihasználta a családot (akkor is itt laktak nálunk) és a közös gyereket itt is hagyta a volt feleség, így én és az édesanyám neveljük, mert a fiam sem foglalkozik vele. A fiam sajnos nem dolgos ember, csak 4 órában doolgozik és azt sem nagy örömmel. Mivel neki alig van bevétele, nem tud ellátni egy családot, de még magát sem, mert több a kiadása, mint a bevétele. Én mindig segítettem, de most úgy érzem, hogy ez már sok és ez a nő egyértelműen ki akar minket használni. A fiamnak hiába mondom, nem hallgat rám. Azt tervezi, hogy egy ötödik szobát alakít ki a házban (az én pénzemen), hogy a barátnője kislányának is legyen saját szobája. Én úgy érzem, hogy nem vagyok köteles két idegen embert ilyen szinten eltartani. Mert igen is, számomra ők idegenek, akik most költöztek ide, de máris olyanokat mond nekem a kislány, hogy takarodjak a házból (amit két kezemmel építettem annak idején). 2 munkahelyem van már közel 20 éve, hogy fenn tudjak mindent tartani. Úgy érzem, hogy most 59 évesen már megtehetném, hogy veszek új ruhákat és kicsit költök magamra is. Ehelyett a fiamat és az aktuális barátnő(i)t kell eltartanom. Nem akarok önző lenni, de úgy érzem, hogy a fiamnak 36 évesen már meg kellene állni a lábán, de zsarol engem és nem tudok én sem nemet mondani. Mit tegyek? Úgy érzem, hogy nem bírom tovább, de a házból nem akarok kiköltözni. Erre tettem fel az életemet. A fiam, én és a nagymamája (az én édesanyám) egy házban lakunk. Mivel egyes gyerek, ő fogja örökölni a házat, szóval ezért nem költöztünk soha szét. Neki nincs is meg az anyagi háttere arra, hogy elköltözzön. Ti hogy érzitek? Ezt már nem tudom lenyelni. Úgy érzem, hogy ez már élősködés.
2009. máj. 17. 18:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
97%
Allitsd oket ultimatum ele: fizessenek X osszeget havonta (rezsi, kiadasok rajuk eso resze), vagy fel is ut, le is ut. Ne hagyd, hogy eloskodjenek rajtad! Minel kesobb lepsz, annal nehezebb!
2009. máj. 17. 19:12
 12/80 A kérdező kommentje:
Hát ahogy elnézem a hölgyet, nem fog elmenni meg dolgozni sem. Könnyebb nálunk melegedni. Nem szokásom külső alapján ítélni, de mikor egy nőnek 10-nél több tetoválása van és legalább még 10 piercing is mellé, én semmi jót nem nézek ki belőle. Egyszerűen beleőrülök.
2009. máj. 17. 19:13
 13/80 anonim ***** válasza:
97%
Tényleg nagyon sajnállak, de elég szörnyű a helyzet, amibe kerültél. Csak az segít, ha semmi pénzt nem adsz nekik. Ha a fiad nem tudja eltartani (márpedig 4órás munkával nehéz lesz), akkor el fog menni a csaj is meglátod!
2009. máj. 17. 19:17
 14/80 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Ha kirakni nem akarod a fiadékat, el nem akarod adni a házat, akkor felezzétek meg. Ha jól értelmeztem 4 szoba van. Legyen 2 az övék, 2 a Tiéd és az anyukádé.

Így nem rakod ki őket csupasz fenékkel az utcára és kicsit talán Neked is jobb lesz. Külön háztartás, külön kajázkodás, stb. Oldja meg a fiad és a lány, hogy miből és hogyan és tegye össze a két kezét mind a kettő, hogy nem kell elköltöznie! Ha nagyon úgy van adhatsz nekik egy fix összeget, de az legyen maximalizálva! Ha annyira bővíteni akarja a házat, akkor Neked is jobban megéri, ha egy konyhát és egy fürdőt épít és esetleg egy külön bejáratot és akkor Téged szépen békén lehet hagyni! Ne hagyd magad zsarolni, érezzék, hogy te vagy akinek mindent köszönhetnek és inkább legyenek hálásak!

Remélem meg tudod oldani a problémát és végre nyugodt lehetsz.

2009. máj. 17. 19:17
 15/80 anonim ***** válasza:
100%
Nem hogy 2 idegen mebert,de a fiadat sem vagy köteles eltartani. Undorító amit csinálnak..penderitsd ki őket.. menjen a fiad dolgozni 8 órában! Vastag bőr van a pofáján
2009. máj. 17. 19:21
 16/80 anonim ***** válasza:
100%
Te is nevelted a fiadat, egy kicsit a te sarad is, hogy nem lett egy talpraesettebb ember. De most már, ha ide jutott, akkor mondd meg neki, hogy ez így nem mehet, mert te annak a lánynak nem tartozol. Olyan nincs, hogy valaki semmilyen munkát ne találjon. Az egy dolog, hogy én se találok a szakmámban, de addig dolgozom mást, amit találok.
2009. máj. 17. 19:29
 17/80 A kérdező kommentje:
19:17: nagyon jó, amit mondasz, csakhogy a fiamnak nincs egy vasa sem, tehát ez mind az én pénzemből menne, én pedig megmondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó a házat megbontani, átalakítani, mert az úgy jó, ahogy van. Már két szobát sem vagyok hajlandó nekik adni, mert egyikben a 80 éves édesanyám alszik, akitől nem fogom elvenni a szobát, én nem vagyok hajlandó az enyémből kiköltözni, a harmadik meg a kisfiúé, a negyedik az övéké. Mondtam, hogyha akarnak, nyugodtan átalakíthatnak a saját pénzükön, csak az nincs. A hölgy egyből hozzám jött és mondta, hogy én fizessem a költségeit. Nem tudom, hogy mit tegyek. Nem tehetem ki őket, mert egyébként is a fiamnak már most is van tulajdonrésze a házban. Ha meg úgy adódik, hogy nem adnék, én lennék rossz anyának kikiáltva, de nem érdemlik meg, hogy felborítsák az egész életünket. Édesanyám is nagyon rosszul van már ettől az egésztől. Az egész életünk arról szólt, hogy adtunk, adtunk, adtunk és ez a köszönet érte.
2009. máj. 17. 19:31
 18/80 A kérdező kommentje:
Igen, valóban hibás vagyok én is. Későn jöttem rá, hogy túl sokat adni sem szabad, mert akkor ilyen puhány lesz tőle az ember.
2009. máj. 17. 19:33
 19/80 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérd ki egy ügyvéd véleményét például a jogiforum.hu-n.
2009. máj. 17. 19:36
 20/80 anonim ***** válasza:
100%

Talán az a legnagyobb gond, hogy hiába látod pontosan a fiad hibáit, azonnal felmentést is adsz neki. Ez még ebből a pár kommentből is nyilvánvaló. Gondold el, akkor mennyire tisztában van ezzel ő! Tudja, hogy tehet bármit, linkeskedhet kedvére, te elnézed neki és megoldod helyette.

Még fel sem nőtt... És nem is fog, ha hagyod, hogy a tettei következményeit ne neki kelljen viselnie!

Ez részedről igen nehéz, következetes, kitartó és kemény hozzállást kíván, de muszáj megtenned, ha azt szeretnéd, hogy felnőtt, felelősségteljes férfivá váljon.

2009. máj. 17. 19:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!