Hogyan mondjam el a barátomnak és a szüleimnek, hogy terhes vagyok?
Nem kioktatást szeretnék,hanem tanácsot.
A szüleim elég régimódiak(leginkább anya),azt sem tudják,hogy a barátommal már lefeküdtem.
A barátommal több,mint egy éve együtt vagyunk,de félek,mert előttem elég gyakran volt új barátnője és félek,hogy szakítana,bár tudom,hogy kevés rá az esély.
Ők jól élnek,mindent megengedhetnek maguknak a szüleivel,mi viszont nem annyira,ezért még jobban félek anyáék reakciójától,mert a barátomat nem bírják annyira.
Nem ítéllek el, most ez egy nehéz szituáció, amit meg kell oldanod. FEL KELL NŐNI! Először is vegyél egy nagy levegőt és mondd meg a barátodnak mi a helyzet, aztán meg a szüleidnek. Meg kell tenned, mert még ha először mindenki mérges lesz, de akkor is szeretnek és előbb-utóbb megbékélnek. A szüleidet biztos sokkolja a dolog, de ha olyanok, akkor kiállnak melletted.
Ha ezen túl vagy, akkor a barátoddal közösen hozzátok meg a döntést. Nem akarok egyik oldal mellett sem kampányolni, csak leírni, nekem mik a tapasztalataim. Több ismerősömnek is volt abortusza. Sajnos. Az egyiknek 16 évesen. Azóta szegény nem esik teherbe, pedig már 30-on felül van. Aztán volt egy, aki 20 évesen vetette el: iszonyatosan megviselte, de ez csak évek múlva jött elő. Nem bírt a barátjához érni utána. Volt, aki majdnem 40 évesen vetette el, neki a "műtét" utáni két hónap volt a legnehezebb, folyamatosan sírt. Most már túl van rajta, de még sokat gondol a meg nem született gyerekre.
Ha 16 évesen megszülöd, akkor nem lesz könnyű dolgod. Szerintem nézz bele a Tini mamik vagy a Várandós tinik sorozatba az MTV-n. Ott nagyjából láthatod, milyen nehézségekkel kell szembenézned és mennyire megváltozik az életed és mennyi mindenről kell lemondanod.
Ha örökbe adod, az sem a világ legegyszerűbb dolga. Nem tudom itthon létezik nyílt adoptálás, mert akkor a kicsivel tudnád tartani a kapcsolatot, de az életed menne tovább.
Én csak annyit mondanék neked, hogy most fel kell nőnöd, és nemcsak a saját szempontjaidat kell mérlegelned, hanem azét a kis lényét is, aki benned fejlődik.
Kitartást!
23L
68/71-as!!!
szerintem itt nem nekem kellene megtisztitani a lelkem,hanem 15 evesen nem kellene szexelni!!!
csak gondolj bele abba,ha neked sem lehetne gyereked es minden nap azt latnad a tvben,h kidobtak/elastak a kisbabat,akkor te is duhos lennel,amiert a kerdezo ennyire felelotlen!!!!!
csak gondolj bele,h hany no vagyik gyermekre es mennyi eszetlen tini irja ki ide a kerdeset!!!!!
szerintem először azzal a szülővel beszéld meg, aki higgadtabb, akiben jobban bízol, akivel nyíltabban tudsz beszélni. együtt mérlegeljétek, melyik döntés lenne a legjobb
1. ha ennyi idősen elveteted, az kevésbé "rossz" döntés, mint huszonévesen, felnőtt fejjel
2. megtartod és felneveled a szüleid segítségével
3. megtartod, lemondasz róla, és családon belül örökbeadod pl a szüleidnek vagy ha van nővéred stb. (ez gyors lefolyású procedúra, és legalább a pici családon belül marad)
4. lemondasz róla és örökbeadod idegeneknek (szerintem ez a legrosszabb megoldás, mert egész életeden át kísérteni fog, hogy valahol a világban van egy gyereked.)
10:36
Ne haragudj, de neked és a többi hasonló sorsú nőnek nem azért nem lehet gyereke, mert ez a lány, vagy a többi kamasz felelőtlenül szexel. Ha szüzek lennének, neked sajnos akkor is nehézségeid lennének ezzel a dologgal. Ergo: semmi okod dühösnek, irigynek lenni.
Segíts neki tanáccsal, ha tudsz (bizonyára tudnál, hiszen ha valaki, te már ezerszer körbejártad, körbegondolkodtad a terhesség kérdését), de fölösleges megnehezíteni az amúgy is nehéz helyzetét fröcsögéssel. Elszúrta, meg fogja érte kapni a magáét az élettől akármilyen döntést is hoz most.
Szia!
NA mi történt veled azóta? Mi lett a babával, a kapcsolatoddal, sikerült megldanod a helyzetet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!