Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a mamám! (? )

Meghalt a mamám! (? )

Figyelt kérdés

Múlt vasárnap a földön talált rá a nagybátyám..Agyvérzés..A fél agya vérben volt,de nem volt olyan rossz állapotban,mozgatta a szemét és a kezeit,lábait is.

Csütörtökig bírta...Amikor megtudtam,hogy meghalt,nem tudtam felfogni.Vagyis még most sem tudom..Anya azt mondja,hogy jobb így Mamának,mert nem kell szenvednie,tolószékben,járóbottal járni,nem kell pelenkázni,mert az már nem is lenne élet neki...Hanem szépen elaludt,mert tudta,hogy minden rendben körülötte.Azt mondja még anya,hogy már nem szenved,jó helyen van a papámmal.

De egyszerűen nem tudom elképzelni,hogy soha többet nem látom..Nem ülünk ki a teraszára,nem ugrik föl az ölébe dorombolni a nagyon vad cicája,nem nézzük,hogy hogy ugranak fel a csirkék a diófára.nem ülünk ki a ház elé egy kis padra,és nem kiabál mindenkinek oda az utcán aki elmegy előttünk,hogy Hová mész?!

Soha többet nem mondja el,hogy "Nem élek már én soká"

Évek óta ezt mondogatta,de a korához képest (74) rettenetesen jó formában volt..Soha többé nem mondja a kutyámra,hogy "nem tudja,hogy hol az eleje,meg a hátulja" (bulldog)Soha nem készít már nekem valami kis bugyuta de aranyos dolgot,és nem vesz meg mindent,ami béka,mert rettenetesen imédja a békákat..Nem tudom elhinni,hogy abban az aranyos,illatos kis házban már soha nem megy vissza senki lakni..nem jön vissza hozzám Mama..stb.. A lényeg,hogy nem tudom elképzelni az életemet,hogy őt már soha többé nem látom,és ő sem látja a konfirmálásom,ballagásom,az első szerelmem..stb.

Egyszerűen nem tudom feldolgozni.Van,hogy csak úgy rámjön a sírógörcs,és nem tudom abbahagyni.

Holnap lesz a temetés,nem tudom,hogy fogom bírni :(

Hogyan engedhetném el a mamám,hogy ne fájjon ennyire?Vagy mindig ennyire fájni fog,hogy eltávozott?Mit tegyek?Hogyan tegyem magam túl rajta?:(

13/L

2011. okt. 23. 14:53
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
4%
Bmeg te szemelyiseg zavaros vagy???
2011. nov. 14. 15:21
 32/39 A kérdező kommentje:

Úristen..-.-"

Ha láttad volna,másnap írtam azt,hogy szörnyű volt a temetés,nem akkor,amikor azt írtam,hogy nehéz lesz ott állni.

Köszönöm az értelmes válaszod,sokat segítettél a továbblépésen,és rettenetesen kedves is vagy hozzá.Köszönöm...

2011. nov. 14. 15:23
 33/39 anonim ***** válasza:
21%
Sorry... Csak mar nem nagyon hiszek ezeknek a kerdeseknek...
2011. nov. 14. 15:26
 34/39 A kérdező kommentje:

Hát bocs már,hogy kiírtam egy kérdést,ami úgy hangzik,mint egy trollkodás..

Soha nem szórakoznék itt,pláne nem a nagyim halálával,szóval..

2011. nov. 14. 15:28
 35/39 anonim ***** válasza:
Hogyan tedd túl rajta, kicsi lány? Még sehogy! Most kezdődik a gyász - majd a temetés után. Ha egy év múlva is ezt kérdezed, akkor válaszolok. Addig pedig csak nyugodtan sírj. Az a normális, ha elveszítünk valakit vagy valamit, amihez kötődtünk, akkor meggyászoljuk, és AZTÁN elengedjük. Mert a gyász után leszünk arra képesek hogy elengedjük.
2011. nov. 14. 15:32
 36/39 anonim ***** válasza:
17%
Hát kedves első, jó nagy para.t vagy :( őszinte részvétem, én két éve vesztettem el a nagymamámat. ugyan ezt éreztem, mint te. De idővel könnyebb, hidd el, és a temetés napján már tudtam mosolyogni is a vacsorán. A temetéssel könnyebb lesz, hidd el. Csak idő kell.
2011. nov. 14. 16:04
 37/39 anonim ***** válasza:
Őszinte részvétem.
2011. nov. 14. 17:21
 38/39 anonim válasza:
őszinte részvétem! tekintsd úgy, hogy odafentről, ahova mindannyian tartunk, lenéz rád! a védőangyalod! 14L
2011. nov. 14. 17:41
 39/39 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy ezt mindenki csak magában tudja feldolgozni. Egyszer majd csak sikerül, de fogadd őszinte részvétemet!
2011. nov. 15. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!