Meghalt mamám, egyedül maradtam, mit csináljak?
13 éves vagyok és lány... Anyukámmal és a mamámmal (az ő anyukája) éltem együtt mindig mióta megszülettem mert apukámmal anyu nem volt összeházasodva és soha nem éltünk együtt. Szóval 3-an laktunk együtt anyu, mamám és én, de MINDIG a mamám törődött velem, ő főzött, ő csomagolt reggelit ő mesélt este mikor kicsi voltam, SOKKAL többet foglalkozott velem mint anyu, mikor még fiatalabb volt akkor még focizott is velem mindig, de most így kamaszkoromban is minden bajomat a mamámmal tudtam megbeszélni, ő sokkal jobban szeretett mint anyu
anyu nem nagyon foglalkozik velem, jó mondjuk sokat dolgozik amit meg értek mert ugye egyedüli dolgozó a családban, de mikor itthon van, akkor is sokszor csak az internet előtt ül, vagy bulizni megy vagy a barátnőivel találkozni, én meg itt vagyok egyedül! Vagyis eddig a mamámmal voltam, a mamám tanult velem, játszott, beszélgetett velem, anyu meg azt se tudta hogy mi van az iskolában! csak néha ránéz az ellenőrzőmre, leszid ha lát bent rossz jegyeket és ennyi! meg se kérdezi soha, hogy mi történt aznap. a mamám meg mindig tudta, és azt is hogy ha rossz jegyet kaptam, az nem mindig azért volt mert nem igyekeztem.
És a MAMÁM most meghalt :(:(:( Két hete... NAGYON szomorú vagyok egy hétig csak sírtam... Tudom hogy ez az élet rendje és hogy idős volt már, de nagyon nagyon hiányzik hiszen többet voltam vele mint anyuval, és most nagyon egyedül érzem magam... anyu meg olyanokat mond nekem, hogy ne bőgjek már, ezt már fel kell dolgoznom 2 hét után, hogy nézzem meg ő is milyen erős pedig neki az anyja halt meg nekem meg csak a nagymamám.. így mondta hogy CSAK!!!
nagyon rossz ez így, hazaérek iskolából és egyedül vagyok, anya későn jön és nekem kell a házimunka nagy részét is csinálnom, de a legrosszabb hogy nem tudom a mamának elmesélni mi volt a suliban, nem foglalkozik velem senki...
13/L
Szia! Először is részvétem neked. Biztos nagyon rossz lehet most.
Ilyeneket ne mondj, hogy nem tudod elmesélni a mamádnak, hogy mi történt veled a suliba. De, eltudod, maximum nem kapsz választ.
Vedd elő a fényképét, és mesélj neki. Hidd el, hogy ő veled van, és vigyáz rád.
Nekem fénykép se kell, csak elkezdek mesélni nekik: "Képzeljétek el.....". ha valami olyan dologról van sz, akkor szinte a válaszukat is hallom. Hallom, ahogy megdorgálnak valamiért. Persze ez csak az én lelkiismeretem, de akkoris megnyugtat.
Ha haza mész, takarítás közben beszéld meg nagymamáddal a napi eseményeket. Hidd el a munka is jobban fog esni, és a te lelked is megkönnyebbül.
Lehet kissé morbidul hangzik a dolog, de nekem segített.
Ez nem csak morbidul hangzik, de majdnem belekönnyeztem abba amit előttem írtál...
Kibeszélni egy képnek vagy a vakvilágnak, de a mamának címezve. Jesszusom de durci.
Szerintem mindenképpen nyissál anyud fele. Erőltesd a dolgot. Ha nagyon nem megy egy nagy szemrehányással szaladj el otthonról. Ez azért is jó, mert nem bír egyből őrjöngeni, verekedni hanem emészti egy kicsit a bűntudat és átgondolja. Ha nem elsőre majd 3.*-ra. Az még jobb, ha a barátnői is hallják, mert az még egy adag segítséget jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!