Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a mamám! (? )

Meghalt a mamám! (? )

Figyelt kérdés

Múlt vasárnap a földön talált rá a nagybátyám..Agyvérzés..A fél agya vérben volt,de nem volt olyan rossz állapotban,mozgatta a szemét és a kezeit,lábait is.

Csütörtökig bírta...Amikor megtudtam,hogy meghalt,nem tudtam felfogni.Vagyis még most sem tudom..Anya azt mondja,hogy jobb így Mamának,mert nem kell szenvednie,tolószékben,járóbottal járni,nem kell pelenkázni,mert az már nem is lenne élet neki...Hanem szépen elaludt,mert tudta,hogy minden rendben körülötte.Azt mondja még anya,hogy már nem szenved,jó helyen van a papámmal.

De egyszerűen nem tudom elképzelni,hogy soha többet nem látom..Nem ülünk ki a teraszára,nem ugrik föl az ölébe dorombolni a nagyon vad cicája,nem nézzük,hogy hogy ugranak fel a csirkék a diófára.nem ülünk ki a ház elé egy kis padra,és nem kiabál mindenkinek oda az utcán aki elmegy előttünk,hogy Hová mész?!

Soha többet nem mondja el,hogy "Nem élek már én soká"

Évek óta ezt mondogatta,de a korához képest (74) rettenetesen jó formában volt..Soha többé nem mondja a kutyámra,hogy "nem tudja,hogy hol az eleje,meg a hátulja" (bulldog)Soha nem készít már nekem valami kis bugyuta de aranyos dolgot,és nem vesz meg mindent,ami béka,mert rettenetesen imédja a békákat..Nem tudom elhinni,hogy abban az aranyos,illatos kis házban már soha nem megy vissza senki lakni..nem jön vissza hozzám Mama..stb.. A lényeg,hogy nem tudom elképzelni az életemet,hogy őt már soha többé nem látom,és ő sem látja a konfirmálásom,ballagásom,az első szerelmem..stb.

Egyszerűen nem tudom feldolgozni.Van,hogy csak úgy rámjön a sírógörcs,és nem tudom abbahagyni.

Holnap lesz a temetés,nem tudom,hogy fogom bírni :(

Hogyan engedhetném el a mamám,hogy ne fájjon ennyire?Vagy mindig ennyire fájni fog,hogy eltávozott?Mit tegyek?Hogyan tegyem magam túl rajta?:(

13/L

2011. okt. 23. 14:53
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Ez is nagyon jó ötlet,köszönöm szépen :)

Az egyetlen gond,hogy soha nem tudtam semmit jól megfogalmazni..://

De nem ez a lényeg benne,szóval köszönöm szépen a javaslatot :)

2011. okt. 25. 12:14
 22/39 anonim ***** válasza:

Részvétem!

Nekem több mint fél éve halt meg a nagymamám..., minden vasárnap mentem hozzá, órákon át beszélgettünk, sütit sütött mire mentem, télen pedig mindig illóolajt párologtattunk, nyáron a teraszon ültünk...., szóval csak jó élmények fűződnek hozzá!

Nem tudom nekem még jó pár hónap elteltével sem lett jobb, igaz mi átköltöztünk az ő házába, mert eladni nem szerettük volna, hiszen apukámnak is sokat jelent ez a ház, itt nőtt föl stb...

Én hiszek abban, hogy a szeretteink föntről mindent látnak, szóval ez miatt ne aggódj!

Én minden vasárnap kijárok a temetőbe és a sír fölött magamban mindig "elbeszélgetek" vele, nekem ez segít, igaz közel sem olyan, mint amikor mentem hozzá...

Kitartást neked!

2011. okt. 25. 14:36
 23/39 anonim ***** válasza:

részvétem

mire elolvastam az egészet,már kajak könnyezni kezdtem :(

de fogd fel úgy,hogy odafenn még mindig lát téged,és hallja is,mit gondolsz

13l

2011. okt. 25. 16:02
 24/39 anonim ***** válasza:
88%

Dehogynem, pontosan tökéletes az, ahogy fogalmazol. Nagyon szépen leírtad itt nekünk, hogy mi minden van benned, éppen erre van szükség, hogy ezeket megfogalmazd.

Ha valaki meghal, akkor azt, ami utána a hozzátartozókban történik, úgy hívják, hogy GYÁSZMUNKA. Ez egy hosszú folyamat, és tényleg munka, mert erőfeszítést igényel, nemcsak végigfolyik az emberen.

A temetés és az utána lévő összejövetel is nagyon fontos része a gyászmunkának.

2011. okt. 25. 16:15
 25/39 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom! Én is elsírtam magam, miközben olvastam.. Nagyon szeretted Őt, Ő is téged! Mindig veled lesz a szívedben, amíg gondolsz rá és ilyen szép emlékeid vannak róla! Sok erőt kívánok Neked!
2011. okt. 25. 16:49
 26/39 anonim ***** válasza:

Én is rendesen bekönnyeztem... Feltörtek belőlem a régi emlékek... A nagypapám a 14. születésnapom után 2 nappal halt meg. Már előtte a kórházban volt, agyvérzést kapott... (Ennek már 3 éve.) Mi is pont így nyugtattuk magunkat... Hogy egy olyan dolgos embernek, mint ő már nem lett volna élet, az 'ilyen' élet.

Igen, mindig fájni fog, hogy távozott, de idővel nem fogsz minden emléken sírni, és elfogadod a helyzetet. Megérted, hogy ez sajnos az élet rendje

Nekem az volt nagy segítség, hogy elfoglaltam magam. Arra gondoltam, hogy ő sokkal jobb helyen van, és nagyon boldog. Fentről vigyáz ránk. :)

17/L

2011. okt. 25. 17:35
 27/39 anonim ***** válasza:
Ja az lemaradt, hogy részvétem! Átérzem a helyzeted, tudom milyen rossz... Kitartást! <3 Gondolj arra, hogy a nagymamád azt akarja, hogy boldog légy.
2011. okt. 25. 17:37
 28/39 anonim ***** válasza:
Őszinte részvétem. :( Ez egy olyan dolog, amit nem lehet könnyen feldolgozni, vagy egyszerűen elfelejteni... Tudom, nehéz, de gondolj arra, hogy már nem szenved, és lát téged ott Fent!
2011. okt. 25. 20:00
 29/39 anonim válasza:

Részvétem!

Képzeld azt hogy egész életben majd melleted áll bajban, és kísér egész életedben!!

2011. okt. 25. 20:48
 30/39 anonim ***** válasza:
8%

"Holnap lesz a temetés,nem tudom,hogy fogom bírni"

"Köszönöm szépen a válaszokat.Igen,nagyon nehéz volt ott lenni tegnap,nézni,ahogy leengedik a sír mélyére,ahonnan már nem jön többé vissza. "

Trollka...

2011. nov. 14. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!