Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? A mamám sír,...

Mit csináljak? A mamám sír, mert meghalt a papa

Figyelt kérdés
Meghalt a papám, és most a mamám mindenért sír- Mit lehet neki ilyenkor mondani? Ma megmutattam neki egy rági videót és akkor is elkezdett sírni pedig először tetszett neki. Aztán meg engem hibáztatott most olyan szar étzésem van :( Mit csináljak? Hogyan lehet elterelni a figyelmét? Tudom friss sebek... De mégis mert szörnyű így látni a nagymamám.
2010. jan. 22. 20:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem hagyd békén egy kicsit. Az én mamámnak nemrég halt meg az anyukája (dédmamám). Pihentettem a dolgot, nem erőlködtem, hogy felvidítsam. Az emberben le kell játszódnia a gyász folyamatának, idővel enyhülni fog. Ne erősködj.
2010. jan. 22. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Fog még ő sokáig sírni.Biztosítsd a szeretetedről,és ne vegyél elő képeket,videókat.Ha lehet ne hagyjátok sok időre egyedül,gondolok itt hetekre.
2010. jan. 22. 20:06
 3/9 anonim ***** válasza:
olyan dolgot ami nem emlékezteti a papádra
2010. jan. 22. 20:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A sírás hozzátartozik a gyászhoz. A temetésig nem lesz jobb,és utána évek,hogy elfogadja az ember.Hagyd békén.Ne mutogass semmit,az idő megoldja.Én most ugyan ezen megyek át.És nem szeretem,ha emlegetik,nem szeretem,ha emlékeznek,és nem szeretem,ha sajnálnak.

Annyit mondj,hogy sírj Mama,ez a természetes. És beszélj közömbös dolgokról,Hogy mit főzzön,hogy mit kell elintézni.És nem árt ha néha vele sírsz.

2010. jan. 22. 20:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Dianetikát ajánlanék neki. Ez segít neki feldolgozni a történteket, és akár otthon is tudjátok csinálni. www.dianetika.hu

Más, amit tenni lehet, és korlátozottan működik: környezetváltozás (ne emlékeztesse semmi otthonra), valami új cél, amivel foglalkoztat, valami új örömforrás. Hosszú rendszeres séták, amik során rá kell venni, hogy kifelé nézzen magából, és ne merüljön a gondolataiba, emlékeibe.

Remélem, valamelyik segít.

2010. jan. 22. 20:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Még az előzőhöz:

Vedd igénybe a segítségét, éreztesd vele, hogy szükség van rá. A lényeg, hogy ne merüljön magába. Ennek nem kell teljesen kimerítőnek lennie, csak legyen aktív.

2010. jan. 22. 20:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én mamám amikor meghalt a papám elviselhetetlen volt, még beszélni se akart senkivel, azt hittük bedilizik teljesen...aztán idővel, hónapokkal utána kezdett javulni.

Nem tudsz semmit csinálni, de figyeljetek rá nagyon oda, mert nagyon megviselheti.

2010. jan. 22. 20:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Mivel friss a sebe nagymamádnak, azért sír, meg nem akarja elfogadni, h a papa, a férje már nincs többé vele :( Együtt érzőnek, türelmesnek kell lenni vele szemben, hiszen ő most szenved a gyásztóól, fájdalomtól, bánattól :( Képeket, videókat, és még amik a papára emlékeztetik, nem szabad mutogatni, mert az által felszakadnak mamádban az emlékek, ettől még jobban fáj neki a halálozás!! Éreztesd vele, h szereted, törődsz vele, fontos számodra az, h még él, együtt érzel, neked is hiányzik a papa!!

Meg tudom érteni, h rosszul érzed magadat, én sajnos már 3 nagyszülőmet veszítettem el(2. nagypapámat 2009 őszén)

Szeresd, szeresd, szeresd, amennyire csak tudod a nagyidat!!!!

20/L

2010. jan. 22. 20:42
 9/9 anonim ***** válasza:
nekem a mamám mikor meghalt a papám sztem elsem tudta fogadni..mintha bedilizett volna..még most is sokszor oanokat mondd h "megyek haza főzők a papának" stb...szóval elég gáz...mondjuk nagyon régóta nem láttam mert ausztriában élnek..és ritkán látom..mikor utoljára voltam nála már alig ismert meg.. mindent 5x megkérdezett. =/
2010. jan. 23. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!