Mit csináljak? A mamám sír, mert meghalt a papa
A sírás hozzátartozik a gyászhoz. A temetésig nem lesz jobb,és utána évek,hogy elfogadja az ember.Hagyd békén.Ne mutogass semmit,az idő megoldja.Én most ugyan ezen megyek át.És nem szeretem,ha emlegetik,nem szeretem,ha emlékeznek,és nem szeretem,ha sajnálnak.
Annyit mondj,hogy sírj Mama,ez a természetes. És beszélj közömbös dolgokról,Hogy mit főzzön,hogy mit kell elintézni.És nem árt ha néha vele sírsz.
Dianetikát ajánlanék neki. Ez segít neki feldolgozni a történteket, és akár otthon is tudjátok csinálni. www.dianetika.hu
Más, amit tenni lehet, és korlátozottan működik: környezetváltozás (ne emlékeztesse semmi otthonra), valami új cél, amivel foglalkoztat, valami új örömforrás. Hosszú rendszeres séták, amik során rá kell venni, hogy kifelé nézzen magából, és ne merüljön a gondolataiba, emlékeibe.
Remélem, valamelyik segít.
Még az előzőhöz:
Vedd igénybe a segítségét, éreztesd vele, hogy szükség van rá. A lényeg, hogy ne merüljön magába. Ennek nem kell teljesen kimerítőnek lennie, csak legyen aktív.
Az én mamám amikor meghalt a papám elviselhetetlen volt, még beszélni se akart senkivel, azt hittük bedilizik teljesen...aztán idővel, hónapokkal utána kezdett javulni.
Nem tudsz semmit csinálni, de figyeljetek rá nagyon oda, mert nagyon megviselheti.
Mivel friss a sebe nagymamádnak, azért sír, meg nem akarja elfogadni, h a papa, a férje már nincs többé vele :( Együtt érzőnek, türelmesnek kell lenni vele szemben, hiszen ő most szenved a gyásztóól, fájdalomtól, bánattól :( Képeket, videókat, és még amik a papára emlékeztetik, nem szabad mutogatni, mert az által felszakadnak mamádban az emlékek, ettől még jobban fáj neki a halálozás!! Éreztesd vele, h szereted, törődsz vele, fontos számodra az, h még él, együtt érzel, neked is hiányzik a papa!!
Meg tudom érteni, h rosszul érzed magadat, én sajnos már 3 nagyszülőmet veszítettem el(2. nagypapámat 2009 őszén)
Szeresd, szeresd, szeresd, amennyire csak tudod a nagyidat!!!!
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!