Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy valakinek...

Miért van az, hogy valakinek a karrierje fontosabb, mint egy gyermek?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon sokszor olvasom itt gyk-n is, hogy van, aki csak 30-as éveiben akar gyereket vállalni mert még karriert épít. Miért lett ilyen a világ, ahol már a család háttérbe szorul? Én fiatalon szültem, 19 évesen, de nem bántam meg, legalább fel tudom nevelni a gyerekemet és nem leszek öreg, mire kirepül otthonról.
2011. okt. 13. 16:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
91%

Nem olvastam el a válaszokat.

Nekem csak a karrier számít, semmi más nem érdekel, mert imádom fitogtatni a képességeimet, látni az eredményeimet, nem bírnám elviselni az otthonülést,beleőrülnék. Annyi emberség pedig van bennem, hogy felfogom, hogy szerencsétlen gyereknek sem egy idióta anya, sem egy nemtörődöm anya nem való.

Csak azért,mert pár marha szerint mindenkinek úgy kellene tennie, ahogyan ő tesz és csak az az életstílus ér valamit, amiben ő él engem hidegen hagy.

2011. okt. 13. 19:32
 62/79 anonim ***** válasza:
100%

Na most így végignézve a kommentjeidet kérdező tudod egyértelmű mi a bajod. Savanyú a szőlő, te nem jártál egyetemre, nem tapasztaltad meg amit mások. Amivel ugyan baj nincs, csak neked b*ssza a csőröd és ezért mondod ezt.

Semmi gondom a nézeteiddel, szerintem is az a normális, ha valaki fiatalon vállal családot, de soha nem szólnám le, aki a biztonsága miatt éveket vár. A saját hibámat pedig nem töltöm ki idegen embereken.

2011. okt. 13. 19:35
 63/79 anonim ***** válasza:
100%

Anyu 33 évesen szült mára felnőttem ő él és virul dolgozik és megérte az unokáit.

Nagyon sarkított szöveg az hogy aki 30 felett szül az nem tudja felnevelni a gyerekeit sok nő az egyik gyerkőcöt 30 felett vállalja legfeljebb nem az elsőt de ettől még fel tudja nevelni.

2011. okt. 13. 20:04
 64/79 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nekem nincs bajom azokkal, akik fiatalon szülnek és az anyaságot választják. Nekik így jó, sok boldogságot, teljesedjenek ki a gyerekik körében.

Éppen ezért elvárom azt is cserébe, hogy senki ne hülyézzen le csak azért, mert jártam egyetemre és felépítettem egy egzisztenciát.

Lehet hogy az én gyerekem boldogabb lesz...

Egyébként, az én anyukám is 32 volt, amikor én születtem, dolgozott világéletében, mégsem lettem lelki sérült. Gondolom vannak ezzel még így páran.

2011. okt. 13. 20:27
 65/79 anonim ***** válasza:
100%

Már nagyjából leírták előttem hogy a fő ok az anyagiak, nem mindenkinek tolja a segge alá apuci a jóéletet.

A másik ok: valaki 19 évesen utazni akar, új embereket megismerni, szórakozni, művelődni, tapasztalni, csak mert te a kemény tanulás munka és felsőoktatás dolgait hírből sem ismered ne szóld le azokat akik meg is dolgoznak a dolgaikért. Tudod a egtöbben utazni még megannyi olyan dolgot akar csinálni amit gyerek mellett nem lehet.

Te pedig mindezek a tapasztalatok helyett otthon szoptattál és pelenáztál, és most féltékeny vagy azokra akik igenis éltek, és nem csak életet adtak.

2011. okt. 13. 21:14
 66/79 anonim ***** válasza:
18%

Hadd védjem már meg a kérdezőt egy kicsit :)

1: Senkit nem hülyézett le, mert 30 felett, karrierépítés után vállal gyereket.

2: Nincs honnan tudjátok, hogy irigy rátok. Lehet sokkal, de sokkal boldogabb a 19 évesen megszült gyerekével, mint ti az álmaitokkal, amiket legalább egy évtizeden át hajkurásztok(s ezért volt kíváncsi, hogy miért fontosabb másnak a karrier. Neki ez a furcsa, nektek az, hogy 19 évesen szült, és ettől boldog.)

3: Ne verjetek pálcát a felett, akit nem ismertek. Nincs honnan tudjátok, hogy miként neveli azt a gyermeket. S lehet, hogy épp egyetemre járt, úgy esett teherbe.

Szerintem kb. minden ötödik egyetemista lány az egyetemen töltött évek alatt teherbe esik(kéne is erről készíteni egy felmérést), mert b.szni azt tud, meg elrohangálni abortuszra, de tettei után vállalni a felelősséget... kevesen képesek erre.

Választ adtatok, hogy nem akartok szülni a semmibe, s pont. Ennél tovább nem kell kötekedni, hogy és ő miből tartotta el a gyerekét?!?! Senkinek semmi köze ehhez. Itt ő a kérdező, ha ti akartok, válaszoltok, ha ő nem akar, nem válaszol a ti kérdéseitekre.

Nektek furcsa, hogy neki fontosabb az anyaság, neki furcsa, hogy nektek a karrier. Nekem nem tűnik úgy, hogy elítél titeket ezért, szimplán csak érdekelte, titeket miért tesz a karrier boldogabbá, mint egy gyerek.

2011. okt. 13. 21:20
 67/79 anonim ***** válasza:
87%

Kedves előző.

Nem lenne a kérdéssel semmi gond, és amíg a kérdező nem kezdett el ócsárolni (lsd. 4. old. kommentjét), addig senki nem szólt vissza sem. Csak válaszoltak szépen.

Ő kezdte, és ebből kezdjük levonni a milyenségét az illetőnek, azóta a válaszok támadóbb jellegűek.

2011. okt. 13. 21:52
 68/79 anonim ***** válasza:
88%
Ugyanmár, a kérdés eleve azt sugalmazza, hogy ő a bezzeg nő, aki 19 évesen szült, a többi meg aki máshogy csinálja, mint ő és később egy érzéketlen karrierista p1csa, aki különben sem fogja megérni, hogy a gyereke felnőjön.
2011. okt. 14. 00:11
 69/79 anonim ***** válasza:
87%
nem fontosabb, csak van egy ilyen dolog, amit úgy hívnak, hogy SORREND. az általános iskolát meg hamarabb végzem el, mint az egyetemet, azért mégse rinyál senki, hogy ezek szerint nekem az általános fontosabb, mint az egyetem.
2011. okt. 14. 05:48
 70/79 anonim ***** válasza:
0%

A 21.20-nak teljesen igaza van!Nektek az az első,másnak más.Nem kell lenézni azért mert fiatalon vállalunk gyereket!Kíváncsi lennék,hogy a válaszolók közül mennyi a nő?Mert nagyon sok ember úgy vélekedik magyarán mondva,hogy anyuka otthon ül és a párja, vagy a szülei tartsák el.Annyira lenézően írtok arról aki otthon van a gyerekével.Nem tudnak segíteni a szüleim anyagilag,de nem is kell,mert ketten a párommal mindent megoldunk.És a párom SOHA nem mondta azt,hogy mi a francért ülsz itthon a gyerekkel és miért nem dolgozol?(1 éves babával vagyok otthon)Nem tudom melyikőtök fog elmenni dolgozni 1 éves babával.Azt hiszitek,hogy pár év múlva jobb lesz a világ?Ne általánosítsatok,hogy egyetem nélkül valaki hülye,csak nézzétek meg mennyi a diplomás munkanélküli.Lehet egy asztalos jobban keres,mint ti majd pár év múlva.1 év kell a gyedhez!Olvass utána!

Kár sértegetni akárkit is,mert én senkit nem sértegettem.Mi a párommal nagyon szeretjük egymást,nem akartuk nagyon húzni a gyerekvállalást.Azért ne szüljek babát,mert még fiatal vagyok?!Ha van egy jó munkahelyem,előbb-utóbb úgy is szeretnék gyereket.Írták páran,hogy megkérdezik a huszonévesektől,hogy gyerek mikor lesz?Jobb fiatalon letudni,mert tőlem ha megkérdezik akarok-e még,megmondom,hogy nem!És lehet akkor én már több eséllyel indulok mint egy olyan nő aki gyerekvállalás előtt áll!

2011. okt. 14. 06:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!