Miért van az, hogy valakinek a karrierje fontosabb, mint egy gyermek?
Jól írták, írd helyette, hogy biztos megélhetés. Azért, mert egyetem, stb, már majdnem 25 éves, munka, hiszen nem mindenki akar 27000 Ft-os Gyest kapni, illetve munkanélküli lenni, ha letelik a 3 év. Sokkal inkább úgy akarnak szülni, hogy ne kelljen azon gondolkodni, miről mondjon le, és hogy legyen munkahelye, ahova visszavárják.
A pénzen kívül meg létezik még egy ok: tudod milyen érzés a szakmai siker?
engem is sokszor megdöbbent,hogy egy nőnek fontosabb a karrierje mint a család.
19 évesen is válhat jó anya valakiből és emelett tud tanulni,szakmát szerezni,diplomázni stb stb.
és 30 évesen már nem lesz türelme a gyerekhez,legalábbis én ezt így látom,hogy aki később szül annak már nincs hozzá energiája,amíg kisebb addig elvan vele de mikor már suliba jár és segíteni kell esetleg a háziban meg ilyesmi akkor már nincs elég ideje a gyerekre.
gyerekkorukban nem mesélnek nekik,nem foglalkoznak velük,mert nincs rá idejük meg türelmük,nem csoda,hogy annyi problémás fiatal van.
Így van ahogy az előttem szólók írták. 24 vagyok és örülök hogy a mai világban van egy jó bejelentett munkahelyem. Ehhez kell 2 év munkaviszony hogy ne csak pár fillér gyest kapjak.Vettünk házat és szerencsére nincs hitel. De van még mit csinálni rajta. És ha a kormány tényleg bevezeti hogy a munkahely nem köteles visszavenni gyes után akkor k.rvára megnézhetjük magunkat. Én annak a híve vagyok hogy először leteszek valamit az asztalra és utána szülök, nem a szüleimnek akarok szülni mint azt nagyon sokan teszik. Párom is építgeti a kuncsaftkörét de 23 évesen mivel apuka nem hagyott rá kialakult kört így magának kell felépíteni, ami kb 10 év múlva elég lesz a gyerekeknek és nekünk. Szóval jól élünk viszonylag gyerek nélkül de szükség van a fizetésemre. Ha milliárdos lennék eszembe sem jutna dolgozni mikor lehetnék otthon a gyerekekkel. Csupán ezek miatt nem akarok szülni.
Nem tudom te most hány éves vagy de még pár évvel ezelőtt is jobb volt a helyzet, nem beszélve 10-15 évvel ezelőttről. Ja és hogyha januártól még adójóváírás sem lesz akkor végképp gondolkozhatnak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!