Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy valakinek...

Miért van az, hogy valakinek a karrierje fontosabb, mint egy gyermek?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon sokszor olvasom itt gyk-n is, hogy van, aki csak 30-as éveiben akar gyereket vállalni mert még karriert épít. Miért lett ilyen a világ, ahol már a család háttérbe szorul? Én fiatalon szültem, 19 évesen, de nem bántam meg, legalább fel tudom nevelni a gyerekemet és nem leszek öreg, mire kirepül otthonról.
2011. okt. 13. 16:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
83%
Fúú, de utálom, mikor valaki kor alapján itéli meg más embereket!
2011. okt. 13. 16:14
 12/79 anonim ***** válasza:
93%

Jól írták, írd helyette, hogy biztos megélhetés. Azért, mert egyetem, stb, már majdnem 25 éves, munka, hiszen nem mindenki akar 27000 Ft-os Gyest kapni, illetve munkanélküli lenni, ha letelik a 3 év. Sokkal inkább úgy akarnak szülni, hogy ne kelljen azon gondolkodni, miről mondjon le, és hogy legyen munkahelye, ahova visszavárják.

A pénzen kívül meg létezik még egy ok: tudod milyen érzés a szakmai siker?

2011. okt. 13. 16:16
 13/79 anonim ***** válasza:
4%

engem is sokszor megdöbbent,hogy egy nőnek fontosabb a karrierje mint a család.

19 évesen is válhat jó anya valakiből és emelett tud tanulni,szakmát szerezni,diplomázni stb stb.

és 30 évesen már nem lesz türelme a gyerekhez,legalábbis én ezt így látom,hogy aki később szül annak már nincs hozzá energiája,amíg kisebb addig elvan vele de mikor már suliba jár és segíteni kell esetleg a háziban meg ilyesmi akkor már nincs elég ideje a gyerekre.

gyerekkorukban nem mesélnek nekik,nem foglalkoznak velük,mert nincs rá idejük meg türelmük,nem csoda,hogy annyi problémás fiatal van.

2011. okt. 13. 16:16
 14/79 anonim ***** válasza:
93%
Én 21 vagyok, mester képzésen tanulok most tovább, tavaly diplomáztam. Nekem is az a legfontosabb, hogy karriert építsek és aztán szüljek, mert szeretnék biztos háttért a gyerek számára, hogy ne kelljen (nagyon) nélkülöznie. Ez nem csupán karrierépítésről szól, hanem a pénzről... szerintem. És emiatt nem érzem magam rosszabb vagy kevesebb embernek!
2011. okt. 13. 16:17
 15/79 anonim ***** válasza:
93%
Ráadásul van egy csomó dolog, amit gyerek nélkül könnyebben elérsz: ház, utazás, bulik. Ha ezeken túl vagy, sikerült, amit szerettél volna, akkor nem a gyerek mellől vágyódsz el, hogy ezeket miatta nem tehettem.
2011. okt. 13. 16:17
 16/79 anonim ***** válasza:
91%
Engem anyu 33 évesen szült, (az öcsémet meg 31 évesen). El se tudta volna képzelni, hogy 27-28 alatt anya legyen. Ezzel én is így vagyok. Előtte szeretnék "letenni" én is valamit az asztalra. Elvileg szülhetnék most is, megvan mindenem, de valahogy nem érzem a késztetést még rá. Annyi minden tervem van, amit szeretnék megvalósítani előtte a párommal együtt! És a gyerek majd jöhet 30 körül! Miért nem lehet ezt elfogadni?
2011. okt. 13. 16:18
 17/79 anonim ***** válasza:
93%
Már bocsi, de null forintra nem fogok szülni. Mellesleg szeretnék elérni valamit az életben önerőből. Az nem nagy eredmény, hogy szülök a semmire... Téged miért zavar, hogy valaki sikeres szeretne lenni? Nem lehetsz túl intelligens...
 18/79 A kérdező kommentje:
Érdekes ahogy nekem támadtok, meg lehet nézni ezt a kérdést, hányan voltak hasonló véleményen mint én: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
 19/79 anonim ***** válasza:
100%
egy boldog , saját sorsával elégedett ember nem tesz fel ilyen kérdést. csak az aki önigazolást keres illetve várja a megerősítést a külvilágtól. én nem teszek fel olyan kérdést hogy miért kell mindenkinek gyerek. kerek egész életem van és boldog vagyok ,na meg vagyok annyira intelligens hogy tudom hogy minden ember más, mindenkinek más a célja.nem csak a gyerek lehet az egyetlen életcél.mondom ezt úgy hogy akarok majd gyereket.
2011. okt. 13. 16:19
 20/79 anonim ***** válasza:
91%

Így van ahogy az előttem szólók írták. 24 vagyok és örülök hogy a mai világban van egy jó bejelentett munkahelyem. Ehhez kell 2 év munkaviszony hogy ne csak pár fillér gyest kapjak.Vettünk házat és szerencsére nincs hitel. De van még mit csinálni rajta. És ha a kormány tényleg bevezeti hogy a munkahely nem köteles visszavenni gyes után akkor k.rvára megnézhetjük magunkat. Én annak a híve vagyok hogy először leteszek valamit az asztalra és utána szülök, nem a szüleimnek akarok szülni mint azt nagyon sokan teszik. Párom is építgeti a kuncsaftkörét de 23 évesen mivel apuka nem hagyott rá kialakult kört így magának kell felépíteni, ami kb 10 év múlva elég lesz a gyerekeknek és nekünk. Szóval jól élünk viszonylag gyerek nélkül de szükség van a fizetésemre. Ha milliárdos lennék eszembe sem jutna dolgozni mikor lehetnék otthon a gyerekekkel. Csupán ezek miatt nem akarok szülni.

Nem tudom te most hány éves vagy de még pár évvel ezelőtt is jobb volt a helyzet, nem beszélve 10-15 évvel ezelőttről. Ja és hogyha januártól még adójóváírás sem lesz akkor végképp gondolkozhatnak az emberek.

2011. okt. 13. 16:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!