Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy valakinek...

Miért van az, hogy valakinek a karrierje fontosabb, mint egy gyermek?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon sokszor olvasom itt gyk-n is, hogy van, aki csak 30-as éveiben akar gyereket vállalni mert még karriert épít. Miért lett ilyen a világ, ahol már a család háttérbe szorul? Én fiatalon szültem, 19 évesen, de nem bántam meg, legalább fel tudom nevelni a gyerekemet és nem leszek öreg, mire kirepül otthonról.
2011. okt. 13. 16:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
91%

16:16 nak

Nagyon sok embernek fontosabb lenne a család de ha nincs pénz akkor mire szüljön?

Én hülyeségnek tartom hogy aki 30 körül szül nincs türelme.Én a környezetemben azt látom hogy pont a 30 -as szülők azok akik többet foglalkoznak a gyerekkel, leülnek tanulni, míg a 18-19 évesek ráengednek mindent a gyerekre mert így könnyebb( tisztelet a kivételnek!!!)

De tételezzük fel hogy szülök 19 évesen, akkor kb 1-1,5 éves kapcsolat épphogy kinőve a tinikorból nem egy biztos alap.Főleg ha az apa is egyidős. Ha az apa is egyidős akkor ha szerencséje van akkor sikerül munkát találni , és 3 helyen kell dolgoznia hogy az anyát + a gyereket eltartsa.Miért jó úgy szülni hogy évekig eltartanak , kapok 27 ezer gyest, és én még nem tettem le semmit? És még a tanulás költségeit is az apára ruházzam? Mikor ott lett volna korábban a lehetőség hogy tanuljak? Mert az hazugság hogy a tanulás ingyen van. Ezer vonzata van még az államinak is. Szerintem jobb 25-30 körül szülni mikor már én is dobtam be a közösbe, a férfi is szerzett gyakorlatot esetleg előrébb lépett, kapok egy normálisabb gyest.Na ezért nem akartam 19 évesen szülni.

A környezetemben azt látom hogy csak azok szülnek ilyen fiatalon ( tisztelet a kivételnek) akiknek büdös a munka, jobb otthon ücsörögni, akik a szülőktől menekültek a pasihoz és biztos helyet akartak magunknak, vagy az iskola padból menekültek mert nem akartak suliba járni.

Szóval legtöbb esetben szül a nő 19 évesen , végzettsége, gyakorlata nulla, gyes után meg sír hogy nem kap munkát mert a 8 általánossal nem kell sehova.

2011. okt. 13. 16:34
 42/79 anonim ***** válasza:
86%

Ma már sokkal nagyobb költségekkel jár saját lábra állni. Ha csak egy olcsó panelt nézünk, a régi olcsó távfűtésből mi lett mára? Majdnem a minimálbér a fűtés télen. Azonkívül manapság már látják a fiatalok hogy másképp is lehet nem csak otthon lakni egy szobában csinálni egy gyereket és lakni szülőkkel, aztán majdcsak elindulnak valahogy.

Én is korán szerettem volna szülni, de eszemben sincs se anyámék nyakára, se anyósomékéra, ha az ember kezd felnőni már a sima együttélés is idegesítő, mert mindenki másképp csinálja, és úgy gondolja, hogy jobban tudja, beleszól, hát még egy gyerekkel.

Nekem nem a karrier volt a fontos, hanem az, hogy legyen valami lakás, aminek a fenntartása biztonságosan kijön minden hónapban, kicsit legyünk együtt szülők nélkül, magánszféra legyen stb. majd ezután, ha egy gyerek is belefér a költségvetésbe, akkor jöjjön.

Nekem nem lett volna "pálya" hogy 19 évesen, anyáméknál vagy anyósoméknál lakva, úgy hogy még magánszféránk sem volt sose, már gyorsan egy gyereket is csináljunk, aztán majd csak lesz valahogy.

Azon kívül egy mai 19 éves épp ott tart, hogy na végre kikerültem anyámék ellenőrizgetése alól, de jó önállóan mindenféle izgalmas dolgot csinálhatok és marhára nem arra vágyik, hogy épphogy felnőttnek érezheti magát, már gyorsan egész életére vállaljon be egy akkora felelősséget mint egy gyerek függetlenül attól, hogy nem is lenne miből.

Esetleg 24 éves koráig még tanul, akkor vállaljon, lógjon az egyetemi könyvek felett a melléről egy gyerek, úgy hogy nem is dolgozik, egyik se és megint csak semmilyuk sincs, max. a gyes meg a szoc segély bevételnek?

Ez nem annak a kérdése, hogy csúnya gonosz karrierista minden nő és azért nem szülnek mert csak a cég a fontos más nem is.

2011. okt. 13. 16:35
 43/79 anonim ***** válasza:
94%
Érzéketlen egyetemisták?:D Azért mert te hírből sem ismered a felsőoktatást, még nem biztos, hogy akkora hiba van bennünk...
2011. okt. 13. 16:35
 44/79 anonim ***** válasza:
95%

Érzéketlen egyetemisták? Álszentek?

gondolkozz egy picit el azon, hogy 1: senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy ki mikor szül 8ha egyáltalán akar szülni)

2: ezek az érzéketlen egyetemisták huszon évesen már azon törik a fejüket, hogy hogyan fognak megélni.. (nem lakást venni,mert sajnos még arra sincs lehetőség, vagy van, de ey életen át fizethetnek, úgy hogy még biztos munkahely sincs).

Biztos ennyire sz..&r emberek vagyunk, mert fontosabb az hogy ne a semmire a csóróságra szüljünk.. persze ha apuci a s..günk alá tenné a dolgokat, lehet könnyebb lenne, de nem így van. De nekem egy célom van: legyen egy állásom ahol nem 2 hetes munkaszerződéseket kötnek havi 50-70ezer ft-os fizetéssel....

2011. okt. 13. 16:36
 45/79 anonim ***** válasza:
95%

Én sem vagyok egyetemista. Van párom, akit szeretek és együtt élünk, de míg nincs saját lakásunk/házunk, magyarul nincs hová szülni, illetve nincs munkánk, hogy legyen miből magunkat és a babát eltartani, addig eleve a gyermekvállalás is várat magára.

Ja és hogy egy másik példát is felhozzak:

Legidősebb nővérem 31 éves, most jön az első baba. Korábban volt egy vetélése. Van/Volt jól fizető állása, saját lakása és nem is a párkapcsolata miatt nem vállalt korábban babát. Csupán szeretett volna pár dolgot megteremteni ahhoz, hogy ne kelljen semmiből sem hiányt szenvednie a babának. És az sem utolsó szempont, hogy nem minimálbéres fizetése van, így a gyes is több lesz neki, mint 27.000 Ft. És szerinted ennyi idősen ne lenne türelme egy babához? Kétlem!

Szerintem mindenki döntse el saját maga, hogyan (milyen körülmények között) és mennyi idősen vállal gyereket! Az életkor nem mérvadó!

Aztán lehet lepontozni! :)

2011. okt. 13. 16:41
 46/79 anonim ***** válasza:
87%

Én írtam a szakmai sikeres hozzászólást. Mindkét oldalt tudom: 18 voltam, mikor érettségi után a fiam született, most 28 vagyok, a kislányom 8 hónapos. Fiatalon szültem, érettségi után. Volt házam, anyuval +baba apukájával laktunk. Kaptam Gyes, családit. Apuka dolgozott, de az nagyon kevés volt. (úgyis, hogy saját házban laktam) Ha nem lett volna anyukám... Aztán a kapcsolat is megromlott. 18 évesen nagyon fiatal az ember, és oké, szerelem meg hasonlók, de za ember változik. Más a fontos 18 évesen, és már volt 28 évesen. Mást vársz egy embertől, talán a tapasztalat miatt. Szét is mentünk pár év után. Én a baba után elvégeztem 1 fősulit, lediplomáztam, munkát találtam, nagyon jó munkahely, nagy mázlim volt. Most, mikor a férjemet megismertem, teljesen más szempontok alapján választottam őt.

Most tök jó gyedem van, a munkahelyemre várnak vissza.

Nem bánom, hogy így történt ahogy, hisz akkor nem lenne egy nagy és okos gyerekem, de az, hogy a 2. gyerek dolgoztam, tapasztaltabb voltam párválasztás terén is,

2011. okt. 13. 16:45
 47/79 anonim ***** válasza:
86%
leírhatalan különbség.
2011. okt. 13. 16:46
 48/79 anonim ***** válasza:
93%
Nem álszentségről van szó. Azt kérdezted, miért fontos valakinek a karrierje. Egy ilyen kérdésre az fog válaszolni, akinek fontosabb a karrierje. Irányított kérdésnek hívják az ilyet, és kérdőívekben nem véletlenül tiltott dolog. Nem ad objektív képet.
2011. okt. 13. 16:48
 49/79 anonim ***** válasza:
57%

Genetikailag a 20-30 év közötti életkor a legalkalmasabb a gyerekvállalásra. Efölött már nehezebb teherbe esni,nagyobb az esélye,hogy a baba sérülten születik. Az idősebb szülők pedig hajlamosak a gyereket elkényeztetni,főleg,ha csak egy van.

Az is igaz,hogy csak akkor lenne szabad szülni,ha van egy stabil párkapcsolat,és a legfontosabbak meg vannak a gyerek felneveléséhez. Nem feltétlen kellenek drága cuccok,játékok ehhez.

Aki a karriert tartja előbb fontosnak,az nem számol azzal,hogyha megszüli a gyereket,akkor a legritkább esetben folytathatja a karrierjét. Legfeljebb akkor,ha a gyere nevelését másra bízza. Ma sehova nem vesznek szívesen vissza kisgyerekes nőket! Akkor már az anyagiak sem olyan jelentősek.

2011. okt. 13. 16:53
 50/79 anonim ***** válasza:
10%
Én kiállok a kérdező mellett.Birom olyan sokan olyan okosak vagytok,hogy olyanokat írtok,hogy több gyest kaptok.A gyes fix összeg.Ha meg van 1 év munkaviszonyod akkor gyed.Tájékozódj aztán okoskodj!Fiatal anyuka vagyok és egyetemista.Mindezt gyerek mellett!Aki akar az tud!
2011. okt. 13. 16:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!