Keresztanya és nagynéni. Miben különbözik a "szerepük"? Tényleg igaz, hogy a keresztanya fontosabb személy, mint egy nagynéni? Ti mit gondoltok erről?
A keresztanya elvileg fontosabb, mert külön posztot kap a szülőktől. Ki van tüntetve az illető. Megbíznak benne. Igazából a vallásra nevelésnél van nagy szerepe, de mivel sok család nem vallásos, ezért csak jelképes számukra ez a procedúra.
Ettől függetlenül lehetséges az olyan eset is, hogy a nagynéni többet foglalkozik a gyerekkel, mint a keresztanya.
Régen,ha a szülők meghaltak,akkor a keresztszülők kötelessége volt tovább nevelni a gyereket.
De még ma is arra vállalnak kötelezettséget,hogy vallásosan fogják nevelni a keresztgyereküket.
Ma már ennek nincs jelentősége.
Elvileg a keresztanya szerep a fontosabb, de manapság, már csak divatból vannak a keresztszülők, nincs jelentősége. Elvileg a keresztanya el kellene vállalja a felelősséget a gyerekkel szemben, ha a szülőkkel valami történik, míg a nagynéninek ez nem kötelessége. Ő nincs választva, neki adva lett, hogy rokonok lettek.
De manapság akihez közel áll - jelentéktelen kinek mi a titulusa - annak van a nagyobb szerepe.
Teljesen mindegy, hogy ki ad téged a keresztvíz alá, ha a személyisége (az, hogy milyen ember) gyöngébb, gyarlóbb, vagy egyszerűen számodra semleges, mint a nagynénié. Kisgyerekként úgyis magad fogod kiválasztani azt, aki neked fontosabb, aki a te pszichédre passzol.
A többit már leírták. Pusztán vallásos jelentősége van az egésznek, de ma már az sem mindig van így.
Nekem van keresztapám(aki a nagybátyám egyben) és egy nagynéném, de egyikkel sincs kapcsolatom...úgyhogy nekem mindegy. az én gyermekemnek a legjobb barátnőm lesz a keresztanyja, és remélem, hogy nagy szerepe lesz az életében.
23N
Nekem a nagynénim, apa húga a keresztanyám =D Szerintem nagyon jó a kapcsolatunk, a fiának (vagyis az unokatesómnak) én leszek a keresztanyja.
A másik nagynénim, anya ikertestvére pedig a bérmakeresztanyám. Másik városban laknak, így kb. csak kéthetente találkozom vele, vele is elég jóban vagyok ettől függetlenül.
Szerintem embere válogatja, kinek ki a fontosabb, ez úgyis kialakul.
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!