Felnevelnéd, ha sérült gyereked születne?
Tegyük fel, hogy nem enyhe értelmi sérülésről van szó. Hanem olyanról, ahol esély nincs rá, hogy valaha is önálló életet tudjon élni; se nem lesz munkaképes, se nem járhat iskolába. Minimálisan fejleszthető. Nem lesz szobatiszta felnőtt korára sem.
Felnevelnéd, vagy intézetbe adnád?
Tudom, sok család rokkan bele, ha vállalja a gondozást. Lehet, hogy kiverem a biztosítékot a kérdéssel.
"Szerintem nehezebb lemondani róla, tudnátok folytatni az életet ugyanúgy?"
Könnyebb lemondani róla, mint felnevelni, az biztos. Még ha az embert kínozza is a bűntudat. Az idő meg minden sebet begyógyít valamennyire...
"Szerintem pedig iszonyú nehéz lehet úgy élni, hogy intézetben van a gyerekem, szerintem ezt a sebet semmi nem gyógyítja."
És az jobb, ha te vágnád magad tropára idegileg, a párod elhagyna, az egészséges gyereked pedig szenvedve attól, hogy számára semmilyen figyelem nem jut?
"Én nem azt mondtam, hogy jobb, de lelkileg könnyebb feldolgozni hidd el.Egy Down kóros anyuka mesélte, hogy sokkal nehezebb lelkileg azoknak, akik lemondanak, az életük könnyebb lesz, de lelkileg jobban megsínylik."
Miért, ő intézetbe adta a gyerekét, vagy maga nevelte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!