Felnevelnéd, ha sérült gyereked születne?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy nem enyhe értelmi sérülésről van szó. Hanem olyanról, ahol esély nincs rá, hogy valaha is önálló életet tudjon élni; se nem lesz munkaképes, se nem járhat iskolába. Minimálisan fejleszthető. Nem lesz szobatiszta felnőtt korára sem.
Felnevelnéd, vagy intézetbe adnád?
Tudom, sok család rokkan bele, ha vállalja a gondozást. Lehet, hogy kiverem a biztosítékot a kérdéssel.
2011. okt. 7. 21:41
4/95 anonim válasza:
Volt már ilyen kérdés, amugy a válasz nem.
6/95 A kérdező kommentje:
Nem számítottam, hogy rögtön nemleges válaszokkal indítunk. Megmondom őszintén, én is nemet mondok. Kegyetlennek érzem magam a véleményem miatt, de tudom, hogy nem vállalnám. Sok kiszínezett történet van, ami újságokba/tv-be kerül, de az ember ismer elég valós szagú történetet... Tönkrement családok, idegileg megrokkant szülők/testvérek.
2011. okt. 7. 21:47
7/95 anonim válasza:
igen. Lehet, beadnám valahova, ahol legalább a nap egy részében vigyáznak rá, hogy tudjak dolgozni, de nem mondanék le róla.
9/95 anonim válasza:
Ha időben észrevehető a betegség,akkor biztosan elvetetném.Ha már nem lehet,és meg kell szülnöm a kezemből nem adnám ki!Abba belehalnék.Kérem is a jó istent hogyha vala lesz gyerekem olyan egészséges legyen mint a makk.
10/95 anonim válasza:
Mit értünk felnevelés alatt?
van a családban sérült gyerek,mivel ott jobban tudják fejleszteni ezért intézetben van, de minden hétvégét otthon tölt.
Tehát ezt nem mondanám "intézetbe adásnak"hiszen a család része. Ő is úgy érzi
csak otthon nem lehet neki a napi fizikoterápiát, foglalkozásokat, úszást, társaságot,iskolát biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!